בשר טחון עם תפוחי אדמה שכולם ידברו עליו
מתכון לבשר טחון עם תפוחי אדמה – פלא שכזה!
דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את דלת המטבח ומתרפקים על ריח הבשר המטוגן שעוטף את הבית. זהו הרגע שבו אתם מבינים שהמתכון הזה הוא פשוט מדהים. בשר טחון עם תפוחי אדמה, מנה שמשלבת יחד טעמים וניחוחות, טעם של אוכל ביתי, חם ומנחם – כל מה שצריך לארוחה מושלמת. כולנו מכירים את התחושה הזו כשאנחנו באים לבקר את סבתא שלנו, היא מגישה לנו את המנה הזאת ואנחנו פשוט מלקקים את האצבעות. המנה הזו היא אחת מהקלאסיקות של המטבח, וכשמדובר בבשר ועדשים של סבתא, אי אפשר לעמוד בפיתוי! קדימה, בואו נתחיל!
הכנת המתכון – זמן, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שנגיע לשלב ההכנה, חשוב להבין מה הם המרכיבים שיאפשרו לנו להכין את המנה המדהימה הזו. אמנם, זכינו לבחור במיני רכיבים שמוסיפים גובה לגובהה של המנה שלנו, אבל אין שום דבר שלא ניתן לשדרג או לשנות במתכון הזה.
- 500 גרם בשר טחון (בקר, עוף או תחליף צמחי)
- 6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 שיניים שום, כתושות
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות רסק עגבניות
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית כמון
- 2-3 כפות פטרוזיליה קצוצה (לקישוט)
- מים לפי הצורך
שלבי ההכנה
בוודאות, אחרי שראיתם את המרכיבים אתם מתחילים להרגיש את התיאבון מתעורר. אז בואו נתחיל את כל מה שקשור בהכנה הכי ממכרת שיש!
- מניחים סיר גדול על חום בינוני ומחממים בו את שמן הזית.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומקפיצים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עד שהוא משגע את החושים.
- מסניפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב עד שהוא מתפורר ומשחים.
- מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון ומערבבים עוד קצת.
- כשהבשר משך את כל הטעמים, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומערבבים כדי שכמה שיותר טעמים יתחברו.
- מוסיפים מים כך שיכסו את הנוזלים והבשר, מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 30-35 דקות עד שהתפוחי אדמה מתרככים ומתמזגים בטעמים.
- בתום הבישול, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה לקישוט ומשאירים שלוש דקות נוספות על הלהבה.
- מגישים חם ומסביבים את השולחן עם קצת לחם טרי – אתם תבחינו שמדובר במנה אגדית!
ממשיכים עם שדרוגים
רוצים לשדרג את המנה? אין בעיה! יש המון דרכים לשדרג את מנה הבשר טחון המוכרת. אתם יכולים להוסיף שמן זית עם שום וקצת רוזמרין, מה שבטוח ייתן למנה טוויסט מדהים. בנוסף, אפשר להוסיף לתבשיל את האפונה הירוקה לקצת צבע ורעננות. נמצא גם את הגבינה המומסת למי שמחפש את הטעם הנימוח והאווירי.
ולמי שמעוניין בגרסה בריאה, אפשר לשלב בשר הודו טחון במקום בקר, ולחילופין גם להשתמש בתפוחי אדמה מתוקים כדי להוסיף עוד טעמים מתוקים. העיקר! הוסיפו כל מה שגורם לכם לחייך ולהרגיש מושלם.
שאלות ותשובות
איך מכינים את המנה כך שתהיה בלי גלוטן?
ובכן, אתם צריכים לבחור ברכיבים טבעיים ודל פחמימות. אם תוודאו שהבשר שלכם לא מכיל שום תוספות עם גלוטן, תחסכו מעצמכם את הדאגות.
אפשר לשמור את המנה במקפיא?
כמובן! אם תכינו כמות כפולה, אתם יכולים לעטוף את המנה במעטפת כזו או אחרת ולשמור במקפיא למשך עד שלושה חודשים. למי לא מתחשק אוכל של סבתא שקופא?
מה ואיזה תבלינים כדאי להוסיף למנה?
יש המון אפשרויות! ניסויים ותהפוכות הן חלק בלתי נפרד מהכנת אוכל. אבל אם נהיה ריאליים, פפריקה, כמון וחרדל מוסיפים המון טעם.
באיזה סוג בשר כדאי להשתמש?
בעצם תבחרו מה שמתחשק לכם! אני ממליצה על בקר טחון, אבל אם אתם צמחוניים תבחרו תחליף שישמר את השילוב טעמים!
האם אני יכול להוסיף ירקות אחרים למנה?
בהחלט! תוכלו להוסיף גזר, קישואים ואפילו בוטנים קצוצים. הכניסו לערבב ותשכחו את כל מה שחשבתם על מקובל.
איזה סוג של פחמימה אני יכול להגיש לצד המנה?
לחם שחור, אורז עגול, או אפילו קציצות קטנות שישרו את התבלינים סביבן.
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
החיים קצרים מדי! בואו נתן למנה הזו יומיים-שלושה במקרר, את תגלו שבסוף צריך לשמור את הטעמים.
איך אני מתקן טעמים חמוצים במנה?
אולי תוסיפו סוכר או דבש, הם יאזנו את החמיצות ויעבירו טעמים פלפליים על טעמכם.
מה אפשר לשים בצד המנה?
סלט ירוק מרענן, צ'יפס מתוק או שקשוקה בטעמים מיוחדים. פתאום עולמכם יתמלא בצבעים חדשים ומרעננים!
האם כדאי להכין את המנה מראש?
אין ספק! אם תשאירו את המתכון הזה עדיף על המקרר, תברכו את עצמכם על ההנאה המזינה והשמחה!
ובכן, כשתכינו את המנה המיוחדת הזו, אתם לא רק תקבלו טעמים מדהימים אלא גם הרבה אהבה ובריאות. אל תשכחו לשתף את המתכון המלהיב הזה עם חברים ומשפחה,כי מה שיותר טוב לשתף – מתכון רך ונימוח, ששווה כל רגע!