גיוזה בטטה מתכון שאסור לפספס!
גיוזה בטטה – מתכון מושלם!
זה לא סוד שכאשר אנו מדברים על אוכל אסיאתי, גיוזה מדורגת גבוה ברשימת המנות המיוחלות. תחשבו על כל הטעמים, המרקמים והצבעים – כל ביס הוא חוויה בפני עצמה. והשבוע, אנו מתמכרים למעדן הזה עם טוויסט של בטטה. גיוזה בטטה זו מנה שהיא פשוט מדהימה, מושלמת לכל אירוח או סתם כשמתחשק לפנק את עצמנו.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: כ-40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
נשמח להביא לכם את רשימת המרכיבים המושלמת להכנת הגיוזה בטטה. זהו מתכון שמשלב בין טעמים מדהימים לבין בריאות, ואם אתם אוהבים את הבטטה – אתם מתים על הדברים המושלמים האלו.
- 1 בטטה בינונית (כ-200 גרם)
- 200 גרם כרוב קצוץ דק
- 2 צלפים דקים של בצל ירוק
- 2 כפות סויה
- 2 כפות שמן שומשום
- חבילת עלי גיוזה (ניתן להשיג בחנויות אסיאתיות)
- שום כתוש – לפי הטעם (אני ממליץ על 1-2 שיניים)
- כמון טחון – כפית
- מלח ופלפל – לפי הטעם
כמובן, יש המון אפשרויות לשידרוגים והחלפות. אם אתם רוצים להכין גרסה טבעונית, אפשר לשים טופו במקום הבטטה או לשלב עם ירקות נוספים. כך אפשר לדאוג שכל אחד יוכל ליהנות מהמנה הזו!
שלבי ההכנה
בהכנת גיוזה בטטה, הצעד הראשון הוא גורם לכם לחשוב על כל החוויה. אתם מתכננים לערבב את התשוקה עם הטעמים. אז בואו נתחיל!
- מקלפים את הבטטה ותחתכו אותה לחתיכות קטנות.
- בוחרים בסיר ומערבבים מים, מחממים עד שהמים רותחים.
- מכניסים את הבטטה למים הרותחים ומבשלים כ-15 דקות עד שהן רכות.
- מסננים את הבטטה ומעבדים אותה למרקם חלק בעזרת מחית.
- מוסיפים את הכרוב, הבצל הירוק, שום, סויה, שמן שומשום, כמון, מלח ופלפל לתוך הבטטה המועבדת ומערבבים היטב.
- לאחר שהמלית התקררה, מכינים את עלי הגיוזה. משטחים כל עלה על משטח עבודה.
- לוקחים כפית מהמלית ומניחים במרכז כל עלה.
- סוגרים את העלים ומקפלים עליהם בצורת חצי ירח – ומשתמשים במעט מים כדי להדביק את הקצוות.
- מחממים מחבת עם מעט שמן. ממליצים לחמם על אש בינונית.
- מטגנים את הגיוזות כ-3-5 דקות מכל צד או עד שהן מזהיבות.
- מוסיפים מעט מים למחבת ומכסים כדי לבשל את הגיוזות. אחרי 5-7 דקות, הגיוזות מוכנות!
זה הזמן להגיש את הגיוזות המושלמות עם רוטב סויה או רוטב צ'ילי. את כל הקסם של הגיוזות האלה תוכלו להרגיש! כל ביס הוא פשוט אגדי!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כאן מגיע הקטע המעניין – כל כך הרבה שדרוגים אפשריים! רוצים לקפוץ מדרגה? תוספת של טופו מטוגן שיכולה לעזור להפוך את הגיוזות לארוחה שלמה. מעדיפים טעם חריף? הוסיפו פרוסות של גינג’ר טרי או שיניים של שום כתוש.
נוסף על כך, כדי לקחת את המנה צעד נוסף קדימה, תוכלו לשדרג כאן את הרוטב עם דבש, לסחוט פנימה מיץ לימון או אפילו לשים קצת שום פריזאי על סויה. ואם יש לכם פירות כמו אננס מתוק, אל תהססו להוסיף את זה.
שאלות ותשובות
מה אפשר לשים במקום הבטטה?
במקום הבטטה, ניתן להשתמש בירקות אחרים כמו דלעת או תפו”ח. הבחירה תלויה בטעמים שאתם אוהבים.
האם ניתן להכין את הגיוזות יום מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הגיוזות ולהקפיא. כשמתחשק לכם, פשוט טגנו אותן ישירות מהמקפיא.
אפשר להכין בלי גלוטן?
כן! ניתן להחליף את עלי הגיוזה בגרסה ללא גלוטן. ישנם עלים מיוחדים או אפשר להכין פשטידה מבוססת אורז.
כמה זמן ניתן לשמור את הגיוזות המוכנות במקרר?
הגיוזות יכולות להחזיק במקרר בין 3-5 ימים. הקפידו לשים אותן בכלי אטום.
האם יכול להיות כאן טוויסט של ירקות נוספים במילוי?
כמובן! כל ירק שאתם אוהבים יכול להיכנס למילוי. תרד, פטריות, גזר או קישוא יכולים לשדרגו את המילוי בצורה משמעותית.
מהו הסוד להיות גיוזות מושלמות?
הכנת גבולות מאוזנים ותשומת לב לאיכות החומרים. הבריאות היא חלק מהמתכון כאן.
האם זה מתכון דל פחמימות?
לא בדיוק, אך ניתן להמיר חלק מהמרכיבים לפחמימות דלות, כמו שימוש בפתיתי כרוב או ירקות אחרים.
האם ניתן לטגן גיוזות עם מעט שמן?
כמובן! ניתן לאדות את הגיוזות במקום לטגן אותן, וזה הופך אותן לבריאות יותר.
מה כדאי להגיש עם הגיוזות?
רוטב סויה, רוטב צ’ילי, סלט ירקות מרענן הוא תמיד רעיון טוב ללוות את המנה.
האם ניתן להכין גיוזות בטטה בלי ביצים?
בהחלט! במתכון הזה אין ביצים, והן יוצאות נהדר בכל מקרה.
אם נהניתם מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה! כל כך הרבה אנשים צריכים לטעום את הגיוזות המושלמות הללו ולהתמכר למדהימות שלהן! רוצים לנסות? באחריותכם ללקק את האצבעות בתום הארוחה! בריאות ונפלאות, וגיוזות בטטה בכל הבית!