בצק לפיצה ללא שמרים פרווה בקלות ובמהירות
בצק לפיצה ללא שמרים פרווה – המתכון המושלם!
יום אחד, כשחיפשנו אחר פיצה מושלמת שתתאים גם לאורחים שלנו, גילינו שמצאנו את עצמנו עומדים במטבח ומחפשים רעיונות. החלטנו לנסות להכין בצק לפיצה ללא שמרים, כי לפעמים באמת בא לנו מתכון קל ומהיר. התוצאה הייתה מדהימה, מעלפת, וללא ספק ממכרת! בצק נעים, רך ואוורירי, ששמר על האיכות גם לאחר האפייה.
מהם זמנים ורמות קושי?
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן אפייה: 15-20 דקות
- רמת קושי: קל
- מנת פיצה אחת מספיק לכ-4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
למתכון הזה נצטרך לאסוף כמה מרכיבים פשוטים, אבל עם כוונה גדולה. לא תאמינו כמה נעים זה יהיה להכין את הצעצוע התפוח הזה!
- 300 גרם קמח (אפשר קמח כוסמין או קמח תפו”א למי שאוהב)
- 200 מ"ל מים פושרים
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- תוספות לפי בחירה (גבינה, ירקות, רוטב פיצה וכו’)
הבה נעמיד את הבצק המושלם שלנו! אם אתם חומרים טבעוניים, תוכלו להשתמש בשמנת צמחית במקום הגבינה. כמו כן, אם אתם חובבים ללא גלוטן, קמח תפו”א או קמח תמצוי יכולים לעשות את העבודה.
שלבי ההכנה
לאחר שהכנו את כל המרכיבים, אנחנו מוכנים להתחיל!
- ב bowl גדול, נשים את הקמח, המלח, הסוכר ואבקת הסודה לשתייה. נערבב היטב.
- נוסיף את שמן הזית ונערבב, עד שהקמח ייראה כאילו הוא כמו גרגרי חול רכים.
- נוסיף את המים הפושרים בהדרגה, ונערבב עד שהבצק יתאחד וייהפוך לבצק נעים.
- אם הבצק דביק, נוסיף מעט קמח נוסף.
- נעביר את הבצק למשטח עבודה מקומח ונטפח אותו עם הידיים למשך כ-5 דקות.
- נשים את הבצק בקערה משומנת עם מעט שמן על פני הבצק, ונכסה עם מגבת ל-30 דקות.
- בזמן שהבצק "נח" לו, נכין את התוספות האהובות עלינו.
- נחלק את הבצק לעיגולים, ונרדד כל עיגול ל-0.5 ס"מ בעובי.
- נניח את עיגול הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- נמרח שכבת רוטב פיצה ונוסיף את התוספות המועדפות.
- נאפה בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס במשך 15-20 דקות.
- כאשר הבצק הזה הופך לאגדי, שולחים אותו בטח לתנור ותתכוננו לריח המהדהד שימלא את הבית!
טיפ קטן: כאשר הבצק מוכן, אפשר גם להקפיא חלקים ממנו. כך תוכלו תמיד להיות מוכנים לפיצה משגעת ברגע!
שדרוגים ותוספות אפשריים
לשדרוג המתכון שלנו, אפשר לגוון בתוספות. למשל:
- תוספות ירקות: פטריות, בצל, פלפלים
- תוספות רטבים: רוטב עגבניות, רוטב פסטו, רוטב פיקנטי
- גבינות: גבינת מוצרלה, גבינת עיזים, גבינת פטה
- תוספות פיקנטיות: זיתים, חריף, פפריקה מתוקה
כמובן, אתם יכולים לשימוש בשאריות המצרכים שלכם, כך שתרגישו חופשיים להיות יצירתיים!
שאלות ותשובות
מה עושות אם אין לי קמח חיטה?
ישנן המון אפשרויות טובות לקמח, כמו קמח תפו”א, קמח כוסמין או קמח חביב המיוצר מגרגרי עדשים.
האם הבצק מתאים לקפיאה?
בהחלט! ניתן להקפיא את הבצק לאפייה מאוחרת יותר. פשוט תחשבו עליו כעל תגלית נהדרת למקרה חירום.
מה עושים אם הבצק דביק?
תוסיפו מעט קמח עד שהדבק יפסיק. שימו לב לא להגזים, כי אז תגיעו לתוצאה יבשה.
כמה זמן אפשר לאחסן את הבצק במקרר?
הבצק נשאר טרי במקרר בין 2-3 ימים. אם תרצו לשמור יותר, ההקפאה היא הפתרון הנכון!
איך אני יודע אם הפיצה מוכנה?
כאשר הבצק שמן ובעל צבע חום זהוב יפה, ואילו התוספות נראות מבושלות, זה הזמן לשלוף החוצה!
האם אפשר להוסיף קמח אחר כדי להפוך אותו לבריא יותר?
בהחלט! קמח כוסמין או קמח חצי מלא יכולים להוסיף ערכים תזונתיים נוספים לבצק המושלם שלנו.
אפשר להכין את הבצק מבלי לקמח את המשטח?
כדאי להשתמש מעט בקמח על מנת למנוע הידבקות. זה יעזור גם להשיג תוצאה אוורירית יותר.
האם זו גרסה ללא גלוטן?
אם תחליפו את הקמח לקמח מתאים, בהחלט תצליחו להכין גרסה ללא גלוטן!
מה עושים אם משתמשים ברוטב קנוי?
אם אתם משתמשים ברוטב קנוי, שימו לב לבדוק את המרכיבים כדי לוודא שאין בו תוספות לא רצויות!
האם הבצק מתאים לילדים במטבח?
לגמרי! הילדים יכולים לעזור וללוש, לרדד ולהגדיל את היצירתיות שלהם.
אם כך, הוכחנו שעם בצק לפיצה ללא שמרים, נפצחנו את המיתוס שבישול זה קשה! אם אתם אוהבים את המתכון, אל תהססו לשתף אותו עם חברים לרשתות חברתיות ולעשות להם חשק להכין פיצה מדהימה!