איך מטגנים חצילים שלא יספגו שמן בקלות
איך מטגנים חצילים שלא יספגו שמן
באינספור מסעדות ברחבי העולם, חצילים זוכים ליחס מיוחד. הם נראים כאילו הם אמורים להיות כל כך מדהימים באורח חיים טרי ובריא, אך ברגע שהם פוגשים את השמן, לא כל כך תמיד זה קורה. אם אתם חולמים על חצילים מעלפים שלא סופגים שמן כמו ספוג וששומרים על טעם אמיתי וחיוני, השתדלו לקרוא את המתכון הזה עד הסוף! הכנת חצילים שלא סופגים שמן היא אומנות של ממש, ובכתבה הזו נחשוף את כל הסודות לכך.
זמן הכנה
- זמן הכנה: 10-15 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין חצילים מופלאים, נצטרך את הרכיבים הבאים שיהפכו את המנה למושלמת:
- 2 חצילים בינוניים, פרוסים לפרוסות בעובי של כ־1 ס"מ
- מלח גס (כמו מלח ים) להמלחה
- 3-4 כפות קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- חצי כוס שמן זית (או שמן שאותו אתם מעדיפים)
- תיבול לפי הטעם: כמון, פפריקה, תבלינים נוספים שאוהבים
- לימון לפיזור מעל לפני ההגשה
חצילים מכילים מים רבים, ולכן תהליך ההמלחה יעזור להם לשחרר את הנוזלים וימתן את הספיגה של השמן. זו אחת הסיבות שהחצילים המסורתיים לעיתים קרובות סופגים כל כך הרבה שמן. זהו סוד אגדי שחשוב לנפץ!
שלבי ההכנה
ועכשיו נגיע לשלב האמיתי – ההכנה!
- נפרוס את החצילים לפרוסות בעובי של כ־1 ס"מ ונניח אותם על רשת או מגבת. זה הזמן להמליח את הפרוסות כך שהמלח יפרוש את הווידוי ואז נשאיר את החצילים להתייבש במשך 30 דקות.
- לאחר שחלף הזמן, נסו לסחוט בידיים את הנוזלים שיצאו מהחצילים. זהו שלב חשוב מאוד שיעזור לנו להבטיח שהחצילים יהיו ללקק את האצבעות ולא ספוגים בשמן.
- ננער את פרוסות החצילים משאריות המלח ויבשים עם נייר סופג.
- נשפוך את הקמח בצלחת שטוחה ונגוון אותו בתבלינים שאוהבים.
- נמרח את פרוסות החצילים בקמח משני הצדדים עד שהן מצופות היטב. הקמח יעזור ליצור שכבת הגנה שתשמור על החצילים ונמנע מהם לספוג כעטיפת קונספט!
- נעשה חום במחבת עם שמן הזית (או שמן מועדף עליכם) עד שהשמן רותח.
- נניח את פרוסות החצילים במחבת ונאפה אותן כל צד במשך 2-3 דקות, עד שהן זהובות ופריכות.
- בעזרת מצקת, נוציא את החצילים ונסנן על נייר סופג נוסף.
- לפני ההגשה, ניתן לסחוט מעל לימון טרי כדי להוסיף עוד חיים וטעם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם חשבתם לסיים כאן, חכו! ישנם המון שדרוגים שאפשר להוסיף שיקחו את המנה הזו למקום אחר לגמרי!
למשל:
- תוספת פטרוזיליה קצוצה או כוסברה טרייה מעל.
- הכינו רוטב טחינה עשיר למי שאוהב טעמים יותר מעושרים.
- במקום קמח, ניתן להשתמש בקמח תפו”א או אפילו קמח שקדים לגרסה דלת פחמימות.
- אם אוהבים חריף, אפשר להוסיף למערבל פלפל חריף קצוץ בזמן ההכנה.
- מתכון מנצח למי שאוהב גבינות: פיזרו מעל גבינת פרמזן לאחר הטיגון.
שאלות ותשובות
איך החצילים לא סופגים שמן?
בזמן שטיגון חצילים, תהליך ההמלחה והסחיטה מפחית את כמות הנוזלים שנספגים, כמו שהסברנו קודם לכן. רוצים עוד טיפים? אל תהססו לשאול!
האם אפשר לטגן חצילים עם מעט שמן?
כן! הכנתם שמן זית באפייה או טיגון עם כף שמן יכולה לייצר תוצאה טובה. החצילים יהפכו להיות אווריריים ואפילו ירככו טיפה.
איך אני האנשים מחזיקים את החצילים?
אם תתחילו במגבת נטולת כבד, החצילים לא יחפשו מגע נוסף עם מים. אם תסננו אותם לאחר מכן, תצליחו לשמור על חצילים פריכים ומעוררי תיאבון.
האם יש אפשרות לגרסה טבעונית?
בהחלט! כל מה שאתם צריכים זה להימנע מגבינות ולהשתמש בקמח תפו”א, ובכך תהפכו את המתכון הזה לטבעוני מושלם!
פעמיים בשבוע זה הגבול של טיגון חצילים?
כמו בהרבה דברים, אם נמדוד את הכמויות, טיגון חצילים יכול להיות באיזון טוב עם קו תזונה מאוזן.
האם ניתן להקפיא חצילים מטוגנים?
כן, אך לאחר טיגון מומלץ לחכות להתקררות מוחלטת לפני שנסגרים בקופסה אטומה. כך תבטיחו טעם טרי גם לאחר ההפשרה.
איך ניתן להשתדרג בחצי עבודה?
שימוש במקפיא בהחלט יכול לחסוך זמן. בשיטה הזו, ניתן להקפיא חצילים לפני הטיגון ואז טיגון מחכה.
מה לעשות אם החצילים מתייבשים בצד אחד?
במהלך הטיגון, כדאי להפך את החצילים במדויק. אם אתם לא מסונכרנים, החצילים יקשו בצד אחד.
האם כל חציל עובד כאן?
לא כולם. חצילים קטנים ונפוצים טופלים בצורה הטובה ביותר כמיגש חם.
איך לשדרג את המנה באווירת מושב?
אפשר להגיש עם סלט טבולה רענן או עם סלט חצילים קלויים. זה משדרג פלאים את הארוחה!
אז קדימה, הוציאו את החצילים מהמקרר והכינו להם מסיבת טיגון! אם אתם אוהבים את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות. זה בהחלט יכול להיות התחליף לארוחה הבאה!