איך להכין קרם לימון עם שמנת מתוקה בקלות
קרם לימון עם שמנת מתוקה: החוויה המושלמת ליום קיץ!
המחשבה על קרם לימון ממכר ומעלף מעוררת בכם עור ברווז? אתם לא לבד! מדובר במרענן שכל אחד מאיתנו צריך להכיר. זהו מתכון שאי אפשר לעמוד בפניו. מדובר בגרסה המתאימה לכל חגיגה, מסיבה או אפילו סתם ערב רגוע בבית. גירוי החושים מתחיל משפתיים מלוחות של הלימון, עובר דרך המרקם הנימוח ומסתיים בטעם שמשאיר אתכם עם טעם של עוד. אין כמו לקרוא על מתכון כזה ולדמיין איך הוא מתמזג להפליא עם הקפה של הבוקר או עם כוס תה של ערב. אז אם אתם בשלב שבו אתם עדיין מתלבטים, אני ממליץ להתניע את המיקסר ולקפוץ למטבח!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן קירור: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
החוויה מתחילה עם חומרים מדהימים שיביאו את הקרם הזה למימדים חדשים. אז בואו נכיר את כוכבי המתכון שלנו:
- 4 ביצים טריות
- 200 גרם סוכר
- 125 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי (בערך 4-5 לימונים)
- קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
- 200 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 35 גרם חמאה
- קמצוץ מלח
אם יש לכם רצון לחקור גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בהחלפות כגון בהחלפת הביצים ב-ציפורן של פירות רימונים ותוספת סוכר קוקוס במקום הסוכר הרגיל. כך תצליחו להגיע לתוצאה דלת פחמימות ומאוד טעימה!
שלבי ההכנה
בואו נעבור יחד על כל שלב של תהליך מהנה זה, כדי שנוכל ליצור את הדבר המושלם הזה:
- נשבור את הביצים לקערה רחבה ונוסיף להן את הסוכר. נערבב היטב בעזרת מטרפה עד שהן יהיו תפוחות ולבנות.
- מוסיפים את מיץ הלימון וקליפת הלימון המגוררת, מערבבים שוב עד שהתערובת אחידה.
- נמעוך שכבת חמאה רכה ולבנה, ונוסיף לתערובת. נעביר את החומרים לסיר קטן.
- נבשל על להבה נמוכה ומערבבים כל הזמן עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
- ברגע שהקרם צמוד לקצה כף עץ, מכבים את הלהבה ומעבירים לקערה לקירור.
- יש להקציף את השמנת המתוקה לקצפת רכה.
- לאחר שהקרם התקרר, נוסיף את השמנת לקערת הקרם ונטמיע אותם יחד בעזרת כף עץ או לקקן.
- נשפוך לתבניות אינדיבידואליות או לקערת מגשה.
- נכניס למקרר לשעתיים לפחות עד שהקרם יציב וקריר.
תוספות ושדרוגים
לקרם הלימון ניתן להוסיף כמה תוספות ולשדרגו לעוד עונג.
- אפשר להוסיף פרוסות פירות טריים כמו תותים או ניו-זילנדים או אפילו קצת עוגיות מרקם להעניק לו טעם נוסף.
- רוטב אגס או פירות יער יכול להוסיף חוויה נוספת ומרעננת.
- נסו לפזר שוקולד מריר מעל – זה פשוט אגדי!
ונכון, מהנסיון שלי, כדאי לשקול לשדרגו עם גרגרי וניל אמיתיים לתחושה של חופש טעימה.
שאלות ותשובות
מה אפשר לשדרג במתכון הזה?
כפי שציינתי, תוספות של פירורי עוגה, שילוב עם אגסים או פירות יער בהחלט יכולים לשדרג את החוויה. אלא אם תרצו להשאיר זאת פשוט ויותר קלאסי.
האם אפשר להכין את הקרם מראש?
בהחלט! הקרם נשאר מצוין במקרר עד 3 ימים. עם זאת, הוא הכי טוב כשהוא טרי.
מה ההבדל בין שמנת מתוקה להקצפה ובין שמנת חלב?
שמנת מתוקה להקצפה מתאימה להקציף, בעוד ששמנת חלב אינה מתאימה לכך. שימו לב להתחיל עם השמנת המתוקה כדי להגיע למרקם הנכון.
האם ניתן להשתמש במיץ לימון משומר?
אם באמת אין לכם אפשרות למיץ טרי, ניתן להשתמש במיץ לימון משומר. אבל מראש, זה אולי לא יתאים באותה המידה.
האם ניתן להפוך את המתכון לטבעוני?
בהחלט! שימוש בקצפת צמחית וביצים תחליפיות או אפילו חלב קוקוס יכול להביא לתוצאה דומה ומרשימה.
האם יש גבול למחירים של החומרים?
כמובן, ניתן למצוא את הרכיבים במחירים שונים. אני ממליץ לעשות סקר שוק כדי למצוא את המחירים הכי משתלמים.
מה עושים אם הקרם יוצא נוזלי?
אם אתם מגלים שהקרם לא התקשה כמו שצריך, פשטו על ידי חימום עם מעט סוכר והקצפה נוספת – ותכניסו למקרר שוב.
האם אפשר להכפיל את המתכון?
בהחלט! פשוט קחו את הכמויות של כל הרכיבים ולכו עם זה. תצליחו ליצור עונג לכמה חברים בו זמנית!
באיזה מצבים כדאי להכין את הקרם הזה?
אני ממליץ על זה בכל אירוע, בטח בחודשי הקיץ המתוקים או כשיש צורך במשהו פירותי ומיוחד בקינוח.
כיצד ניתן לשמור על הטריות של הקרם?
כדאי לשמור במקרר בכלי סגור תוך 3-4 ימים, ובכל מקרה לא לנסות להשאיר מעבר לכך במיוחד אם אתה מעריך את הטעמים!
אל תפספסו את האפשרות לשתף מתכון אגדי זה עם החברים שלכם! אתם לא רק תבואו עם מתכון מדהים אלא תיצרו חוויות משגעות יחד!