ארוחת צהריים בריאה שתכבוש את הטעמים שלך
ארוחת צהריים בריאה מאוזנת ומושלמת
אם אי פעם חיפשנו את הביטוי "ממכר" בקטגוריית האוכל, אז זו בהחלט הארוחה הזו. למי מאיתנו לא קרה שהשעה כבר כמעט שלוש ועשרים, והרעב מתחיל להכות? אם אנחנו משתוקקים למשהו בריא, צבעוני וגם אגדי, הגעתם למקום הנכון. הכינו את הכלים, פלפל, גזר ועכשיו סמכו עלינו – זו תהיה ארוחת הצהריים הכי טעימה שיש! כמו גם מעלפת שאתם לא רוצים לפספס!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מניחים כי המתכון מספיק ל-4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שאנחנו נכנסים אל הקסם של ותחושת התיבול המהנה, הכינו את הרכיבים הבאים:
- 2 כוסות קינואה (שיהיה אוורירי!)
- 1 קישוא בינוני, פרוס דק (מרענן)
- 1 גזר גדול, קלוף ומגורד
- 1 פלפל אדום, קצוץ לקוביות קטנות
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- 1 לימון (מיץ)
- שום – שן אחת (לפי טעם)
- מלח ופלפל לפי הטעם
כמובן, אם תרצו לעשות גרסה של המתכון הזה טבעונית, תוכלו להחליף את הטחינה הגולמית בגרגרי חומוס מבושלים במקום.
שלבי ההכנה
ועכשיו הגיע הזמן לחוות את התהליך. ההכנה של הארוחה הזו פשוטה, ואפשר גם לכלול את הילדים להכנה, זה יוסיף למיומנויות הבישול שלהם.
- שטפו את הקינואה במים זורמים כדי להיפטר מהמרירות.
- בשלו את הקינואה במים רותחים במשך כ-15 דקות, עד שהיא רכה ויפה.
- סננו את הקינואה**.
- בסיר נפרד, חמין מעט שמן זית והוסיפו את שום והשחימו אותו.
- לאחר מכן, הוסיפו את הקישוא והגזר וטגנו כ-5 דקות.
- הוסיפו את הפלפל האדום וטגנו עוד כ-3 דקות, עד שהירקות רכים.
- ערבבו יחד עם הקינואה המבושלת.
- נמוך את החום והוסיפו את פטרוזיליה והבצל הירוק.
- עכשיו הוסיפו את הטחינה, מיץ הלימון, מלח ופלפל וטגנו עד שהכל מתמזג.
- אחסנו במקרר לסביבות 5-10 דקות, מה שיאפשר לטעמים להתמזג.
תוספות ושדרוגים אפשריים
וזה לא נגמר כאן! אפשר לשדרג את המנה הזאת כמה שתרצו:
- הוסיפו שקדים קלויים או אגוזי מלך עבור קראנץ' נוסף.
- שדרגו עם גבינת פטה מפוררת או מוצרלה לעוד טעמים.
- אם אתם רוצים לנסות משהו חם, הוסיפו צ'ילי קצוץ.
- אגז זית טעים יכול לשדרג את הטעמים של הסלט.
- אם תרצו שדרוג מתוק, ניתן להוסיף כמה רצועות תמרים או חמוציות.
נראה שזו ארוחה שכחה. בדיוק באתי לשתף אתכם במתכון שאפשר לכלול מעל 10 רעיונות יצירתיים לשדרוגים!
שאלות ותשובות
האם ניתן להוסיף חלבון למנה?
בהחלט! אפשר להוסיף פולקה, טופו או חזה עוף קלוי במידה ורוצים להגביר את מנת החלבון.
כמה זמן נשמרת המנה במקרר?
הארוחה יכולה להחזיק במקרר עד שלושה ימים. מומלץ לאחסן בכלי סגור.
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בוודאי! תוכלו להכין ולהשאיר במקרר עד שאתם מוכנים להגיש.
האם יש אפשרות לגרסה דלת פחמימות?
בהחלט! ניתן להשאיר את הקינואה ולהגיש ירקות בשילוב תחינה או רטבים אחרים.
האם ניתן לאכול את המנה חמה?
כן, בהחלט. אפשר גם לחמם אותה במיקרוגל.
מה ניתן להוסיף במקום טחינה?
גבינת קוטג' או יוגורט יכולים להיות תחליפים מצוינים.
האם ניתן להכין מנה זו בסגנון סלט?
בטח! חיזרו עם כל המרכיבים, הוסיפו רטבים, זה יוצר אופן חדש להגיש את המנה.
האם אפשר לשנות את הירקות?
בדיוק! אפשר להוסיף ירקות אחרים כמו ברוקולי, קישואים או בטטה.
מה המיוחד במנה הזו?
היא מלאה בטעמים ובריאה, משלבת ירקות חיוניים עם חלבון וגם מאוד צבעונית.
מה הקישור למתכון המלא?
למתכון המלא אתם יכולים לחפש באתרי הבישול האהובים עליכם!
ולסיום, אם אתם אוהבים את המתכון, שתפו אותו עם friends כדי שגם הם יהנו מהפלאים במטבח הבריא!