בצקניות למרק שיביאו חורף חם ומנחם
בצקניות למרק – טעם של בית
לא משנה היכן אנחנו נמצאים בחיים, תמיד יש משהו מנחם בבצקניות למרק. התחושה של ספינג' חם שצף במרק חם היא פשוט מדהימה. אלה רגעים שמזכירים לנו את סבתא במטבח שלה, עם הריח של נודלס רכים מתבשלים, כמו מסיכה חמה שמחבקת אותנו מכל הצדדים. אז קחו אוויר – הגיע הזמן להתחיל להרכיב את הבצקניות הכי טעימות שיש!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות. רמת קושי: קל. מספר מנות: 6-8.
- זמן הכנת הבצק: 10 דקות.
- זמן בישול: 10 דקות.
- רמה קלה, מושלמת גם למתחילים!
הרכיבים הדרושים
עכשיו לעניין. כדי להגיע לתוצאה מעלפת של בצקניות שיהיו גם ממכרות וגם אגדיות, אנו זקוקים למספר רכיבים פשוטים שיש בכל מטבח ישראלי. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא לאסוף את המצרכים הבאים וליהנות מהכנת הבצקניות:
- 2 כוסות קמח (ניתן להשתמש גם בקמח מלא או חצי חצי)
- 1 כוס מים חמים
- 1 ביצה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- אגוז מוסקט או חרדל (לפי הטעם)
- בצל ירוק קצוץ (אופציונלי – להוספה למטה)
אם אתם רוצים לשדרג את הבצקניות, אפשר להוסיף גבינת פטה או קוטג' ולבשל עם עלי תרד. מרכיבים אלו יהפכו את הבצקניות ליותר מרעננות וטעימות לחיך.
שלבי ההכנה
הכנת הבצקניות היא פשוטה מאוד, וכשנכנסים למטבח עם העונג הזה, מהר מאוד נגלה שהרגעים האלו שווים כל קמצוץ של מאמץ. הסוד הוא בפשטות ובאהבה, אז בואו נתקדם לשלבים:
- מניחים את כל המרכיבים בקערה גדולה.
- מערבבים היטב בעזרת כף עץ עד שהבצק מתאחד.
- לשים את הבצק על משטח מקומח בעדינות במשך 5 דקות, עד שהוא רך וגמיש.
- אם הבצק דביק מדי, אפשר להוסיף עוד קמח בהדרגה.
- מבשלים מים בסיר גדול.
- לוקחים כפית מהבצק ולעצב לכדורים קטנים (קוטר של כ-2 ס"מ).
- כשהמים רותחים, מכניסים את הבצקניות למים בעדינות.
- למלא את הסיר בשקט, כדי שלא יכשלו.
- הבצקניות מוכנות כשהן צפות על פני המים.
- מוציאים בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת.
אחרי שתכינו את הבצקניות, אתם יכולים להוסיף אתן למרק שלכם, או להגיש בצד כמתאבן עצמאי עם טחינה או רוטב אחר. הן משגעות גם כך!
תוספות ושדרוגים מומלצים
עכשיו כשהבצקניות מוכנות, קיימת אפשרות לשדרג אותן. האם אי פעם חשבתם על:
- להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או תימין?
- לנסות עם גבינת פטה קוביות בתוכן?
- לשדרג את הבצק עם מעוז גארן כדי לקבל טעם עשיר יותר?
- להכין עם קמח מזון מלא, שהופך אותם לבריאים יותר?
- לצלות בצל לפני הכל, ואז להוסיף אותו לבצק?
- למלא אותם בחתיכות קטנות של ירקות לפני הבישול?
לכל שדרוג שראוי לנסות יש את המקום שלו במרק, ואלו בהחלט יעוררו את הבלוטות בפטיש!
שאלות ותשובות
מה אם אני רוצה להכין את הבצקניות ללא גלוטן?
ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים כדי להכין גרסה ללא גלוטן. זה ידרוש לשים לב לאיזון הנוזלים, ולכן תוסיפו מים בהדרגה.
האם אפשר freeze את הבצקניות?
כן, בהחלט. ניתן להביא אותן לקירור ולשמור בניילון נצמד. הן יכולות להישמר כמה שבועות במקפיא.
מה עושים אם הבצקניות יוצאות קשות?
אחרי בישול, מהדורה בקור חם, ידרוש לחמם שוב במים רותחים. חשוב לא לבשל יותר מדי בשלב ראשון.
כמה זמן לוקח לבשל אותן?
זה לוקח בערך 5-7 דקות, יש להמתין עד שהן צפות.
אם אני רוצה שהבצקניות יצאו קטנות יותר, מה לעשות?
זה תלוי באיזה גודל אתם מעדיפים. פשוט כוונו את הגודל של הכדורים כמו שתרצו!
האם הבצקניות מתאימות למרקים אחרים?
בוודאי! הן מתאימות לכל סוגי המרקים, כולל המרק העדין של אמא או מרק עוף.
אני רוצה לגרסה צמחונית, מה להכין?
שמרו על כל המרכיבים כפי שהם והשתמשו במים או ציר ירקות במקום. זה פשוט ומעולה.
האם אפשר לאפות את הבצקניות?
יש לדעת שזה לא מוצלח כמו בישול, אך אפשר לאפות במקביל. זה ידרוש את ההפעלה מחדש של המתכון.
אילו רטבים אפשר להגיש עם הבצקניות?
אפשר לשדך אותה עם טחינה, רוטב שמן זית ולימון, או אפילו קטשופ לסגנון גזי.
איך כדאי לאחסן את הבצקניות שלא יתייבשו?
עליכם לשמור אותן מכוסות היטב במקרר או להקפיא. חשוב לשמור עליהן רכות, על ידי שמן או מים.
אז מה אתם מחכים? כתבו את כל המתכון הזה עם חברותיכם ברשתות החברתיות וספרו על ההצלחה שלכם עם הבצקניות המושלמות!