אסאדו בתנור עם ירקות שורש שמרגש כל טוחן

אסאדו בתנור עם ירקות שורש – חגיגה של טעמים

שנינו יודעים ששום דבר לא משתווה לריח הנפלא של בשר נצלה בתנור, במיוחד כשמדובר באסאדו, המנה האגדית שמקורה בברזיל. הרגע שאתם פותחים את דלת התנור, וניכנס לתוך היקום של ריחות טעמים עשירים – זה הפך להיות לרגע קסום, שמסביר מדוע המנה הזו קיימת בכמה גרסאות שונות ברחבי העולם. בואו נעשה את זה כמו סבתא, רק עם טוויסט מודרני. אז קחו מקום בסלון, כי אנחנו הולכים להכין אסאדו בתנור עם ירקות שורש מדהימים. תתכוננו לחוויה מעוררת חושים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 3 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

למנת אסאדו מדהימה, אנו נזדקק למרכיבים הבאים. אבל לפני שנתחיל, נזכיר שזוהי יצירה מענגת. תבחרו בשר איכותי, כי התוצאה תשפיע כל כך על הטעם. – ולא, אנחנו לא מתכוונים לבשר מהסופרמרקט, אלא לתוצרת מקומית, לא כזו שנצא לקנות כל יום!

  • 1.5 ק"ג קשתית אסאדו (חלק בשר מהשפה)
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 3 גזרים בינוניים, קלופים ופרוסים
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים גס
  • 4 קinois (מסמרי) שום, קלופים ומשוסעים
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 2 כפיות כמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס יין אדום (לגרסת בלי אלכוהול אפשר להמיר ברוטב סויה)
  • 1 כף סוכר חום (להפתעה מתוקה)
  • 1 עלה דפנה
  • תבלינים ואירוונטים אחרים לפי אהבתכם

אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, תוכלו לשים במקום הבשר פטריות פורצ'יני וכתיש לכל העלי דפנה השורש כדי לשמור על טעם רדוד. הוסיפו גם חצילים חתוכים כפול באורך, זה מושלם.

שלבי ההכנה

השלבים של מתכון זה הם פשוטים ונעימים. כל שלב מצריך קמצוץ של אהבה, וכמובן הנאה. בוא נצא לדרך.

  1. מחממים תנור לטמפרטורה של 160 מעלות צלזיוס.
  2. בסיר מתאים, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל והשום עד שהם מתרוונים.
  3. מוסיפים את הבשר ומשחימים אותו מכל הצדדים.
  4. מניחים את הבשר בתבנית המנוגדת (חותכים זהירות!).
  5. באותו סיר, מוסיפים את היין האדום, פפריקה, כמון, סוכר ועטופו על כל הבשר שבו ויש טעמים חקוקים בגלי השורש.
  6. מוסיפים את ירקות השורש בתבנית – תפוחי האדמה והגזר על הבשר.
  7. מוסיפים תיבול בהמלחה. תוספתולה בחלקה.
  8. נעטוף את התבנית בנייר כסף כך שירדן את כל הטעמים.
  9. מעבירים לתנור למשך 2-3 שעות, תלוי בגובה הבשר.
  10. לאחר מכן, מעלים את הטמפרטורה ל-200 מעלות למשך 15 דקות נוספות, כדי שיתקבל טעם משגע!

ואוי, הריח… רק בא לי להדליק את התנור עוד פעם. איך למישהו יכול להרגיש כל כך החלטי?

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להוסיף עוד עומק למנה הנהדרת הזו, יש לכם מזל! יש המון דרכים לשדרג את המתכון לדרגת אגדי.

  • ניתן להוסיף זיתים ירוקים או שחורים במהלך הבישול כדי להעניק טעם מלוח וייחודי.
  • שום קלוי ופטה כחול לפיזור מעל יכפילו את החוויה.
  • לסגולה ורודה, ניתן להוסיף פירות כמו דובדבנים מיובשים או פרוסות תפוחים בזמן הבישול.
  • בנוסף, חלמית וגרגרי חומוס קשה עומדים מעמדם כמו מטעמים בגירסה המעשירה.

עכשיו, כשיש לנו את כל הטעמים הנפלאים, הגיע הזמן לחשוף את היצירה המדויקת שלנו!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין אסאדו בשיטה של בישול על הגז?

בהחלט, אם אינכם רוצים לחכות להומור המובהק של התנור. פשוט תבשלו אותו על חום נמוך כ-4 שעות, תקפידו לזרום עליו עם מרינדה כל רבע שעה. טעם מדהים הוא מדהים, וזה יהיה ממכר!

האם אפשר להשתמש בבשר אחר במקום אסאדו?

אני ממליץ לנסות צלעות, זה כמו ריקוד ברחבי פלמנקו. מדובר בבשר רך, ועם תיבול נכון יצא מעלף.

כמה זמן ניתן לשמור את האסאדו על המקרר?

אפשר לשמור בין 3-4 ימים, אפשר גם להקפיא אותו, אם אתם רוצים לשמור את האווירה לנצח!

מה לגבי תוספות לסלט?

כמובן! סלט ירוק עם רוטב בלסמי מתקתק יהיה מושלם. הוסיפו גם קישואים קלויים ליד – תוספת בריאה ודל פחמימות.

האם אפשר להכין את זה מראש?

בהחלט! אפשר להכין את הכל עד השלב של החימום בתנור, ובשעת אמת לחמם ולסיים את הבישול, כך תתקבלו על האורחים שמנשנשים.

מה ההכנה בבית על מתכון זה?

לאחר ההכנה, הניחו לאסאדו לנוח 10 דקות לפני שתתחילו להגיש, על מנת שיתקבל הרכות המיוחלת.

האם ניתן להפוך את המתכון הזה לגרסה בריאה יותר?

אפשר להמיר את הבשר בנתחי עוף או טופו ואז להעזר ברוטב סויה במקום היין. כמובן, הוספת שורש גילרובה כדוגמת גזר תעניק ניחוחות חדשים!

האם יש זמן הבישול כמובן?

כן, 2-3 שעות בהתאם לגובה הבשר. אבל אם אתם פשוט מתים על עסקי זריקה הסוכר, אז תחכו עד שתקבלו את הצבע הזהוב הזה.

איזה סוג יין כדאי להשתמש במתכון?

ערבוב של יין אדום חודשית או יין סירה מושלם, תורם טעמים ועושר. למי שלא אוהבים אלכוהול – רוטב סויה עושה פלאים.

האם אפשר לשלב בביסים מתוקים?

לאחר הבישול, הוסיפו על אגוזי לוז ואז תוסיפו מעט דבש על פני הבשר, כאן תתחדש הפלאות!

שתפו את האהבה!

לאחר שנוגעים בכל פרט, הרמזs הם שגרמו לזה להיות יצירה של טעמים. אנחנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון הזה! תנו לחלק מהכיף הזה לזרום אל חברים, משפחה, או כל מי שצריך טעימה מהאוכל המושלם שלנו!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
אימון להוצאת רישיון נשק: כך תעשו זאת נכון!
```html אימון להוצאת רישיון נשק: מה שחשוב לדעת לפני שאתם מתחילים כשהחלטתם להתחיל את תהליך הההוצאה של...
קרא עוד »
דצמ 21, 2024
גירעון קלורי שלילי: הדרך הפשוטה לרדת במשקל
```html גירעון קלורי שלילי: הדרך שלך לאורח חיים בריא אם אתם מתעניינים בתהליכי הרזיה ובריאות, בוודאי...
קרא עוד »
דצמ 10, 2024
כמה שורפים בסקס? גלו את התשובה המפתיעה!
```html כמה שורפים בסקס? כל מה שרציתם לדעת על קלוריות ואהבה למאבק היומיומי שלנו עם קלוריות, שטחים ריקים...
קרא עוד »
דצמ 09, 2024