בולו עוגיות עם שקדים וצימוקים: המתכון המושלם להכנה

בולו עוגיות עם שקדים וצימוקים

כשהמכונה לפק את הקול של התטא שלי נחלשה, היה ברור לי שהגיע הזמן לטפח את הקולינריה הביתית שלי. החלטתי להתחיל בפרויקט חדש: להכין בולו עוגיות עם שקדים וצימוקים מעלף! התמזגו כל הטעמים והריח של השקדים יחד עם הצימוקים היבשים – יוצא פריך בחוץ ונימוח בפנים, והשילוב הזה הוא פשוט מושלם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 15-20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מגישים: כ-24 עוגיות

אחרי שמנעתי את העצלות של הימים האחרונים, התיישבתי עם כוס קפה חם ופיתחתי את המתכון. כל פרט בו אמור להעביר אותנו למסע של טעמים, והמטרה היא לייצר עוגיות מדהימות שיהיו בהחלט ממכרות.

הרכיבים הדרושים

  • 1 כוס שקדים טחונים
  • 1/2 כוס קמח חיטה (אפשר לשלב קמח שקדים לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס חמאה רכה (או מחמאה קלה לגרסה בריאה)
  • 1/4 כוס צימוקים כהים או בהירים, לפי הטעם
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית קינמון (אפשר לשדרגו בתמצית וניל)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • מלח בסוף הטעם
  • שקדים קצוצים לקישוט

לתהליך הזה אפשר להוסיף גם תבלינים אחרים כמו אגוז מוסקט או ציפורן להעצמת הטעמים. אם אתם חובבי השוקולד, אתם יכולים לשלב כמה שף שוקולד קצוץ שיתמזגו לתוך הבצק.

שלבי ההכנה

בואו ניגש לעבודה! הכנת העוגיות הללו היא כמו לקבל חיבוק חם מהסבתא, זה פשוט משגע. אתם תרגישו את ההתלהבות באוויר!

  1. מקדמים את התנור לטמפ' של 180 מעלות.
  2. שמים בקערה את החמאה והרוטב של הסוכר חום ומקציפים יחד עד שהתערובת משחה וחללית.
  3. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהכל מתמזג.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את כל המרכיבים היבשים: שקדים טחונים, קמח, סוכר, קינמון, סודה לשתייה ומלח.
  5. לאט לאט מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה ומערבבים היטב.
  6. לסיום, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים עד שהתפשטו בכל הבצק.
  7. על תבנית מרופדת בנייר אפייה, שימו כפות של תערובת לעוגיות תוך כדי מרווחים ביניהם.
  8. מפזרים מעל את השקדים הקצוצים.
  9. אופים בתנור 15-20 דקות עד שהעוגיות מזהיבות והשוליים פריכים.
  10. מוציאים מהתנור ונותנים להן להתקרר על רשת.

לאחר שהעוגיות התקררו והבית התמלא בריחות אגדיים, זה הזמן ליהנות מהן – ללקק את האצבעות! תנו לחומציות הצימוקים להתחבר עם הגנה של השקדים המעט קראנצ'יים.

תוספות והצעויות שדרוג

אם אתם מרגישים הרפתקנים, אפשר לשדרג את הבולו עם מרכיבים נוספים. חברים, תראו כמה אפשרויות:

  • שוקולד מריר: הוסיפו קוביות שוקולד מריר לתוך הבצק כדי להוסיף מתיקות עזה.
  • אגוזי לוז: קצצו אגוזי לוז לתוך התערובת להוסיף קראנץ' נוסף.
  • פירות יבשים: תוכלו לשלב גם קוביות של משמשים או תמרים לתוספת גוון.
  • גרסה טבעונית: החליפו את החמאה במחמאה קלה ואת הביצה במרכיב חלופי, כמו רסק תפוחים.
  • לפני האפייה: פזרו מעל עוגיות הרכבה טחינת שוקולד, למי שאוהב להיות קונדיטור מקצועי.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשמור את העוגיות לאחר האפייה?
לשמור את העוגיות בקופסא סגורה בטמפ' החדר. אפשר גם להקפיא אותן בטמפ' של מינוס 18 מעלות.

האם אפשר לשים פחות סוכר?
בהחלט. אני משתמש לעיתים בסוכר קוקוס, שהוא בריא יותר ומספק מתיקות מעולה.

מה עושים אם אין לי שקדים טחונים?
אפשר בקלות להשתמש בקמח שקדים, או לטחון שקדים יבשים בבית במעבד מזון עד שהם הופכים למצב של אבקה.

איך ניתן לבדוק אם העוגיות מוכנות?
העוגיות מוכנות כאשר השוליים מתחילים להזהיב והחלק העליון נראה יבש על פניו.

האם אפשר לשים פירות טריים בעוגיות?
בהחלט, אולם יש לקחת בחשבון שהם מוסיפים נוזלים ואם מוסיפים, נדרש להוריד מעט את כמות שאר המרכיבים הרטובים.

כמה זמן אפשר לאחסן עוגיות?
בדיוק כמו קסם גילוי, עוגיות נשמרות היטב במשך שבועיים בקופסה אטומה.

מה ניתן להוסיף למילוי?
אתם יכולים להוסיף כל מה שאתם אוהבים, כמו דובדבנים מיובשים, פקאנים קצוצים או כל סוג אחר של אגוזים.

איך אני יודע שהעוגיות לא משוייכות למדף?
אם העוגיות מתפוררות בפנים, כנראה לא בישלתם אותן מספיק זמן. מדדו היטב את פחמימותיכם!

מה הטעם של העוגיות?
אווירת הקינוח שלכם ותוספת השקדים יחד עם הצימוקים יגרמו לך להתמודד עם טעמים טהורים ומשגעים.

איפה אפשר למצוא צימוקים טובים?
בחנויות הטבע או מרכולים, והמשקה העיקרי שלכם ייבנה מהם סוכרין איכותי!

לסיום, כאשר אני אוחז בעוגיה מתפנקת עם כוס תה, אני מתמלא בזכרונות של ילדות ובחוויות טובות. אל תשכחו לשתף את הצד ההומוריסטי או המיוחד שחוויתם וספרו לכל הידע! בואו נשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות! בולו עוגיות עם שקדים וצימוקים מחכות לכולם, אז קדימה!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
אופן הכנה קל של קממבר בתנור שיגנוב את הלב שלכם
קממבר בתנור: חווית ניגוב מתוקה ומשגעת שלא תשכחו תארו לעצמכם רגע, ערב חורפי, אתם מתכנסים סביב שולחן...
קרא עוד »
דצמ 20, 2024
כבד עוף הכי טעים עם סוד שאף אחד לא יודע
```html הכבד עוף הכי טעים שיש: מתכון מדהים וערב של טעמים! באופן כללי, כשמדברים על כבד עוף, רובנו מתמלאים...
קרא עוד »
דצמ 31, 2024
מה אסור לאכול בהריון? גילויים שיכולים להפתיע אותך!
```html מה אסור לאכול בהריון? גלו את הסודות! הריון הוא אחד מאותם רגעים בחיים שבהם כמעט כל אישה תרגיש...
קרא עוד »
ינו 03, 2025