בצק פיצה איטלקי שיגרום לכם ללקק את האצבעות

"`html

מתכון לבצק פיצה איטלקי – טעים כמו באיטליה!

יש משהו פשוט מדהים בבצק פיצה איטלקי, נכון? יש כאלה שאומרים שזה המתכון הכי טעים שיש, ויש שיגידו שזה מתכון ממכר שמשגע את החיך. כשאנו מדמיינים פיצה, אנו רואים את השוליים האווריריים, ריח השום והעגבניות התוססות, והגבינה המבעבעת שמחכה לנו. אז אם גם אתם רוצים להרגיש את החוויה הזו בביתכם, אתם במקום הנכון!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי מספר מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן התפחה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות: 4 מנות פיצה

הרכיבים הדרושים

כעת, כשאתם כבר לקוחים באווירה עם המחשבות על הפיצה הכי אגדי שאפשר לדמיין, הגיע הזמן לגלות מהם רכיבי הבצק שיעשו את זה אפשרי:

  • 500 גרם קמח לבן (אפשר לשלב גם קמח חצי חצי)
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 ½ כפית מלח
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • 1 כפית סוכר (לפי הטעם)

אם מתחשק לכם לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את השמן בסוג אחר של שמן ולוותר על הגלוטן בעזרת קמח תפו”א או קמח שקדים. כך תעשו פיצה בריאה ודל פחמימיות!

שלבי ההכנה

וכעת, בואו נעבור לשלבים הפשוטים שיביאו לנו את הבצק במיטבו:

  1. מניחים את הקמח בקערה ומוסיפים את השמרים, מלח וסוכר. מערבבים היטב.
  2. יוצרים גומה במרכז הקמח ומוסיפים את המים הפושרים.
  3. יוצרים בצק על ידי ערבוב עם הידיים, ואז מוסיפים את שמן הזית בהדרגה.
  4. לשים את הבצק במשך כ-10 דקות עד שהבצק רך וגמיש.
  5. מעבירים לקערה נקייה, מכסים בניילון ומניחים לתפוח במשך שעה.
  6. לאחר התפיחה, מכניסים את הבצק על משטח מקומח ולוחצים אותו פנימה כדי להוציא את האוויר.
  7. חוצים את הבצק ל-4 כדורים ומניחים ל-10 דקות להתגמש.
  8. מרדדים כל כדור לעובי הרצוי, ומניחים למעלה את התוספות האהובות עליכם.

שדרוגים ותוספות

תנו לקיץ הישראלי לתפוס אתכם! אפשר להוסיף מעל הבצק האוורירי רוטב עגבניות ביתי שעשוי מקניית עגבניות בשלות, שום, אורגנו והכנה קצרה בסיר. טיפים לשדרוגים:

  • גבינת מוצרלה טרייה שופרת את הטעם.
  • להוסיף כבשים או פטריות שמפיניון לטקסטורה מעניינת.
  • חריף? פפריקה מעושנת תעשה את העבודה נהדר.
  • לסיים עם רוטב בזיליקום רענן.

כל הדברים האלו בטוחים לעזור לכם ליצור פיצה משגעת שתהפוך כל ערב לאגדי!

שאלות ותשובות

מה לעשות אם הבצק לא תופס? עליכם לוודא שהשמרים שלכם עדכניים. אם אתם משתמשים בשמרים יבשים, תקפידו על מים פושרים, ולא חמים מידי. תרססו את הבצק במים כדי לשמור עליו לח, או נותנים לו יותר זמן לתפיחה.

עד כמה חשוב לעבוד עם שמן זית? שמן זית הוא מרכיב מכריע שמוסיף לעשירוּת של הבצק. השמן מסייע בחיבור החומרים ומוסיף טעם אגדי. ואם יש לכם שמן זית איכותי, השמיים הם הגבול!

כמה זמן אפשר לשמור את הבצק במקפיא? אם אתם ממתינים ליום המושלם לפיצה שלכם, פשוט תוכלו לקפל את הבצק לשקית אטומה ולהקפיא למשך כשלושה חודשים. אחרי זה, צריך רק להפשיר במקרר.

האם אפשר להכין את הבצק יום מראש? בהחלט! שמת הבצק במקרר יכול להוסיף לו טעמים נהדרים. חשוב לתת לבצק לסיים להתפח בחוץ כשאתם רוצים לעבוד איתו.

אילו תיבולים ניתן להוסיף? לא חסר! אתם יכולים לנסות תיבול של שום, אורגנו, פפריקה מתוקה או חריפה, כל תיבול שיגרום לפיצה שלכם לבלוט!

מה עושים אם הבצק יצא קשה? אם אתם חשים שהבצק יוצא קשה, זה עשוי לנבוע מכך ולא לחשתם אותו מספיק. נסו להוסיף עוד מים באיטיות וכמובן, לשים טוב!

כמה אורך הבצק צריך להיות כשתרד על התבנית? זה תלוי בכמה דק אתם רוצים להכין את הפיצה. בדרך כלל, עובי של כ-0.5 ס"מ מצליח.

איזה גבינות מומלצות לשים על הפיצה הזאת? גבינות כמו ביצ'וטה, פרמזן, או גבינת פטה אגדי תמיד יוסיפו טעם ויוצרים טעמים חדשים ומפתיעים.

מה המרכיבים החשובים ביותר בבצק? להצליח בבצק מצריך שימוש בקמח איכותי, שמרים טריים ומים פושרים, והכי חשוב, להחזיק את האהבה לתהליך.

איך לדעת אם הפיצה מוכנה? לאחר כ-12-15 דקות בתנור, פיצה מוכנה כאשר הגבינה מבעבעת והשוליים זהובים. אל תשכחו לבדוק את התחתית!

אם אתם אוהבים את המתכון הזה, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות, להמם את הפיצות בעזרת טכניקות חדשות ולצבור תגובות משגעות! יחד נעשה מהפך באפייה!

"`

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
צ'יפס בנינג'ה – טעים ובריא בקלות!
```html הכנת צ'יפס בנינג'ה - מתכון מדהים וקל להכנה! צ'יפס בנינג'ה הוא האוכל המושלם לכל מסיבה, ארוחה משפחתית...
קרא עוד »
אפר 10, 2025
מתכון דג לברק בתנור שיעשה לכם חגיגה קולינרית
```html מתכון דג לברק בתנור עם ירקות צלויים תארו לעצמכם את הרגע שבו אתם פותחים את התנור, וריח משגע של דג...
קרא עוד »
אפר 03, 2025
רוטב טריאקי וסילאן לחזה עוף מושלם!
חזה עוף בטריאקי וסילאן - שדרוג מדהים למנה הקלאסית! שעתיים לפני שאתם מתכננים לשבת לארוחת ערב, אתם...
קרא עוד »
פבר 12, 2025
נגישות