בצק לפיצה ללא גלוטן וללא שמרים בכמה שלבים פשוטים

בצק לפיצה ללא גלוטן וללא שמרים – המדריך המושלם

ברוכים הבאים לתחום החדש והמרגש של הבצקים ללא גלוטן! עם כמה כפות של השראה, בריאות ורצון לפנק את עצמכם במשהו מדהים, אנחנו נלמד להכין מתכון לפיצה ללא גלוטן וללא שמרים. דמיינו פיצה נימוחה ודקה, שעשויה מבצק מרהיב, שממלאת את הבית בריח של תבלינים שונים. המחשבה על הבצק הזה, החם והכפרי, תמלא אתכם בקסם שיביא אתכם בדיוק למקום הזה. והכי טוב? אין צורך בהמתנה לשמרים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 2 פיצות בינוניות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הבצק לפיצה המדהימה הזו, נצטרך כמה מרכיבים פשוטים ונגישים. תודו שזה מגניב, כי גם אם אתם בדיוק מבלים ערב רגוע בבית, אין צורך להתרוצץ על מנת למצוא את כל מה שצריך. כל מה שצריך נמצא במקרר ובמטבח.

  • 1. כוס קמח שקדים
  • 2. ½ כוס קמח תפו”א
  • 3. 1 ביצה גדולה
  • 4. 2 כפות שמן זית
  • 5. ½ כפית מלח
  • 6. ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 7. מים (לפי הצורך)

אולי תחשבו, “איך קמח שקד יכול להיות תחליף לקמח חיטה?” האמת היא, שהוא לא רק מתחבר בהרמוניה עם המרקם הנכון, אלא גם מביא טעמים אגדים ועשירים! בנוסף, קמח תפו”א מוסיף את הנימוחות שהפיצה חייבת להיות לה.

שלבי ההכנה

ועכשיו, כשתודענו על כל החשוב, הגיע הזמן להתחיל עם ההכנה, אז קדימה, לחצו על רגליים!

  1. חימום תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, ערבבו היטב את קמח השקדים, קמח התפו”א, מלח ואבקת סודה לשתייה.
  3. הוסיפו את הביצה ושמן הזית ותערבו בצורה מהירה עד שהתערובת מתמזגת.
  4. במידה והתערובת יבש מדי, הוסיפו מים מעט-מעט עד שהבצק נעים ולא דביק.
  5. עבדו את הבצק עם הידיים עד שהוא מתגבש לנחמה.
  6. פרסו את הבצק בעזרת מערוך לקוטר של כ-30 ס"מ.
  7. שימו את הבצק על תבנית אפייה עם נייר אפייה.
  8. אפו בשלב ראשון במשך 10 דקות ללא תוספות.
  9. הוציאו את הפיצה, הוסיפו את הרוטב האהוב עליכם, גבינה ותוספות ותחזירו לתנור.
  10. אפו עוד 10 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה לה ונחמדה.

שימו לב, שכדי להפוך את הבצק למושלם, חשוב לא לעבוד עם בצק יבש מדי. אם הוא יבש, גם התוצאה לא תהיה כזו מעלפת כמו שדמיינתם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

מדהים איך אפשר לשדרג כל פיצה בכמה תוספות פשוטות, נכון? הנה כמה רעיונות שיגרמו לכם להרגיש כמו שפים מקצועיים:

  • פיצה עם רוטב פסטו ועגבניות שרי
  • פיצה ים-תיכונית עם זית, פטה וזוג רצועות מלפפון
  • פיצה פירות יער טעמים מתוקים עם קקאו
  • פיצה עם כמה סוגי גבינה מסוכנת – צהוב ולבן

כל תוספת יכולה ליצור פיצה אחרת, וזה בהחלט קשה לעמוד בפיתוי לנסות את כל הרעיונות!

שאלות ותשובות

איך יוצא הבצק הזה נימוח?
הבצק יוצא נימוח בזכות קמח השקדים שמוסיף טעם עשיר ומפנק, מוציא את כל האופה שבכם!

יש אלטרנטיבה לביצה?
כן, בהחלט! אפשר להשתמש ב-2 כפות של חם-שמן, שמן תמרים או כמון כמחליפים מעולים לביצה.

מה אם אין לי קמח שקדים?
אנחנו יכולים להמליץ על קמח קוקוס, אך השימוש בו מדליק מעט פרופי.

האם אפשר לשמור את הבצק לשבוע?
כמובן! כדאי לאחסן את הבצק בשקית אטומה במקרר, והוא יישמר בקלות!

איך אני יודע אם הבצק מוכן?
ברגע שהבצק נהיה גמיש ונעים, זה הזמן להפסיק ללוש!

מה עליי להרגיש במהלך הלישה?
אם הלישה יוצרת דבק על הידיים או אם הבצק מתפרק, תוסיפו מעט מים או קמח.

האם כדאי לחכות שהבצק יתפוס?
לא צריך לחכות! בכל זאת מדובר בבצק ללא שמרים!

אפשר להשתמש בחלב צימחוני?
בהחלט! חלב סויה או חלב שקדים יכולים לשדרג את הפיצה.

למה בחרנו קמח תפו”א?
קמח תפו”א מוסיף רכות ומרקם נעים, מחפש את השומנים בכל ביס.

מה דעתך לשתף את המתכון?
ודאי! ממליצה לשתף את המתכון עם חברים או בפייסבוק שלכם, מי לא אוהב פיצה?

כשהבצק הוא הדבר המושלם להיות בפוקנוקטי והפיצה היא הדבר הכי טעים שיש, אני מקווה שתכננתם את המפגש הבא שלכם עם הפיצה המלאה. אז קדימה, לא נשאר אלא להוציא את המצרכים מהארון ולהתחיל בהכנה!

אם אהבתם את המתכון כמו שאנחנו אוהבים אותו, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות חברתיות! למה? כי פיצה זו אהבה, ואהבה מומלץ לחלוק.

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
הסודות של כדור משלשל: כל מה שצריך לדעת
הכוח המפתיע של כדור משלשל - מה שאתם לא יודעים! מתי בפעם האחרונה חשבתם על תשובה ברורה לבעיה של עצירות?...
קרא עוד »
אוק 29, 2024
איזו אבקת חלבון מומלצת לחיטוב?
אימוני חדרי כושר ואימונים אירוביים תורמים רבות לכושר הגופני. אנשים רבים אינם מסתפקים באימונים...
קרא עוד »
דצמ 22, 2021
כאב ביוץ: האם זה סימן להריון? גלו עכשיו!
כאבי ביוץ: האם הם סימן להריון? כאבי ביוץ הם תופעה שכיחה בהרבה נשים, אך האם הם יכולים להעיד על הריון...
קרא עוד »
אוק 24, 2024