בסטיל מרוקאי לפסח מתכון שכולם יאהבו
"`html
מתכון לבסטיל מרוקאי לפסח
שום דבר לא משתווה לרגע שבו אתם פותחים את דלת התנור וריח אגדי של בסטיל מרוקאי תענוגי מתפשט בכל הבית. המראה הזה, היפהפה, של שכבות הבצק הדקיקות שמחבקות את המלית המושלמת, בהחלט משגע! הבסטיל המרוקאי היא לא רק מנה – זו חוויה שלמה, מסורת, וחיבור לערכים משפחתיים. כולם רוצים לקחת אחריות ולסיים כל חתיכת בסטיל עם ה"מושלם" הזה שגורם לנו להתאהב מחדש באוכל של סבתא.
זמן הכנה ומנות
- סה"כ זמן הכנה: כשלוש שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 8 מנות קטנות
מרכיבים להרכבת הבסטיל
לפני שנתחיל עם המתכון המדהים הזה, בואו נדבר על הרכיבים שידרשו לנו. כל רכיב מוסיף נופך משוגע למנה המשגעת הזו. הבסטיל מגיעה עם טוויסטים ולא רק עם דברים קלאסיים – קחו בחשבון שכולנו נהנים לנסות! אז הנה מה שנצטרך:
- 800 גרם עוף (או טופו לגרסה טבעונית)
- 4 ביצים
- 2 בצל בינוניים, קצוצים דק
- 1 חבילה של עלי פילו (25 עלים)
- 100 גרם שקדים קלויים, קצוצים דק
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופלפל לטעם
- 2 כפות קמח תפו”ח (לגרסה ללא גלוטן השתמשו בקמח עדשים)
- 1/2 כוס מים
- 1/4 כוס דבש (או סירופ מייפל לגרסה טבעונית)
- 1/4 כוס חמאה מומסת (שמן זית לגרסה ללא לקטוז)
- אבקת סוכר לפיזור מעל
שלבי ההכנה
אנחנו רוצים לוודא שתצליחו בכל שלב של ההכנה. הקפיצות האוויריות בין השכבות, בפילה, טובות כמו ללחוץ על קפיץ באופניים. אז קדימה, להתחיל עם ההכנה!
- ראשית, נבשל את העוף במים עם מלח, כרבע שעה, עד שהוא מתבשל בצורה מלאה.
- בעזרת מזלג, נפרק את העוף לחתיכות קטנות ונטחן אותו לערבוב מושלם עם הבצל הקצוץ.
- נוסיף את התבלינים: קינמון, כמון, מלח ופלפל.
- נשמור את הכל על להבה נמוכה ונוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך ערבוב מהיר עד שהן מתייצבות.
- לאחר מכן, נוסיף את השקדים ואת קמח תפו”ח ונערבב היטב, כך שהמלית תהיה בריאה ונימוחה.
- נשאיר את המלית בצד להתקרר במשך כ-15 דקות.
- ובינתיים, נפרוס את עלי הפילו ונשמן כל עלה בשכבת חמאה מומסת, למשך 10 עלים, כדי ליצור בסיס חזק.
- נחימה ביניהם, אם רוצים, כדי שהמנה תצא גבוהה.
- נשפוך את המלית על כמות העלים ונכסה בבצק בצורה מסודרת.
- נשמן את השכבות החיצוניות, מפזרים מעט דבש מעל ונסגור היטב.
- נכניס לתנור מחומם ל-190 מעלות למשך 35-40 דקות, עד שהבצק מזהיב.
- לאחר ההגעה לצבע המושלם, נוציא ונפזר אבקת סוכר מעל. אנחנו רוצים שהבסטיל תיראה סופר מושכת!
והנה, הבסטיל שלנו מוכנה! ההגשה שלה היא חגיגה של טעמים וריחות, מה שמרשים לראות איך היא נוצרת באופן אוטומטי קלאסי עם כל ביס אוורירי.
שדרוגים ותוספות
בואו נזכיר ששדרוגים זה מה שעושה את האוכל יותר מרגש! אפשר להוסיף לקטע הזה זיתים, חמוצים, או חופן חצילים קלויים. אפשר גם לשדרגו בגילוח של פרוסות לימון ממולאות בחלבה או את כל מה שבראש שלכם! פונקציה משגעת לכך היא להביא חוויות חדשות לחגיגת החג.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבסטיל מראש?
כנראה שכן. הבסטיל נשמר היטב במקפיא, ואפשר להפשיר לפני ההגשה!
מה אפשר לשים במקום העוף?
לטבעוניים, אפשר להשתמש בטופו או במילויים צמחיים כמו חמניות או אדממה הקטנטנים.
כמה זמן אפשר לשמור את הבסטיל במקפיא?
הבסטיל נשמר עד חודש במקפיא וישמור על טעמה המושלם גם לאחר הפשרה.
האם אפשר להשתמש בטבעות פילו?
בהחלט! זה ייתן לבסטיל טקסטורה אוורירית יותר ומעניינת.
מה עושים אם אין לי דבש?
אם אין דבש, אפשר לשים סירופ מייפל, סוכר קוקוס, או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים.
אפשר להוסיף פירות יבשים למלית?
בוודאי! זה יוסיף מתיקות ויזיקה למנה. תנסו גם תמרים, שזיפים או משמשים.
מהי הכמות המומלצת למנות?
לרוב, עקבו אחרי פרוסות של רבע מהמזווה! כך תעבדו על רושם של קינוח שמאחוריו עונג.
מה הכי חשוב בזמני האפייה?
לכו על הזמן המדויק ואיכותו! התמקדו במראה הזורם והזהוב, זה כשהמנה מזמינה.
מה הדרך הכי טובה לאכול בסטיל?
כל ביס צריך להיות ברגע! כדאי להגיש עם יוגורט או עם רטבים קרים כדי להוסיף טעמים עוד יותר.
האם הבסטיל יכולה להתייבש?
כן, הדרך להפחית את זה היא על ידי שמן בין השכבות – עשו זאת וזה יהיה מאושר ויפה בעין!
בסופו של דבר, הבסטיל המרוקאי שאנו הכנו היא חוויה של טעמים מסורתיים ושמחה עם כל נגיסה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות כדי שהחברים שלכם ייהנו ממנו גם!
"`