אילו סודות יש בבשר מספר 5 בתנור עם פטריות?

בשר מספר 5 בתנור עם פטריות – מתכון מדהים וממכר

כשאנחנו חושבים על ארוחה משפחתית, משהו שתמיד נחקק בזיכרון הוא בשר תבשיל שזולל ומזכיר טעמים של אמא. התבשיל הזה מתמלא באהבה, בחתיכות בשר רכות ושמנמנות ובפטריות שחותכות את הטעם, כמו גלים של ים ברקע. אנחנו מכינים כאן מתכון בשר מספר 5 בתנור, שמתאים למנגל של יום שישי, אבל הפעם הוא יצלח בתנור ויש לו מקום של כבוד על השולחן.

זמן הכנה: 30 דקות, רמת קושי: קל, מנות: 4-6 אנשים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 אנשים

המתכון הזה הוא לא סתם עוד מנה, אלא ממש אגדי. הוא משלב מרכיבים פשוטים של מטבח ביתי, עם טוויסט שיגרום אפילו לגולש הכי חסר סבלנות להזדקף. אנחנו נשתמש בבשר מספר 5, שהוא למעשה נתח בשר מאודה, ובשילוב עם פטריות טריות תצא מנת בשר מושלמת ונימוחה, שתמיס לנו את הלב.

הרכיבים הדרושים

  • 1 ק"ג בשר מספר 5, חתוך לקוביות בגובה 3 ס"מ
  • 300 גרם פטריות שמפיניון, פרוסות
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • 5 שיני שום, קצוצות
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כוס יין אדום (לא חובה, אבל מוסיף להנאה)
  • 2 כפות ריבת עגבניות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • תיבול נוסף: חצי כפית טימין יבש, חצי כפית פפריקה חריפה

אם יש לכם חשש לגבי הגלוטן, תוכלו להחליף את היין במים או בציר ירקות. בנוסף, אם אתם צמחוניים או טבעוניים, ניתן להשתמש בנתחי סויה מושרים בציר עשבים. ובכן, מהנסיון שלי, אפילו אם אתם לא טבעוניים, עדיין תוכלו ליהנות בטירוף. תאמינו לי.

שלבי ההכנה

כאן מתחילים הכיף והטעם המדהים של הבשר הממכר!

  1. מחממים שמן זית בסיר כבד על להבה בינונית.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהופך שקוף ומעט מוזהב.
  3. מצרפים את שיני השום ומערבבים במשך דקה, כך שהשום יתפשט במרחקים.
  4. מוסיפים את קוביות הבשר ומטגנים אותן מכל הצדדים עד שהן משחימות.
  5. כותשים את הפטריות ומוסיפים אותן לסיר, מבשלים מספר דקות עד שהן מתרככות.
  6. חיזוק עם כוס יין – מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה.
  7. מוסיפים ריבת עגבניות, טימין ופפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם.
  8. מפנים לאש נמוכה ומבשלים עם מכסה במשך כשעה. אם רואים שצריך, מוסיפים מעט מים במהלך הבישול.

לאחר שהבשר התבשל להפליא, תוכלו לראות איך כל התפשטות של היין והפטריות משתלבים יחד לארוחה מהחלומות. אני ממליץ גם לבדוק אם הבשר מתפרק ברגע שמכניסים אותו לפה. אם מתמזג בפה, זהו סימן לעונג.

שדרוגים ותוספות אפשריים

בשביל לרענן את מנת הבשר הללו, אפשר להוסיף מורכבויות חדשות. לדוגמה:

  • תוספת ירקות: גזר, סלרי, ותפוחי אדמה, שיכולים לשדרג את המנה ולהוסיף קרמיות.
  • שדרוגים בריאותיים: שימוש בשמנים בריאותיים כמו שמן אבוקדו במקום שמן זית.
  • תיבול נוסף: אפשר לנסות את תערובת המזרח תיכונית, עם כמון וזעתר, שתיתן טעמים מעודנים נוספים.

שאלות ותשובות

איך לשמור את המנה? אני אוהב לחמם מחדש את כל מה שנותר.

אם המנה נשמרה כראוי בהקפאה, היא תוכל להחזיק מעמד למספר חודשים. חימום בקדירה או במיקרוגל יספיקו. מהנסיון שלי, חימום כדאי לבצע באיטיות כדי להימנע מייבוש הבשר.

מה לעשות אם אני רוצה להכין את המנה ליותר אנשים?

פשוט הכניסו יותר בשר ופטריות לסיר – שמירה על האיזון של שאר התיבולים. אל תהססו להניח גם כמה ירקות. זה יעזור לגוון את המנה.

איזה יין כדאי לבחור למנה?

היינות האדומים המומלצים הם קברנה סוביניון או מרלו. אם אתם לא משוגעים על יין, תשתמשו במים עם תוספת של תיבול.

האם המנה מתאימה לארוחה חגיגית?

בהחלט, היא משגעת! עם סלט טרי בצד וחתיכת לחם טוב, תקבלו מנה שכולם ידברו עליה.

אם אני לא אוהב פטריות, מה להחליף?

אפשר להמיר את הפטריות בטופו או ירקות טריים כמו זוקיני או קישוא.

האם אפשר להכין את זה מראש?

בהחלט! תכינו את התבשיל יום מראש, והוא יספוג את כל הטעמים.

מה להגיש עם המנה?

המלצה שלי היא להגיש עם אורז לבן. זה תמיד משגע יחד.

מה עושה את הבשר נהדר כל כך?

נתח בשר מספר 5 הוא נתח רך, עם שומן נכנס. זהו דל פחמימות ומתמזג יפה עם טעמים.

האם יש אפשרות לבשל את זה על כיריים?

כמובן! פשוט הישארו בערך באותה צורת בישול ותשגיחו על הטמפרטורה.

זה ידרוש זמן בישול אחר?

כן, בקופה תעסיקו כ-20 דקות יותר על כיריים, כדי להבטיח רכות של כל הנתח.

אחרי שסיימנו עם כל התשובות והמידע המעניין הזה, אני עודד אתכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, כדי שגם חברים שלכם יאפשרו לעצמם את ההנאה הזאת! זה מתכון שלא תרצו לפספס, ומומלץ לכולם. תיהנו!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
איך מורידים לחץ דם באופן טבעי בקלות וביעילות
האם אפשר להוריד לחץ דם טבעית? גלו את הסודות! לנחש את סוד הבריאות של רבים מאיתנו זה כמו לנסות לפתור קוד...
קרא עוד »
נוב 02, 2024
טיפול בכאב גרון: 5 פתרונות מפתיעים לשיפור מיידי
הכנה לקיץ: טיפול בכאב גרון בשלל שיטות שלא הכרתם כאב גרון הוא חוויה שלא מספקת לאף אחד את הסיפוק המיוחד...
קרא עוד »
נוב 01, 2024
גלו איזה שמן הכי בריא לטיגון שלכם
```html איזה שמן הכי בריא לטיגון? אחת השאלות המתבקשות ביותר בעשור האחרון היא: איזה שמן הוא הטוב ביותר...
קרא עוד »
נוב 29, 2024