גלה את המתכון הסודי לקציצות דגים טוניסאיות
קציצות דגים טוניסאיות – טעמים שיגרמו לכם להזיל ריר!
תארו לעצמכם את הרגע שבו אתם לועסים קציצה מלאה בטעם, רכה ועסיסית, המלאה בניחוחות של תבלינים ובחומרי גלם איכותיים. הקציצות הדגים הטוניסאיות, לא רק שהן מתכון מדהים, הן גם ממכרות בצורה שנדירה מאוד למצוא. הן משגעות בכל ביס ומספקות חווית טעם שלא תשכחו במהרה. מדובר במנה מסורתית שמובאת אלינו מהמטבח הטוניסאי, ומקבלת אצלנו בישראל מקום של כבוד בשל ההיסטוריה העשירה והטעמים המופלאים שלה.
אז, מדוע דווקא קציצות דגים? ראשית, דגים נחשבים למאכל בריא ביותר, עשיר בחלבונים ובחומצות אומגה 3, והם ללא ספק מהווים תחליף מצוין לבשר. שנית, הקציצות האלה קלות מאוד להכנה וכוללות רכיבים שאפשר למצוא בכל בית. לאחר הכנה קצרה, תגלו את עצמכם בבילוי בלתי נגמר עם חברים ומכרים סביב השולחן עם המעדן הזה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ותגובת הקהל
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת כשהרעב מתחיל לבעבע, בואו נצלול אל רשימת הרכיבים. מדובר בחומרי גלם פשוטים, אך עם תחכום חבוי שמעניק למנה את הטעמים המיוחדים לה.
- 500 גרם פילה דג לבן (מומלץ דג פלאיון או דניס)
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 2 כפות מלח
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית פפריקה חריפה או מתוקה (על פי הטעם)
- 1/2 כפית קימל טחון
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 ביצים
- 1/3 כוס קמח (אפשר לשימוש קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- שמן לטיגון
לכאלה מביניכם שמבקשים לגרסה טבעונית, ניתן לשדרג את המתכון על ידי שימוש בדגמים של דגי צמחיים (כמו תחליפי דגים קפואים) ולהחליף את הביצים בכף שטוחה של צ'िया בסגנון עם 3 כפות מים.
שלבי ההכנה
אחרי שסיימנו עם הקניות ועם כל מה שקשור ברכיבים, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתחיל לעבוד. לא תאמינו כמה קל להכין את הקציצות האלה!
- מניחים את פילה הדג בקערה ומפוררים אותו היטב בעזרת מזלג עד שיתקבל מרקם אחיד.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ, המלח, הכמון, הפפריקה, הקימל והפטרוזיליה. מערבבים היטב עד שהתערובת מתמזגת.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים שוב.
- את הקמח אנו מוסיפים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מתייצבת.
- מחממים שמן במחבת שטוחה על חום בינוני.
- בעזרת כף, לוקחים חופן מהתערובת ומעצבים קציצות קטנות.
- מטגנים את הקציצות בכל צד עד שהן משחימות (כ-4-5 דקות). נהנים מהניחוחות שמתערבבים באוויר!
- מניחים את הקציצות על נייר סופג לספיגת השמן העודף.
ועכשיו, בקציצות שלכם! אפשר להגיש אותן עם טחינה או מלוח חמצמץ, והן ייחשבו למשהו אגדי, כזה שרבים לא יצליחו להתאפק ממנו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אין סיבה להפסיק כאן. קציצות הדגים הללו מציעות מגוון תוספות ושדרוגים שיכולים לשדרג את המנה בכמה רמות. אפשר להוסיף לתערובת קוביות של פלפל חריף, שמן זית פיקנטי או אפילו חמוצים כדי להעניק עוד טעמים מעניינים.
בנוסף, אפשר להגיש אותן באירוח עם סלט ירקות צבעוני או פיתה טרייה. ואם אתם מרגישים רציניים, אולי כדאי גם לנסות להכין סלט טחינה עבה מתובל, שיעורר שיח מעניין בין האורחים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בדג קפוא במקום טרי? בהחלט! דג קפוא יכול להיות מצוין, רק חשוב להפשיר אותו היטב וללחוץ מעט על המים.
האם קציצות הדגים מתאימות גם לילדים? סביר להניח שכן! טעמים מוכרים ואפשר גם להקטין את כמות התבלינים בהתאם.
כמה זמן אפשר לשמור את הקציצות לאחר הכנה? הן ישמרו טוב במקרר מכוסות, בין יומיים לשלושה. מצוין ליום שאחר כך!
האם הקציצות מתאימות להקפאה? בהחלט! אפשר להקפיא את הקציצות כשהן כבר מבושלות, פשוט להפשיר ולהתענג.
מה אם אני רוצה שהקציצות יהיו פחות שומניות? אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן, פשוט לשים בתבנית עם מעט שמן ועוד לשמור על הטעמים.
האם ניתן לשדרג את הקצב במתכון? כמובן! הלבנה השניה שקורית מתוסף יכולה לעלות את האיכות והמרקם!
מה עדיף: טיגון בסלואו קוקר או על כיריים? טיגון על כיריים נותן לקציצות פריכות והן עדיין יעשו מאותם החומרים!
איך אני יודע אם הקציצות מוכנות? כשפני הקציצה משחימים והן נראות יפות, הן מוכנות!
האם הקציצות מתאימות לדיאטה? עם דג עשיר בשומן בריא ועוד עם פלאפל עדין, כן! לפחות זה עדיף על המבורגר.
מה אפשר להגיש עם קציצות הדגים? סלט טחינה, פיתה חמה, סלט ירקות צבעוני או אפילו חומוס!
מוזמנים לנסות את המתכון הזה ומהנסיון שלי, אין כמו לשתף אותו ברשתות החברתיות כדי שילדים, הורים וסבים ייהנו מהמעדן המושלם הזה! ללקק את האצבעות, ולהגיד תודה למטבח הטוניסאי על כל הטעמים המדהימים שהוא מביא!