בורקס בשר מתכון 10 דקות שיגרום לכם לחזור שוב ושוב
בורקס בשר מדהים בעשר דקות! מתכון גאוני שלא תוכלו לעמוד בפניו
אם יש משהו שיכול לשחזר זיכרונות ילדות, זה ריח הבורקס הממלא את הבית. אבל אנחנו לא מדברים פה על בורקס סתם, אלא על בורקס בשר משגע שמוכן תוך עשר דקות בלבד! מדובר במאכל אגדי, מושלם עבור כל ארוחה, ומי לא אוהב בורקס חם, רך, מעלף שממלא את הפה בטעמים? המנה הזו כל כך קלה להכנה, שהילדים יכולים ממש לקחת חלק ולטפח את הכישורים הקולינריים שלהם. אז קדימה! בואו נכין את הבורקס הבשרי הממכר הזה!
זמן הכנת המתכון ורמת קושי
- משך זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 8-10 בורקסים
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לצעדה המגניבה של ההכנה, נתחיל בהכנות עם המרכיבים. זה באמת מתכון שאפשר להתאים למגוון טעמים ומצבים, אז אל תשכחו להיות יצירתיים!
- 400 גרם בשר טחון (בקר, עוף או הודו – כאן אתם מחליטים!)
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית כמון טחון
- 1 כפית paprika (פפריקה מתוקה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט שמן לטיגון
- 1 חבילת בצק עלים (אפשר לקנות בחנות – זה לא בושה!)
- 1 ביצה (לציפוי)
- שומשום לקישוט
אופציות לגרסה חלופית
אם תרצו לגרסה טבעונית של הבורקס, אפשר להמיר את הבשר בטופו או בקישוא מרוסק. למי שמחפש להיות פרנואיד בקשר לגלוטן, אפשר להשתמש בבצק עלים ללא גלוטן, שתוכלו למצוא בחנויות מתמחות.
שלבי ההכנה
ועכשיו, גינס השיטה! ראו את המלאכה הקסומה הולכת ונבנית. זה באמת פשוט לכל אחד ואחת, וכל אחד יכול להיות שף לרגע.
- מחממים מעט שמן במחבת ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים עוד דקה.
- מוסיפים את הבשר הטחון למחבת, וערבבים עד שהוא מתבשל לחלוטין.
- מתבלים בכמון, פפריקה, מלח ופלפל. מערבבים היטב ומבשלים עוד 2 דקות.
- מסננים את התערובת כדי להיפטר מהנוזלים.
- מוציאים את הבצק העלים מהקופסה ומניחים על משטח עבודה מקומח.
- פורסים את הבצק לחיתוכים בעובי של 10 ס"מ על 10 ס"מ.
- שמים כף מתערובת הבשר במרכז כל ריבוע בצק.
- מקפלים את הבצק על הבשר וחותכים קצוות עם מזלג כדי לסגור את הבורקס.
- מניחים את הבורקסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מקציפים את הביצה ומצפים את הבורקסים. מפזרים שומשום למעלה.
- אופים בתנור על טמפרטורה של 200°C במשך 15 דקות או עד שהבורקסים מזהיבים ומעלים ריח מעורר תיאבון.
והופה! הנה לכם בורקסים רכים ונפלאים, שיגרמו לכל אחד לרצות לקחת עוד ביס. אתם בטוח ירצו ללקק את האצבעות בסוף!
תוספות ושדרוגים אפשריים
זה הזמן להיות יצירתיים! אתם יכולים להוסיף גבינת פטה קצוצה לתוך הבשר כדי לקבל טעמים נועזים יותר. כמו כן, כף פטרוזיליה קצוצה תוסיף רעננות. אם אתם אוהבים חריף, אל תהססו להוסיף צ'ילי מיובש. חשבו גם על רטבים שונים – יוגורט מטוב או צ'ילי חריף יכול להיות תוספת שאין כמוה.
שאלות ותשובות
מה אפשר לעשות אם לא אוהבים בשר?
אפשר להשתמש בטופו, ירקות קצוצים, או כל סוגי גבינה שמתחבר לכם!
האם אפשר להקפיא את הבורקסים?
בהחלט! אפשר להכין כמות כפולה, לאפות חלק ולשמור את השאר קפואים עד שתהיה לכם הזדמנות לאפות שוב.
כיצד יודעים אם הבורקסים מוכנים?
הבורקסים מוכנים כאשר הם זהובים ופריכים. ריח מתוק וטעים יפיץ את עצמו ברחבי הבית!
האם אפשר לשדרג את הבצק?
בשמחה! אתם יכולים להכין בצק ביתי, כך תוסיפו רעיונות משלכם.
מה אפשר להגיש עם הבורקסים?
חפשו יוגורט, סלט רענן או אפילו צ'אטני חריף שמוסיף טעמים נוספת.
כמה זמן ניתן לשמור את הבורקסים במקרר?
מומלץ לא יותר מ-2-3 ימים, אך אם הם בהקפאה – יכולים להחזיק חודשים!
מה סוד הכנת בורקס קראנצ'י?
טמפרטורת האפייה תמיד גבוהה, והכנת הבצק לפי ההוראות היא חשובה מאוד!
מה לעשות אם הבצק מתפרק?
אפשר להניח הבצק בצד ולתת לו לנוח כדי שהגלוטן יתפתח כראוי.
האם זה מתכון מתאים לילדים?
בהחלט! הם ייהנו לשחק עם הבצק ולהשתתף בהכנה. זה כיף!
לאחר שהכנתם את הבורקס המדהים הזה, אני ממליץ לשתף אותו ברשתות החברתיות, לחבריכם ובני משפחתכם. בבקשה, אל תשמרו את הפינוק הזה רק לעצמכם! שתהיה לכם ארוחה מהנה!