בלינצ'ס מלוח מעולה שיפתיע את האורחים שלך
מתכון לבלינצ'ס מלוח – טעים מעלף!
כולנו זוכרים את הילדות, את השבתות והחגים שבהם סבתא או אמא הכינו לנו בלינצ'ס מלוח. הריח שעלה מהמטבח היה ממכר, והציפייה להיות הראשונים לטעום אותם היתה מלווה בעניין של ילדים. הבלינצ'ס הם לא רק מנה, הם חווית טעמים וזכרונות שמרכזים את כל מה שטוב באוכל ביתי. אז למה לא להכין אותם בעצמנו? המנה הזו משגעת, אגדי, ומציעה לתחום חדש של טעמים שמכסים על השעמום של ימי שני הסטנדרטיים.
זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
המתכון הזה מצריך רכיבים פשוטים, אבל כל אחד מהם מוסיף שכבת טעם בפני עצמה. תעשו לעצמכם טובה ותאכלו את הבלינצ'ס החמים ישר מהמחבת: זה פשוט מושלם!
- 2 כוסות קמח חיטה (אפשר קמח תפו"ח לגרסה ללא גלוטן)
- 2 ביצים
- 3 כוסות חלב (אפשר חלב סויה לגרסה טבעונית)
- 1 כוס מים
- 1/2 כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
- 300 גרם גבינת פטה (אפשר כל גבינה מלוחה אחרת)
- 1/2 כוס פטריות קצוצות (שנחטפו מהיער, אם רוצים)
- 1/2 כוס תרד קצוץ (בריא ואגדי!)
התחלנו עם רכיבים בסיסיים, מעכשיו תנו לדמיון שלכם להשתולל. אני ממליץ להוסיף חריף, או תבלינים מזרחיים, אם אתם אוהבים.
שלבי ההכנה
ולפניכם, כמו שף מקצועי, מה שאתם צריכים לעשות כדי ליצור את הבלינצ'ס המושלם!
- מערבבים בקערה גדולה את כל הרכיבים היבשים – קמח, מלח, גבינה קצוצה.
- מוסיפים את הביצים, חלב ומים בהדרגה, תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת חלקה.
- משאירים לתערובת לנוח במשך 15 דקות.
- מחממים מחבת על חום בינוני ומוסיפים כף שמן זית.
- כשהשמן חם, יוצקים מעט תערובת למחבת, מטגנים כ-2-3 דקות מכל צד עד שהבלינצ'ס זהובה.
- חוזרים על הפעולה עם שאר התערובת.
- בזמן שהבלינצ'ס מתקררים, מטגנים את הפטריות והתרד למשך כ-5 דקות.
- ממלאים כל בלינצ'ס בתערובת הפטריות והתרד, מגלגלים ומניחים בצד.
- מניחים את הבלינצ'ס הממולאות בתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-10-15 דקות בחום של 180 מעלות כדי להפוך אותם ליותר נימוכים.
וזהו! הבלינצ'ס המלוחים מוכנים. אתם יכולים לתת להם להתקרר לרגע, אבל קשה לעמוד בפניהם!
גרסה טבעונית ומרעננת
אם אתם מעדיפים לגוון את המתכון, אפשר להשתמש בחלב סויה במקום חלב רגיל, ואף להחליף את הגבינות בגבינת טופו מתובלת. זה נשמע מאתגר? לא בכלל! הטעמים משתלבים בצורה מושלמת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
למה לא להזרים את הבלינצ'ס שלכם עם רוטב חמאת בוטנים או רוטב פסטו? זה יכול להוסיף גוון חדש למנה נפלאה! תוספות של עגבניות קצוצות, זיתים שחורים או טחינה יכולים להרים את המנה שלכם לרמות חדשות.
שאלות ותשובות
האם אני יכול להשתמש בקמח ללא גלוטן?
כמובן! קמח תפו"ח או שום קמח ללא גלוטן יכול להוות תחליף מצוין.
אפשר להכין את הבלינצ'ס עם חלב עזים?
בהחלט, חלב עזים יוסיף טעם מדהים, אבל כדאי להיות זהירים עם הכמויות.
אם אני לא אוהב פטריות, מה אפשר לשים במקום?
היו יצירתיים! קישואים מגורדים, חצילים או ירקות שורש יכולים לשדרג את המנה.
מה עושים אם הבלינצ'ס מתפוררים?
אם זה קורה, תוסיפו עוד ביצה או מעט מים כדי לייצב את התערובת.
יש טיפים לשיפור טעם הבלינצ'ס?
רוטב שמן זית עם שום ואורגנו כחלק מהמילוי יכול להוסיף המון.
האם המילוי חייב להיות גבינה?
לא! אפשר לפספס גבינה ולהשתמש ברטבים בריאותיים כמו חומוס שמעורבב עם תבלינים.
האם אפשר לאחסן בלינצ'ס במקפיא?
כן, קפיאים יכולים לשמור עליהם מצוין לאורך שבועות.
כמה זמן אפשר לאחסן בלינצ'ס במקרר?
במקרר הם יחזיקו מעמד 2-3 ימים.
מה הדרך הטובה ביותר לחמם בלינצ'ס?
חימום חוזר במחבת עם מעט שומן, או בתנור.
אפשר להכין את הבלינצ'ס בסגנון מתקדם?
בטח! ניתן לשדרג בטעמים עם תוספות חריפות, עשבי תיבול ייחודיים ועוד.
אנא שתפו את המתכון עם אחרים! חברים, משפחה וכל מי שאוהב אוכל טעים מעלף כמו שאנו עושים. אני בטוח שתוכלו להפתיע את כולם במיומנויות בישול חדשות!