בואו לגלות את המתכון לאמפנדס גבינה המושלמים

האמפנדס המדהימים שהכי טעים שיש – מתכון גבינה מושלם

נראה שאף אחד לא יכול לעמוד בפני מגש של אמפנדס חמים וריחניים! כשמדובר באמפנדס גבינה, מעטים יודעים עד כמה הם יכולים להיות מושלמים. השילוב של בצק פריך עם מלית גבינה עשירה מביא לנו טעמים שמרגשים את הלב. בואו נצלול לתוך המתכון הזה, שלא רק יגרום לכם ללקק את האצבעות, אלא גם יביא את הרגש של סבתא שפינקה אותנו בכמה מהמאכלים האהובים עלינו!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 12 אמפנדס

הרכיבים הדרושים

כעת, בואו נסתכל על רשימת החומרים שנצטרך כדי להכין את האמפנדס המושלמים האלה. המתכון הזה דורש מרכיבים פשוטים, אבל התוצאה הסופית היא פשוט אגדי!

  • 500 גרם קמח (אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא לגרסה בריאה יותר)
  • 250 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 2 ביצים בינוניות
  • 300 גרם גבינה צהובה מגורדת (אפשר לשלב גבינות נוספות כמו פטה או מוצרלה)
  • 100 גרם גבינת מסקרפונה (לטעם קרמי ורך)
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל מרענן).
  • 1 ביצה נוספת לציפוי
  • קצת שומשום לקישוט.

מרכיבים חלופיים

למי שמעוניין בגרסה טבעונית, אפשר להחליף את החמאה בשומן קוקוס ואת הביצים בתחליף ביצה מן הצומח. אם אתם מקפידים על תזונה נטולת גלוטן, יש קמחים ייעודיים לכך שיכולים להתאים מאוד!

שלבי ההכנה

כעת כשיש לנו את כל המרכיבים, הגיע הזמן למעשים! יש להקפיד על כל שלב כדי להגיע לתוצאה משגעת.

  1. נכין קערה גדולה ונערבב את הקמח, הסוכר והמלח.
  2. נוסיף את החמאה הרכה ונערבב עד שהתערובת תהיה בצורה של פירורים.
  3. נוסיף ביצים וערבב עד שהכל מתאגד לבצק חלק.
  4. לש את הבצק ל-5-7 דקות עד שהוא מתגבש.
  5. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונשים במקרר לשעה.
  6. בינתיים, נכין את המלית: בקערה נשלב את הגבינות (צהובה ומסקרפונה) עם הפטרוזיליה.
  7. לחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  8. לאחר שהבצק התקרר, נחתוך אותו ל-12 כדורים קטנים.
  9. נשטח כל כדור לעלה בקוטר של כ-10 ס"מ.
  10. נניח כף מהמלית במרכז כל עיגול.
  11. נסגור את הבצק על המלית ונדחוף את הקצוות כדי להבטיח סגירה טובה.
  12. נניח את האמפנדס על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  13. נבצע חור קטן בכל אמפנדס בעזרת מזלג לצורך תפיחה.
  14. למרוח ביצה על כל אמפנדס ולפזר שומשום מעל.
  15. נאפה במשך 25-30 דקות עד שהאמפנדס מזהיבים.

שדרוגים ותוספות

אין גבול ליצירתיות בשדרוג האמפנדס שלכם. אפשר להוסיף לתוך המלית גם ירקות קצוצים כמו פטריות, בצל קצוץ או אפילו זיתים. אם אתם רוצים לשדרג את הרוטב, פתחו קופסה של רוטב עגבניות חריף או יוגורט עם רסק חצילים. אתם תופתעו לגלות עד כמה השדרוגים הללו יכולים לשדרג את החוויה.

שאלות ותשובות

מה ניתן להגיש בצד עם האמפנדס?
יש המון אפשרויות! אפשר להגיש את האמפנדס לצד סלט ירקות טרי או רוטב יוגורט. אם ממש מתחשק לכם, פחטו עליהם טחינה גולמית.

האם אפשר להכין את הבצק יום לפני?
כן, אפשר להכין את הבצק יום לפני ולהשאיר אותו במקרר. לפעמים הבצק אפילו מתייצב יותר בעבודה שלו אחרי שהשהה במקרר.

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן את האמפנדס המוכנים?
מומלץ לאחסן את האמפנדס בקופסה אטומה במקרר, והם יחזיקו מעמד גם כמה ימים. אם רוצים לשמור יותר זמן, אפשר לקפוא אותם.

האם אני יכול לשלב גבינות שונות?
בוודאי! מגבינות פטה, קסר הרש מתפרקת ועד גבינת עיזים – כל מה שתרצו. כל גבינה תוסיף טעם خاص.

איך אני יודע שהאמפנדס מוכנים?
האמפנדס מוכנים כאשר הם מזהיבים וקריספיים מבחוץ. פשוט תרגישו בברווזים!

מה קורה אם הבצק יבש מדי?
אם הבצק יבש מדי, הוסיפו מעט מים עד שהתערובת תהיה נוחה לגידול.

כמה זמן ניתן לאחסן את האמפנדס במקפיא?
אתם יכולים לאחסן את האמפנדס במקפיא עד 2-3 חודשים.

האם אפשר לשדרג את המילוי לטעמים מתוקים?
בהחלט! אפשר להכין אמפנדס מתוקים עם שוקולד או ריבת פרי – התוצאה תהיה מושלמת.

איך מפסיקים את המלית מלטפטף החוצה?
ודאו שאתם סוגרים היטב את הקצוות של הבצק עם דחיפה טובה ובדיקת מיקום המילוי.

האם זה מתכון בריא?
אם בוחרים קמח מלא וגבינות דלות שומן, ניתן להפוך את המתכון לבריא יותר.

לסיום, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון המיוחד הזה עם חברים ובני משפחה. האמפנדס המופלאים הללו יכולים לזכות בכל טקס, מסיבה או סתם פינוק ביתי. אל תהססו להתנסות וליוצא פוסטים על תוצאותיכם. בהצלחה ובתיאבון!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
לגלות את המתכון המושלם לקרואסון שוקולד פרווה
```html קרואסון שוקולד פרווה מדהים וממכר בואו נתחל על משהו שיביא אותנו לדילמת חיוניות במטבח - קרואסון...
קרא עוד »
מרץ 06, 2025
זמן ההחלמה ממתיחה במפשעה: מדריך מקיף
```html מתיחה במפשעה – מה אתם חייבים לדעת? מתיחה במפשעה היא תופעה רפואית שיכולה להשפיע על אנשים בכל גיל...
קרא עוד »
דצמ 04, 2024
מאכלים עם הרבה חלבון: 7 מנות שישנו לכם את התזונה
```html מאכלים מלאי חלבון – טעמים שנשארים איתכם לנצח! חלבון הוא הנחשב לאחד מהמזינים החיוניים ביותר...
קרא עוד »
פבר 18, 2025
נגישות