איך להכין צ'ולנט אשכנזי כמו של סבתא

צ'ולנט אשכנזי מהשמים – המתכון המושלם

דמיינו לכם יום חורפי, ריח של תיבול מופלא מתפשט ברחבי הבית, חברים ומשפחה מתאספים סביב שולחן האוכל וממתינים בקוצר רוח למנה המדהימה של הצ'ולנט האשכנזי. לא משנה כמה פעמים עשינו את זה, בכל פעם מחדש זה מרגיש כמו חגיגה. צ'ולנט אשכנזי הוא לא סתם אוכל; זה זיכרון מתוק משולחן השבת של סבתא, מסורת שעוברת משאל לירושה, ולך יש הזדמנות להביא את הקסם הזה אל שולחנך. תכינו את עצמכם למנה ממכרת, שהיא מעלף באופן מדהים, אגדי, ומשגע, שתגרום לכם ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 12 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את הצ'ולנט המושלם, אנחנו צריכים את המרכיבים הבסיסיים שיביאו אותנו לשיאים חדשים של טעם:

  • 500 גרם (חצי ק"ג) של בשר צוואר או חזה בקר, חתוך לקוביות
  • 250 גרם (רבע ק"ג) של נקניקיות מרגז או נקניקיות עגל (אופציונלי)
  • 1 כוס (200 גרם) של שעועית חומה, מושרת במים במשך הלילה
  • 1 כוס (200 גרם) של גרגרי חומוס, מושרים במים במשך הלילה
  • 2-3 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 4-5 כוסות מים
  • 2-3 כפות של רסק עגבניות
  • 2-3 כפות של כמון טחון
  • 1-2 כפות של פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • טליה (או עלי דפנה, אם אין את זה)

מרכיבים חלופיים

כדי לגרום לכולם ליהנות מהמנה המדהימה הזו, ניתן לבצע התאמות. לא מעוניינים בבשר? אין בעיה! השתמשו בטופו או בפטריות ערמוניות לחוויית צמחונית בריאה וטעימה. ואילו לקהל ללא גלוטן – ניתן להרגיש חופשי להשמיט את רסק העגבניות ולעבוד עם תיבולים חלופיים.

שלבי ההכנה

ובכן, אחרי שפרסנו בפניכם את כל מה שצריך, בואו נצלול פנימה ונראה איך אנחנו מכינים את הצ'ולנט האשכנזי כמו שהסבתות שלנו עשו:

  1. מכניסים את הבשר לקדירה ומאדים אותו עם מעט שמן על חום בינוני עד שהבשר משנה צבעו.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים הכל היטב עד שהבצל מתרכך.
  3. מוסיפים את השעועית החומה והחומוס, עלי דפנה, תפוחי אדמה וערבוב טוב.
  4. שמים את רסק העגבניות ומוסיפים את התבלינים (כמון, פפריקה, מלח ופלפל).
  5. מניחים את הנקניקיות מעל התערובת.
  6. מוסיפים את המים כך שהכל מכוסה (אם צריך, אפשר להוסיף עוד מים במהלך הבישול).
  7. מבשלים על חום נמוך במשך 12 שעות. זה הזמן לעזוב את הסירים שלכם ולעסוק בחיים שלכם.
  8. לכשהצ'ולנט מוכן, מוציאים אותו מהכיריים ונותנים לו לעמוד כמה דקות לפני ההגשה.

שדרוגים ותוספות

כשהצ'ולנט שלכם כבר מוכן לקראת השולחן, יש המון דרכים להוסיף לו טוויסט אישי. אם רוצים טעם יותר עשיר, אפשר להוסיף מעט יין אדום, זה באמת מדהים. תוספות כמו גזר משוגע או פטריות טורטייה יוסיפו את אותו צבע לעוד תיבול. כמו כן, אפשר להגיש את הצ'ולנט עם לחם שחור קלוי – לערבב בצלחת ולטבול בעושר של הטעמים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין צ'ולנט ללא בשר?
בהחלט! אתם יכולים להשתמש בטופו או בחצילים קצוצים כדי להעניק טעם מגוון וצבעוני.

מה עושים אם אין שעועית חומה?
אם אין לכם שעועית חומה, אפשר להחליף אותה בשעועית לבנה, קטניות אחרות או פשוט לא לשים שעועית בכלל.

כמה זמן אפשר לשמור צ'ולנט במקרר?
צ'ולנט יכול להחזיק מעמד עד חמישה ימים במקרר, ואם רוצים להאריך את חייו, ניתן להקפיא אותו.

האם זה מתאים לילדים?
לחלוטין! טעמים עדינים ונכונים שניתן להקטין את התיבול לרצון שלכם.

מה הכי טוב להגיש עם צ'ולנט?
לצד צ'ולנט, לחם שחור עם חמאה או סלט ירוק מרענן בהחלט יכולים לשדרגו את הארוחה.

מה זה הטעם האופייני של צ'ולנט?
הצ'ולנט מקבל את הטעם הייחודי שלו מכל התוספות שמתערבבות יחד בבישול הארוך – בשר, תבלינים, וחומוס.

האם אפשר לבשל צ'ולנט בסיר חרוצה?
כמובן! זה עבודה מצוינת ולא תצטרכו לדאוג מהמיכלים.

לפני כמה זמן כדאי להתחיל לבשל?
מומלץ להתחיל לבשל בלילה של יום שישי כדי שיהיה לכם צ'ולנט מוכן בצורה מושלמת לשבת בבוקר.

האם אני יכול להוסיף ירקות אחרים לצ'ולנט?
כמובן! גזר, קישואים או תפו”א הם תוספות נהדרות ודורשות בישול ארוך, שיתפוס את הטעמים המיוחדים.

גרסת טבעונית לצ'ולנט?
פשוט השמיטו את הבשר והנקניקיות והשתמשו בירקות כמו פטריות ובצלים.

עכשיו כשאתם יודעים להכין את הצ'ולנט האשכנזי המושלם, אין על מה לחכות! שתפו את המתכון הזה עם חברים, והפיצו את הטעמים ברחבי הרשתות החברתיות. אפשר גם לנסות את הגרסאות בטעמים שונים, ותראו, יכול להיות שנבנה כאן מסורת חדשה! בישול מהנה!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
שיטה נהדרת להדביק דף סוכר על עוגת שוקולד
איך להדביק דף סוכר על עוגת שוקולד אם אי פעם דמיינתם כיצד למרוח פיסת שמיים צבעונית על עוגת שוקולד...
קרא עוד »
ינו 02, 2025
בקע סרעפתי וירידה במשקל: גילויים מפתיעים!
```html בקע סרעפתי וירידה במשקל – מה הקשר? אם אי פעם שמעתם על בקע סרעפתי, ייתכן שאתם תוהים מהו בדיוק...
קרא עוד »
דצמ 27, 2024
דופק נמוך ולחץ דם גבוה: מה זה אומר לגופכם?
```html האם דופק נמוך ולחץ דם גבוה יכולים להיות חברים טובים? לא מעט אנשים מתמודדים עם קפיצות בלחץ הדם או...
קרא עוד »
דצמ 28, 2024
כל הזכויות שמורות ל-bwinner
נגישות