אסאדו במעשנה כמו שמעולם לא טעמתם
"`html
אסאדו במעשנה – המתכון המושלם לטעם בלתי נשכח
דמיינו את הרגע שבו אתם סוף סוף פותחים את המעשנה, והריח המדהים של בשר צלוי שמתפשט באוויר. לא סתם ריח, אלא ריח שמעורר זיכרונות ומשגע את חושי הטעם. זה הזמן לגלות את המתכון האגדי לאסאדו במעשנה, שמתאים לאירועים מיוחדים או סתם לארוחת ערב עם החברים! אם אתם מחפשים חוויה מבשלים שלא תשאיר אף אחד אדיש, הגעתם למקום הנכון.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 6 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מכמות מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
בשביל להגיע לתוצאה מושלמת, אנחנו זקוקים למספר מרכיבים מדהימים. כל רכיב תורם בטעמים ובמרקמים ולכן חשוב להקפיד על איכותם.
- 1.5 ק"ג אסאדו (רצועות בשר פרה)
- 2 כפות מלח גס
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף שום גבישי
- 1 כף כמון
- 1 כפית שטוחה כורכום
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס מים (אופציה להוסיף לתיבול)
- תוספת: עץ אפרסק או עץ דובדבן למעשנה (לתוספת טעם משגע)
אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, תוכלו לנסות להכין אסאדו עם נתחי טופו או פטריות פורצ'יני איכותיות. מרענן ומפתיע!
שלבי ההכנה
כעת ניגש להכנה! כל שלב הוא קריטי ומעניק לתוצאה הסופית את הקסם שלה.
- מניחים את אסאדו על משטח עבודה ומסננים אותו היטב.
- מערבבים את מלח הגס, הפפריקה, השום הגבישי, הכמון והכורכום בקערה קטנה.
- שמים את הבשר בקערה גדולה ומסננים עליו את התיבול שהכנו.
- מוסיפים את שמן הזית ומערבבים בצורה אחידה כך שהבשר יהיה מצופה בתיבול.
- אם יש לכם קצת זמן פנוי, ממליצים להשאיר את הבשר בניילון נצמד במקרר לשעתיים לפחות (אולי אפילו לילה) כדי להבטיח שהתיבול ייספג היטב.
- מחממים את המעשנה לטמפרטורה של 110-120 מעלות צלזיוס.
- בעזרת מלקחיים, מניחים את הבשר על רשת המעשנה כשהצד שומני כלפי מעלה.
- מניחים בינהם את חתיכות העץ שבחרתם (אפרסק או דובדבן) כדי להוסיף טעם נוסף.
- נותנים למעשנה לעבוד, ומדי שעה לבדוק את הבשר ולהוסיף 1/2 כוס מים אם הבשר יבש.
- לאחר 5-6 שעות, כשהבשר רך ונפלא, עורכים גזירה דקורטיבית ומניחים להינפץ על צלחת.
שדרוגים ותוספות אפשריים
כמובן שכולנו אוהבים לשדרג! אפשר להוסיף ירקות קלויים בתנור לצד הבשר או אפילו להכין רוטב צ'ימיצ'ורי מרענן שידגיש את הטעמים.
- אפשר לשדרג בעזרת תוספת של טחינות חריפה.
- מומלץ להוסיף כמה פלפלי ירך קלויים על הגריל.
- לכדי בריאות, אפשר לשלב סלט ירקות טריים שמעניקים צבע וטעם.
שאלות ותשובות
איך אני יודע מתי האסאדו מוכן? אתם יכולים להרגיש אם הבשר רך מאוד בעזרת חותך או בוחן מזון. חום פנימי של כ-90 מעלות צלזיוס הוא אידיאלי.
האם אפשר להשתמש בבשרים אחרים במתכון הזה? בהחלט! אתם יכולים לנסות נתחי ברווז או פילה חזיר, כל בשר ידרוש טיבול שונה.
מה הטמפרטורה המושלמת למעשנה? 110-120 מעלות צלזיוס היא טמפרטורה מצוינת לאסאדו.
כמה זמן כדאי לבשל את הבשר? בין 5-6 שעות עד שהבשר רך מאוד ולא נקרש.
האם אני יכול להכין את האסאדו יום מראש? בהחלט! האסאדו טעים אפילו יותר לאחר שהושאר במקרר ללילה.
האם ניתן להכין את המתכון הזה בתנור? אפשר להכין בתנור, אך הטעמים לא יהיה זהים, ולכן אנו ממליצים על מעשנה.
איזה מנות ללוות את האסאדו? צלחת של פירה, סלט טירמיסו או תוספות ירקות קלויים יכולות להתאים.
אילו רעיונות יש למרינדה? ניתן להשתמש ברוטב סויה, דבש ומיץ לימון למרינדה צבעונית ומגניבה.
האם ניתן להקפיא אסאדו? מומלץ לא להקפיא בשר לאחר בישול. יש לאכול אותו ביממה או לשמור במקרר.
זה הזמן להוציא את המעשנה, להצית אותה ולהתחיל את המסע הקולינרי הזה! אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם חברים ובני משפחה, כך שהם גם ייהנו מהטעימה המדהימה הזו! יאללה, בואו נדליק את המעשנה!
"`