בצק עלים עם נוטלה: המתכון המושלם לכל מנה מתוקה
בצק עלים עם נוטלה
אם אתם מחפשים מתכון שיגרום לכולם מסביבכם ללקק את האצבעות, אז הגעתם למקום הנכון! בצק עלים עם נוטלה זו ההגדרה לטעים, מתוק ומושלם! הריח שיתפשט בבית שלכם בזמן האפייה הוא משהו שלעולם לא תשכחו. הדימוי שיתקיים בראש שלכם של בצק פריך, שנמס בפה, עם השוקולד המהמם של נוטלה שהוא הכי טעים שיש, הוא פשוט מרגש! זה מתכון שצפוי לעורר השראה במי שיטעם אותו – חוויות מתוקות, זיכרונות של סבתא ואולי גם כאב בטן מהפינוקים. כמו שאומרים – החיים קצרים, אז למה לא לפנק את עצמנו באיזה טעם משגע?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- סה"כ זמן: 45 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
בבצק עלים עם נוטלה ישנם כמה רכיבים שניתן למצוא בכל מטבח. תנו לי לוקח אתכם לרשימה שיכולה להקנות לכם את התמונות המלאות של מה שאתם הולכים להכין.
- בצק עלים קפוא – 500 גרם
- נוטלה – 200 גרם
- ביצה – 1 (להברשה)
- סוכר – 2 כפות (לרוטב קישוט ואולי גם להוסיף טיפה יותר טעם)
- אבקת סוכר – להגשה (לא חובה אבל כדאי מאוד)
עכשיו כשהרכיבים שלנו נמצאים על השולחן, אפשר לגלות לכם טפח על שף יצירתי! אם אתם טבעונים, אפשר להחליף את נוטלה בשוקולד מריר טבעוני, ואת הביצה בחלב סויה, והחגיגה נמשכת! ולמי שמחפש גרסה ללא גלוטן, ישנם מסלולי בצק עלים ללא גלוטן בשוק שיכולים לשמש אתכם באופן הכי טוב שיש.
שלבי ההכנה
כעת הגיע הזמן להיכנס לעבודה! הנה לכם את השלבים להכנת בצק עלים עם נוטלה שלא תשכחו במהרה.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הבצק עלים על משטח עבודה מקומח ומשאירים אותו להתפרס לכמה דקות.
- בעזרת מערוך, פורסים את הבצק כך שיהיה בגובה אחיד.
- מניחים את נוטלה במרכז כל ריבוע בגודל 5 ס"מ.
- מקפלים את הקצוות של כל ריבוע ומדביקים אותו היטב.
- מציבים את העיגולים המוכנים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים את הבצק בביצה הקטנה שאתם מבלים עליה.
- מפזרים סוכר מעל הבצק המבריק.
- אופים בתנור במשך 15-20 דקות, או עד שהבצקים זהובים ופריכים.
- מוציאים מהתנור, מפזרים אבקת סוכר ונותנים להם להתקרר קצת לפני הגשה.
ו… זהו, סיימנו את שלב ההכנה! מלמעלה, בצק פריך ומוזהב, ומבפנים נהיה תענוג של שוקולד ברוטב השוקולד המושלם. לא תאמינו שהכנתם את זה בעצמכם! אם יש לכם קצפת או גלידת וניל ליד, זה פשוט אגדי!…
תוספות אפשריות ושדרוגים
כמו שאתם יודעים, המתכון הזה הוא רק הבסיס. אפשר בהחלט להוסיף לו טעמים וריחות שיביאו את המנה לרמה חדשה!
- להוסיף לפנים של הבצק פקאנים קצוצים – זה מתווסס בצורה מדהימה!
- לשדרג עם ריבת תפוזים – טעם הטריות ישדרג את הלבבות.
- שוקולד חלב או מריר קצוץ בפנים, עבור חוויית שוקולד מרוכזת.
- גרגרי תות או בננה קצוצה יכולים להוסיף מראה צבעוני ורענן!
שאלות ותשובות
איפה כדאי לאחסן את הבצק? מומלץ לשמור את הבצק במקרר בכלי אטום, או להקפיא אותו אם אתם רוצים לשמור עליו לזמן ממושך.
האם אפשר להכין את הבצק יום מראש? בהחלט! אפשר להכין את כל השלב הראשון ולהשאיר במקרר עד שתרצו לאפות.
מה אפשר לשים בתוך הבצק אם אני לא אוהב נוטלה? אפשר לשים שמן קוקוס עם קקאו, ממרח אגוזים או אפילו ריבת חלב!
מה לעשות אם הבצק משתחרר לי בדרך? אם זה קורה, פשוט ללטף את הבצק קצת ולהצמיד אותו בצורה טובה. החום של האצבעות יכול לעזור.
האם הבצק מתאים לילדים? למי שמאוהב במתוק, אין ספק שזה מתכון שכל ילד אוהב!
איך ניתן להפוך את הבצק ליותר דל שומן? אפשר להשתמש בממרח שוקולד דל שומן או להפחית מכמות הנוטלה.
כמה זמן צריך לאפות את הבצק? זה תלוי בתנור שלכם, אבל בדרך כלל 15-20 דקות מספיקות.
האם אפשר לעשות את זה ללא חלב? תחליף את הנוטלה בממרח צמחי, זה עובד נהדר!
איך ניתן לדעת שהבצק מוכן? ברגע שהוא מזהיב ופריך, זה הזמן להוציא אותו!
מה הכי טוב להגיש עם זה? קצפת, גלידה או אפילו רוטב שוקולד יספיקו כדי להגיע לשיאים חדשים!
בואו שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם! אל תתביישו לגייס את כולם לאפייה, שלכם אכפת להפתיע אנשים סביבכם בעונג מתוק וניל. ותמיד תשמרו על המקום לטעון של עוד אחד!