ביף וולינגטון כשר: המתכון שישגע את האורחים שלך
"`html
ביף וולינגטון כשר – המנה המושלמת של האירועים
דמיינו את זה: אתם יושבים לשולחן החג והאוכל המרהיב מוגש. קשה להאמין, אבל הביף וולינגטון הכשר הזה יכול לשדרג כל ארוחה, להפוך אותה לעשירה ומושקעת. זהו מתכון שידבר אל כל חובבי הבשר, אבל גם לאלוויות של טעמים מעודנים ומורכבים. הכנה שלו היא כמו יצירת אמנות – כל שלב מתבצע בעדינות ובדיוק, והמראה הסופי מדהים ממש! מעניין שמנה זו התחילה את דרכה בבית המלוכה הבריטי! עם טוויסט הכשר שלנו, נוכל לקחת את המסורת הזו ולשלב אותה באירועים שאנחנו אוהבים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
שימו לב, מדובר ברכיבים מדהימים ומטעמים שמקנים את ההרגשה של מנה קלאסית ומושלמת.
- 1 ק"ג נתח בשר שמן (נתח סינטה או פילה)
- 250 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות דק
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 1 שן שום, קצוצה
- 200 גרם בצק עלים
- 2 ביצים (חוקיות ומוקצפות)
- מלח ופלפל שחור לפי טעם
- 2 כפות שמן זית
- רבע כוס חרדל
- עלים ירוקים (כמו תרד) להנחה
כמובן שאפשר לשדרג את המתכון על ידי החלפת המרכיבים בחלופות. אם מישהו מכם מחפש גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בנתח צמחי כמו פטריות פורצ'יני ולהשתמש בבצק עלים ללא מרכיבים מהחי.
שלבי ההכנה
אז אחרי שהחומרים האדירים סודרו להם, הגיע הזמן להעביר את כל זה לתהליך יצירתי!
- בתחילה, מחממים שמן זית במחבת על חום גבוה, ולאחר מכן מוסיפים את הבשר. מטגנים על כל צד עד שהבשר מתקרם (כ-3-4 דקות מכל צד).
- אחרי הכנת הבשר, מכניסים את הבצל והשום למחבת ומטגנים עד הורה מוסתר והבצל שקוף.
- לאחר מכן, מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומבשלים עד שהן משחררות את הנוזלים והן מתייבשות.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מניחים את הבשר המטוגן על מירקחת הפטריות ומורחים עליו חרדל.
- מניחים ירוקים היטב מעל הבשר ומשאירים להתקרר ל-10 דקות.
- מרדדים את הבצק עלים לתוך חצי סנטימטר ומניחים אותו על משטח מקומח.
- מצפים את הבצק בבצק מלח מצפה, מכילים את החומרים ומקפלים את הבצק סביב הביטוי.
- סוגרים היטב את הקצוות ומניחים על תבנית בתנור.
- מורחים את הבצק בביצה מוקצפת ואופים בחום של 200 מעלות צלזיוס ל-30-35 דקות או עד שהבצק משגע ומוזהב.
תהליך זה הופך את הביף וולינגטון למשהו מעלף ומיוחד. השילוב של הבשר עם הפטריות והחרדל יוצר טעם מדהים שמשגע את החיך!
תוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם מחפשים ליצור חוויה מלאה יותר עם הביף וולינגטון, יש לכם מספר אפשרויות!
- מוסיפים עלי רוזמרין קצוצים לתערובת הפטריות לצורך ניחוח משגע.
- בשמירה על הכשרות, אפשר לשלב ליד את תוספת היין, לשדר את הטעמים האדומים במהלך הבישול.
- למען חוויה לא שגרתית, ישנה אפשרות להוסיף ציפוי של גרעיני חמניות לתערובת.
- ההגשה יכולה להתבצע עם רוטב שמנת או סלט ירוק מרענן על צדדים. הרוטב יוסיף עוד נדבך של טעמים שיגביה את המנה.
עכשיו אני בטוח שהבנתם למה מדובר במתכון אגדי, כזה שעושה את כל ההבדל! זוכרים – אוכל כמו של סבתא הוא תמיד הפתרון, אבל עם טוויסט מעניין.
שאלות ותשובות
כיצד ניתן להפוך את הביף וולינגטון ללא גלוטן?
אפשר להשתמש בבצק עלים ללא גלוטן שצופים ברשתות השונות. היום יש הרבה מוצרים נהדרים שיכולים לקרוא לבצק זה ולהפוך את המנה לנגישה עבור כולם.
האם ניתן להכין את הביף וולינגטון מראש?
בהחלט! אני ממליץ להכין את כל החלקים עד לשלב האפייה ולשמור במקרר. יומם או שבועיים לפני האירוע, אתם יכולים להקפיא את הביף וולינגטון ולהוציא אותו 24 שעות לפני שתרצו לאפות.
האם זה קרוב למנה של סבתא שלי?
כמובן! אבל עם טאצ׳יים מודרניים ושדרוגים אישיים. סבתא ודאי לא ידעה על הבצק המושלם הזה, אז איך תוכלו לשדרג את המתכון?
אילו תוספות מתאימות לביף וולינגטון?
אני ממליץ על תוספת של פירה תפו”א קרמי, רוטב בומביזי או סלטי ירקות פריכים למרענן רענן לצד.
מהם הסיכונים של בישול יתר?
בישול יתר עלול להביא לעושה קשה, ויבש. אני ממליץ לקבוע טמפרטורה פנימית לא מעל 55 מעלות צלזיוס למשקה רך או 65 מעלות צלזיוס למשקה מוכן!
האם אפשר להחליף את הבשר בבחירות חלופיות?
בהחלט! ניתן להשתמש בחלבון צמחי, פילה בלימון, או נתחי טופו מתובלים כדי לקבל טעמים מעניינים בשילוב עם תוספים.
איך אני יודע שהמנה מוכנה?
מנה מוכנה אינה תמיד נראית בהכנה קודמת. יש לסטות מדפוסי הכנה קודמים ולבדוק טמפרטורה מלמטה בעזרת מדחום בשר.
האם הביף וולינגטון פופולרי גם בארץ?
בהחלט. בייחוד בקרב חובבי הכנה מורכבת, פופולריות הוא בהחלט תחום שמתחזק בארץ, במיוחד לאירועים ואורחים מיוחדים.
אילו אפשרויות מגוונות אנחנו יכולים לכלול?
אפשרויות רבות – מנות צד כגון ברוקולי מורתחים, רטבים מזרחיים, והפתעות גבינות מתחלפות שמעלות את רמות החוויה!
האם יש טיפים למנוע שיבוש בתהליך הכנה?
מומלץ להבטיח שהבצק מאוכסן היטב לפני השימוש ותמיד לבדוק את תוכן התיבול בתחילת כל שלב בישול. ומעל הכל, אל תשכחו ליהנות!
היו כנים, זו אחת המנות המדהימות, הממכרות והכאמור ממש משגע! קחו את המתכון הזה ושמרו אותו אל בראשכם לאירועים הבאים. זכרו לשתף אותו עם חברים ולספר על החוויה שלכם. נתראה באירוע הבא!
"`