בצק לפיצה ללא גלוטן – טעים ופשוט להכנה!
"`html
הבצק המושלם לפיצה ללא גלוטן – יצירה שמתעלה על כל דימוי!
יש משהו בלתי נגמר במהות של פיצה. ברגע שאתם שומעים את שם המאכל, התיאבון מתחיל להתעורר וכל החושים מתחילים לעבוד. אבל, מה קורה כאשר אתם או מישהו מיקיריכם לא יכולים ליהנות ממנה בגלל גלוטן? זה לא אומר שצריך לוותר! עם המתכון הזה לבצק פיצה ללא גלוטן, כולנו נוכל להתענג על החוויה המדהימה הזו, בלי לחשוש. מדובר בבצק מעלף, שכאשר מכניסים אותו לתנור, הוא מתמלא באווירה של מסעדה יוקרתית – ובתוך זמן קצר, הבית מתמלא בניחוחות מדהימים ששובים כל לב.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות זה מספיק?
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן השהיה: 30 דקות
- רמת הקושי: בינוני
- מספיק ל-4 מנות
הבצק הזה לא רק שמדובר במתכון בריא, הוא גם פשוט להפליא ולעבודה מהנה. תוך מספר דקות, תוכלו להכין בצק שמצליח לשמור על מרקם נעים, טעם משגע ואפילו עליו תוספות נהדרות.
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבצק המושלם הזה, אנחנו זקוקים לכמה מרכיבים פשוטים, אך חשובים:
- 1 כוס (120 גרם) קמח אורז
- 1/2 כוס (60 גרם) קמח תפו”א
- 1/2 כוס (60 גרם) קמח חומוס
- 1/4 כוס (30 גרם) קמח שקדים (כדי לתת טעם אגדי)
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) שמן זית
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים חמים
מרכיבים חלופיים
אם תשקלו לגרסה טבעונית של המתכון, תוכלו להחליף את השמן זית עם שמן קוקוס. זה יהפוך את הבצק לא רק לטעים אלא גם לבריא יותר. במקום קמח חומוס, ניתן להשתמש בקמח קטניות אחר כמו קמח עדשים.
שלבי ההכנה
לאחר שהכנו את כל החומרים, בואו נצא לדרך להכנת הבצק המושלם!
- שמים את כל הקמחים (אורז, תפו”א, חומוס ושקדים) בקערה רחבה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המלח ואבקת הסודה לשתייה ומערבבים שוב.
- יוצרים חור במרכז התערובת ומוסיפים את שמן הזית.
- מתחילים לשפוך את המים החמים בהדרגה תוך כדי ערבוב עם כף עץ עד שהבצק מתאחד.
- חולטים את הבצק למשך כ-30 דקות, כך שהוא יקבל את המנוע הנכון.
- מניחים על משטח עבודה מקומח (קמח אורז הוא אופציה מצוינת) וממלאים את הרצוי בצורת פיצה.
- מניחים את הבצק על תבנית אפייה מרופדת בנייר נוסף ואופים בחום של 200 מעלות צלזיוס במשך כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- מוציאים ומניחים להתקרר מעט לפני שמוסיפים רטבים ותוספות אהובות.
לאחר השלב הזה, תגלו שאתם בדרך לבצק פיצה מדהים שאתם לא יכולים להפסיק ללקק את האצבעות!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כעת, השלב הבא הוא להוסיף את התוספות המועדפות עליכם. אפשר גם לשדרג את הבצק עם גבינת מוצרלה, רוטב עגבניות ריחני, ירקות קלויים כמו פטריות, זיתים ופפרוני. ואם אתם רוצים משהו מתוק – למה לא לנסות תוספת אגוזי לוז אפויים עם מרשמלו? זה אידיאלי לאוהבי השינויים!
שאלות ותשובות
איך אני יודע אם הבצק מוכן לאפייה?
יש לבדוק שהבצק מתחיל להזהיב ובדרך כלל ניתן לצפות שהוא מתייבש מעט על פני השטח.
האם ניתן להכין את הבצק יום לפני ולשמור במקרר?
בוודאי! רק כדאי לעטוף אותו בניילון נצמד שימנע מהבצק להתייבש.
מה קורה אם אני שוכח לשים את המלח?
אם המלח לא ייכנס לתערובת, הטעם יהיה חסר – אך לא נורא! אפשר להוסיף רוטב מלח בעת האפייה.
האם אני יכול להשתמש בקמחים אחרים?
בהחלט, ניתן להשתמש בקמחים אחרים כמו קמח תפוחי אדמה (כדי שהבצק יהיה אוורירי יותר) או קמח נבוט.
מה ניתן לשים במקום שמן זית?
אפשר להשתמש בשמן קוקוס, שמן חמניות ואף באבטיח קפוא כתוספת לבריאות!
איך עושים סדר בדברים?
ההכנה פשוטה, רק יש לשמור על סדר הרשימה שציינתי ולזכור את כל המרכיבים.
מה עושים אם לא מצליח לי להדביק את הבצק?
נראה שהוספתם מעט מים או קמח. כדאי להמשיך לערבב עד שהבצק יתחבר.
שמעתי שאפשר להקפיא את הבצק. זה נכון?
נכון בהחלט. ניתן להקפיא את הבצק ולהפשיר אותו כשמתחשק להשאיר את הפיצה בבית.
מה הטעם של הבצק הזה?
הבצק פיצה ללא גלוטן ישמר טעם מעולה ויהיה אוורירי ונעים על הלשון.
אפשר לעשות פיצה אישית עם הבצק?
בהחלט! כל אחד יכול להכין את הפיצה המושלמת שלו עם כל התוספות שהוא אוהב.
אנחנו מקווים שתהנו מראשונות המנות החדשות שיצרתם עם המתכון המיוחד הזה. אל תהססו לשתף את המתכון עם חברים או לנסות גיוונים משגעים נוספים!
"`