איך מכינים פריים ריב בתנור כמו שף מקצועי

"`html

פריים ריב בתנור: המנה שיכולה לשנות כל ארוחה!

האם אי פעם חלמתם על נתח בשר עסיסי, שעוטף את הבית בניחוחות משגעים? פריים ריב בתנור הוא בדיוק זאת! מדובר במנה מדהימה, אחת מהמנות שיכולות לגרום לכל שולחן חגיגי להיראות כמו מסעדה יוקרתית, ובמקביל, כשחוזרים הביתה, זה כמו ללקק את האצבעות אחרי ארוחה שהוכנה בבית של סבתא. יש משהו בהחלט אגדי במנה הזאת, וההכנה שלה לא מסובכת כמו שנדמה. כל מה שצריך זה קצת סבלנות, ואיך אומרים? לא ליפול לידי קסם האוכל המהיר! בואו נפליג יחד לעולם של טעמים!

זמן הכנה: 2 שעות | רמת קושי: בינוני | מנות: 6-8 אנשים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1.5-2 שעות
  • סך הכל: 2 שעות

הרכיבים הדרושים

ולפני שנגיע לשלב ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך כדי ליצור את השף שיבוא לידי ביטוי במנה המשגעה הזאת:

  • נתח פריים ריב במשקל של כ-1.5 ק"ג
  • מלח גס – לחיזוק הטעמים
  • כפית פלפל שחור טחון
  • שום קצוץ – 4-5 שיניים, כמובן טרי
  • זרעי כמון טחונים – כפית
  • חדשים ורעננים מהשוק
  • עלה דפנה (לא חובה, אבל מוסיף דבר טעים)
  • שמן זית – 3 כפות
  • תוספת אופציונלית: ירקות שורש כמו גזר ותפוחי אדמה, אם רוצים להשקיע קצת יותר

وוכל לדעת שגם גרסה טבעונית אפשרית, אל תחששו! ישנם פתרונות להחליף את הבשר עם פטריות פורצ'יני או תחליפי בשר איכותיים.

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן למרכיבים להפוך לארוחה מושלמת! אתם מוכנים? קדימה!

  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים על משטח עבודה את נתח הפריים ריב ומניחים לו להחמם כ-30 דקות לטמפרטורת החדר.
  3. מערבבים בקערה את מלח, פלפל, שום, וכמון כדי ליצור תערובת תיבול.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים היטב.
  5. מרטיבים את הנתח בשמן זית מצידיו, ואז משרים בתערובת התיבול מכל הצדדים.
  6. מניחים בחזרה במשטח העבודה למשך 15 דקות נוספות.
  7. אם החלטתם להוסיף ירקות – חותכים אותם לקוביות ומניחים בתבנית מסביב לנתח.
  8. מניחים את התבנית בתנור למשך 15-20 דקות.
  9. לאחר מכן, מפחיתים את הטמפרטורה ל- 160 מעלות צלזיוס ומשאירים בתנור למשך 1.5 שעות.
  10. בעת הוצאת הסטייק, נותנים לו לנוח 10 דקות לפני החיתוך כדי להבטיח עסיסיות.

כשהמנה מוכנה, אתם יכולים לצפות בשולחן שלכם מתמלא בריחות מאזנים. חכו עד שתוציאו את הצלחת אל השולחן, ותראו את הפנים המתרגשות של כולם כשהן מתקרבות לנתח הזה! על מה עצרתם? לא לעכב את העונג!

שדרוגים ותוספות

למדתי מהנסיון שלי שאפשר באמת לשדרג את המנה לכל מיני כיוונים!

  • מוסיפים חורף: שורש סלרי או בטטה לקראת סוף הבישול, בדיוק כמו בסרטים!
  • גרסה חריפה: תוספת של פפריקה מעושנת יכולה להיות הרעיון המהמם הבא שלכם.
  • מעבר לאתגר הגבוה: הכניסו כמה עלי טימין על מנת להוסיף ארומת עשבים נהדרת.
  • וריאציות שונות: לטבעונים – ניתן לשדרג עם נתחי טופו מותחים במרינדה של סויה.

שאלות ותשובות

מהי הדרך היעילה ביותר לבדוק אם נתח הבשר מבושל?
הדרך הטובה ביותר לבדוק בישול היא באמצעות מד טמפרטורה שמוכנס למרכז הנתח. טמפרטורה של 55-60 מעלות צלזיוס תתן לכם נתח נימוח במרכז, כשאתם מחפשים בישול “מדיום רייר”.

אני רוצה להכין את המנה ליום הולדת. איך ניתן לקשט אותה?
קישוטים על פני הנתח עם מיני עשבי תיבול ירוקים כמו רוזמרין או טימין יכולים לעזור ליצור מראה חגיגי ונעים.

מה עלי לעשות אם לא הייתה לי רשות לקבוע טמפרטורה?
עשו שימוש בטכניקת האצבע: אם הבשר רך ומעט קופצני, אתם בדרך הנכונה. הניחו אותו בתנור עד שתרגישו שהוא מתחיל להתקשות.

האם ניתן להכין את המנה ללא תוספת שומן?
אפשר לשים קצת חמאה או שמן קוקוס על מנת להבטיח שהמנה תצא עם עסיסיות ורשימת רכיבים מאוזנת.

מה לעשות אם הבשר נקרע?
אל תשאירו את הבשר בשומן לאחר החיתוך, גבירותי ורבותי. המסה יחזיקו אותו בחזרה לשולחן!

כיצד תחמיר את הטעמים של המנה?
למה לא לנקות את התיבול עם עדינות לפני האינויס? אי לכך, משתמשים בבחינת אורגנו יבשה עם כמות מצומצמת.

כמה זמן ניתן לשמור את הנתח לאחר הבישול?
אתם יכולים לשמור את זה במקרר עד 3-4 ימים לאחר הבישול. הוא יישאר טעים לעיבוד מחודש!

האם אפשר להקפיא את הנתח לאחר הבישול?
בהחלט! הקפיאו ועד 3-6 חודשים, כך שתוכלו ליהנות מהמנה הנפלאה כל חורף.

באיזו טמפרטורה כדאי לנוע את הבשר?
אם יש לכם את האופציה, 120 מעלות צלזיוס יהיו אידאליות לשמירה על עסיסיות הנתח.

מהי הדרך הנכונה להחמיץ את הנתח?
חימום בטמפרטורה נמוכה וסבלנות הן המפתחות להשגת עסיסיות והניקוד המושלם!

אז מה נשאר לכם עכשיו? לזמן את כל החברים והמשפחה, לבשל ולהתענג על המנה המדהימה הזאת! אם אהבתם, שתפו את המתכון הזה עם כל מי שאוהב אוכל טעים. בתיאבון!

"`

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
רוטב שמנת לניוקי שיביא לכם טעמים בלתי נשכחים
רוטב שמנת לניוקי: מתכון אגדי שישדרג לכם את כל הארוחות יש משהו פשוט מדהים ברוטב שמנת. כשהחלב השמנתי...
קרא עוד »
פבר 16, 2025
גלה את הסיבות והטיפולים לבקע דיסקלי L4 L5
```html ללמוד על בקע דיסקלי L4 L5: מה, למה ואיך? כאשר אנחנו מדברים על בעיות בעמוד השדרה, אחד מהנושאים...
קרא עוד »
מרץ 07, 2025
טיפול באף סתום כרוני: הפתרונות שלא ידעתם עליהם
```html נשימה פתוחה: 7 דרכים להתמודד עם אף סתום כרוני אם אי פעם מצאתם את עצמכם מתמודדים עם אף סתום כרוני,...
קרא עוד »
ינו 27, 2025
נגישות