בריסקט בתנור מתכון שישנה את הערב שלכם

בריסקט בתנור – המתכון המושלם!

אין כמו להיכנס הביתה אחרי יום ארוך ולחוש את הריחות המשגעים של תבשיל בריסקט בתנור. המנה הזו לא רק שהיא מעלפת, היא גם משדרת חום ואהבה, ממש כמו של סבתא או אמא. כשתשבו סביב השולחן, תרגישו את השיחה זורמת והאווירה נעימה, ורק בגלל הצלחת המדהימה הזו. בריסקט בתנור הוא לא רק מאכל – זו חוויה קולינרית שמזכירה לכם את כל הדברים הטובים בחיים.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 4 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מכמות זו ניתן להכין 6-8 מנות

מרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך ההכנה, חשוב שנכיר את המרכיבים שיגרמו לנו להרגיש מדהים:

  • 1 ק"ג בריסקט (נחשו מה? זה מה שהופך את זה למושלם!)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 3 שיניים שום, קצוצות
  • 2 גזר, קצוץ לקוביות
  • 2 סלרי, קצוץ דק
  • 1 כפית לקט של תבלינים (כגון כמון, פפריקה, מלח ופלפל)
  • 500 מ"ל ציר בשר
  • 2 ענפי רוזמרין טרי (אם יש מצב שמצאתם, זה מושלם)
  • 1 כוס יין אדום (הכי טעים שיש, כמובן)
  • 2 כפות סויה
  • 1 כף דבש (למתיקות מעלפת)

כמובן שאפשר ואף כדאי לשדרג את המנה עם מרכיבים נוספים כמו פטריות פורצ'יני או כמה תוספות ירקות לפי העדפה אישית. המטרה היא ליצור טעמים שאתם הכי אוהבים!

שלבי ההכנה

עכשיו כאשר יש לנו את כל המרכיבים המדהימים האלה, הגיע הזמן להתחיל את ההכנה. הכינו את עצמכם למסע ששווה כל שניה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום גבוה.
  2. מוסיפים את הבריסקט ומסווגים אותו מכל הצדדים עד שיהיה זהוב.
  3. מוציאים את הבשר ומניחים אותו בצד.
  4. בסיר, מוסיפים את הבצל והקָצָצָּן, ומטגנים עד שהבצל שקוף.
  5. מוסיפים גזר וסלרי ומערבבים כ-5 דקות נוספות.
  6. כעת מוסיפים את השום, ותבלינים, ומערבבים היטב.
  7. מחזירים את הבריסקט לסיר עם כל הירקות.
  8. בוחשים את היין האדום, ציר הבשר, סויה ודבש, ומביאים לרתיחה.
  9. מוסיפים את רוזמרין ומנמיכים את החום.
  10. מסדרים את הסיר עם מכסה ומבשלים על חום נמוך למשך 4 שעות – כן, זה לא טעות!
  11. כעבור 4 שעות, מוציאים את הבריסקט וחותכים אותו לפרוסות דקות.
  12. מדי פעם מערבבים את הנוזלים לסיר כדי לוודא שהטעמים יתמזגו היטב.
  13. מוגש על צלחת שטוחה עם ירקות או פירה – והנה, התוצאה אגדה!

תוספות אפשריות

בעוד הבריסקט בתנור מתבשל, אפשר להיכנס לאווירה של ייחודיות. יש המון תוספות שיכולות לשדרג את המנה!

  • אפו יחד כמה תפוחי אדמה בתנור עם מלח ים – תהיה מידת נימחות ואווריריות שם!
  • הוסיפו רוטב של שום קונפי, שילוב מושלם.
  • אפשר לשלב כמה קוביות של דלעת או בטטה כדי לקבל צבעים נוספים ובעצם ליצור מנה מרהיבה.

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות עם שאריות הבריסקט?
שאריות בריסקט יכולות להיות מצוינות בשבוע הבא, בעולם של סנדוויצ'ים, טורטיות או אפילו כעשייה על פיצה. זכרו, כל מה שנותר זה הזדמנות לארוחה קלה כשתחזרו הביתה!

האם אני יכול להשתמש בבריסקט קפוא?
בהחלט! אם אתם עובדים עם בריסקט קפוא, הקפיאו אותו בטמפרטורת החדר למשך מספר שעות לפני הכניסה לתנור. ככה הוא ייצא רך ומדויק.

כמה זמן ניתן לשמור את הבריסקט במקרר?
אתם יכולים לשמור את הבריסקט במקרר עד 5-7 ימים, במידה והוא נשמר בקופסה אטומה.

מה זה יין אדום שאפשר לשים במנה?
פקחו עיניים על היין האדום. מובן מאליו שזה צריך להיות משהו שאתם אוהבים לשתות. במקרה הזה, כוס יין של מרלו או קברנה סוביניון הם בהחלט בחירות טובות!

אילו תבלינים אני יכול להוסיף?
אפשר לשים כמה טיפות טבסקו או פלפל חריף, אם אתם מחפשים טוויסט מאוד מעניין.

האם אפשר להשתמש בתנור חשמלי?
בוודאי! עם קצת שינוי בחום, מה שחשוב זה להביא לתוצאה המושלמת.

מה ניתן להגיש עם הבריסקט?
תפוחי אדמה, פירה, או אפילו סלט כבוש יכולים להוות תוספת נהדרת למנה של הבריסקט.

האם יש רעיונות לשדרוגים בריאותיים?
להשתמש במרכיבים אורגניים, להחליף את היין במים עם מיץ רימונים, או לשקול להוסיף יותר ירקות כמו קישואים ותפוחי אדמה במקום הגזר סלרי. הפכו את המנה לבריאה יותר!

איך אפשר להפוך את הבריסקט לטבעוני?
מומלץ לשדרג עם חלבון צמחי, כמו טופו או סייטן, ולהשתמש בתחליפי ציר ויין.

כמה זמן בישול זה דורש באוקס קוקר?
בישול באוקס קוקר יכול לחסוך לכם זמן. תזמו את הזמן כך שיהיה בין 60-90 דקות בבישול בלחץ.

עטפתי את הדרך בה הכנתי את הבריסקט בתנור עם כל הלב, והאמת שזה פשוט מתכון אגדי! הוא לא רק מדהים ביופיו, הוא גם ממכר ומשגע. אז אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם חברים ולקוות שיעשו בו שימוש! מי יודע, אולי גם הם יצטרפו לשיחה על המתכון שאי אפשר להפסיק לאכול?

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
מה ההבדל בין אבילק ללבולק? גלו עכשיו!
```html מה ההבדל בין אבילק ללבולק? כל מה שצריך לדעת! בואו נודה בכך: אבילק ולבולק לא צריכים להיות מקורות...
קרא עוד »
דצמ 22, 2024
גלה את הסודות: איך לחטב את הבטן בקלות
```html איך לחטב את הבטן - השיטה המושלמת ליצירת קו מתאר מושך חטיבת הבטן היא אולי אחת המטרות הפופולריות...
קרא עוד »
נוב 22, 2024
גלה את הטיפול הטבעי המושלם בקשקשים!
טיפול טבעי בקשקשים: 7 דרכים לפסול את הלבן הבלתי רצוי קשקשים הם לא רק תגובה נוירולוגית מעצבנת שגורמת...
קרא עוד »
אוק 22, 2024