בצק עלים עם גבינת טוב טעם שכולם מתמכרים אליו
מתכון מנצח לבצק עלים עם גבינת טוב טעם
נעלי דמיון את עצמכם באירוע משפחתי או באירוח חברים, כשבפתיחה של הערב אתם מגישים חטיף שכולם לא מפסיקים ללקק את האצבעות ממנו! מדובר בבצק עלים פריך, שמעולם לא היה טעים יותר, וממולא בגבינת טוב טעם מדהימה! הגעתם למקום הנכון. מתכון זה לבצק עלים עם גבינת טוב טעם הוא פשוט מושלם, משגע ויביא אתכם מהר מאוד למקום שלכם על במת הקולינריה!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- כמות: 10-12 מנות
כל אחד שמבשל יודע שהכנת בצק עלים איכותי היא לא משחק ילדים, אבל תאמינו לנו כשאומרים לכם – זה שווה את זה! בעבודה מדויקת תוכלו לייצר תוצאה אוורירית ונימוחה, כזאת שתרגש גם את הסועדים הכי בררנים! מדריך המומחים שלנו כאן כדי לשלוח אתכם לעולם חדש בו גבינת טוב טעם מחלחת את הטעמים בפה שלכם.
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך עולם הבצק המופלא, נדאג שנדע בדיוק אילו מרכיבים נדרשים על מנת להצליח במבצע החשוב הזה. כולנו יודעים שגישת "מה שיהיה, יהיה" לא תמיד מצליחה, אז עדיף להיות מוכנים!
- 400 גרם בצק עלים מוכן (הכי טעים שיש!)
- 300 גרם גבינת טוב טעם מעורבבת עם שמנת חמוצה
- 1 ביצה (לציפוי הכיסונים)
- שום כתוש משיניים (אופציונלי, לדמויות אוהבי שום)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שומשום ודוחן לשדרוג המראה והטעם
אם תרצו, אתם יכולים גם לשדרג את המתכון עם ירקות קצוצים דק כמו זוקיני, פטריות אפויות או תרד. אפשר לקצוץ דק ולעשות גרסה טבעונית לחלוטין עם גבינת סויה!
שלבי ההכנה
עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן להתחיל. והטוב הוא שזה היה ממש פשוט! בואו נכין את זה שלב אחרי שלב.
- מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מרדדים את בצק העלים על משטח עבודה מקומח מעט, עד לגובה של כ-5 מ"מ.
- בעזרת מים, שימון הפינות של הבצק עלים.
- מניחים על הבצק חתיכות גבינת טוב טעם מעורבבות עם שמנת חמוצה.
- אם בחרתם להוסיף שום, זה הזמן לשים מעט באמצע.
- מקפלים את הבצק על הגבינה ויוצרים כיסים קטנים או פיתות.
- מתבלים במלח ופלפל.
- מברישים את הכיסים עם ביצה טרופה.
- מפזרים מעל שומשום ודוחן.
- מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות, עד שהבצק מזהיב ופריך.
- מוציאים מהתנור, נותנים להתקרר טיפה (אם תצליחו!).
- מגישים חם ונהנים!
השלב של האפייה הוא קריטי! חשוב לשים לב לזמן האפייה: אתם רוצים שהבצק יהיה פריך ומסודר ולא יישרף. כולנו מכירים את זה, אתם יודעים – אופריישן בישול נותן לנו את ירידת ה"אווירה הובה נגזרנו" כאשר שוכחים שהמאפה בתנור.
שדרוגים אפשריים ומחשבות נוספות
מעוניינים לעלות את רמת היצירתיות? מעולה! למשל, אפשר לשדרג את הבצק ע"י הוספת תבלינים כמו כמון, קימל או דוקא פפריקה מתוקה, שייתנו לבצק טעם אמיץ ומשגע. אפשר להוסיף גבינות נוספות כמו פטה או מוצרלה, לכל טעימה נוספת שתכבוש את הלב שלכם.
אם אתם בעניין של עלים נוספים, אפשר אפילו להוסיף עלי תרד קצוצים על הגבינה לקבלת טעם מעניין ובריא. תנסו, זה אגדי!
שאלות ותשובות
באיזה גבינה מומלץ להשתמש?
הכי טוב להשתמש בגבינת טוב טעם, אבל לא להרתיע אם רוצים להתנסות בגבינות אחרות כמו פטה או מוצרלה. כל גבינה תביא טעם אחר!
האם אפשר להכין את הבצק לבד?
עם קצת סבלנות, בהחלט! אבל אם אתם ממהרים, ניתן לרכוש בצק עלים מוכן חלק מיקול עשה מדליק!
מה לעשות עם שאריות של הבצק?
אין דבר כזה, אבל אם ביותר לכך – ניתן לשלוח לקופסה ולהקפיא. יתפוס!
האם אפשר לפרוס ולשמור במקרר?
ממש לא! מומלץ לתקן אותם מיד לאחר האפייה ועדיף לא להשאיר יותר מדי זמן.
האם ניתן לשמור את המנה להכנה יום מראש?
אפשר להכין את הכל, אבל מומלץ לא לאפות יותר משעה לפני ההגשה.
כמה זמן לוקח לאפות את המנה?
15-20 דקות בתנור מחמם מראש.
האם צריך לקחת תשומת לב להביא ריאה חיצונית?
בשלב זה אין בהכרח צורך בחימום חיצוני, תנור עושה את תרמינל החום!
מי לא אוהב שום?
ותשובה לשאלה זו – המעשית, שלא תגידו לא, יסד הקיום האגדי של פיירי לא משתמש בשום.
איך מומלץ להגיש את המנה?
מומלץ לחלוק, אבל אם אתם מחובבים מהניסיון שלי – עדיף לא לחשוף חבילת פיצוחים על השולחן!
האם אפשר להביא את זה כמו דיל חם למסיבה?
בהחלט! חטיף גבוהה מפתח שני רצים שאין להם תחליף | חכו למשוב האוהבים!
אז למה אתם מחכים? הכינו את הבצק עלים עם גבינת טוב טעם בעזרת המתכון הזה ושתפו את חבריכם ברשתות החברתיות כדי שגם הם ייהנו מהטעימות המדהימות הללו!