איך להכין עוגת גבינה בלי שמנת מתוקה בקלות
עוגת גבינה בלי שמנת מתוקה – מתכון אגדי!
מתי בפעם האחרונה נפלתם על עוגת גבינה שהפתיעה אתכם והרגשתם שפה נמצא מתכון מדהים? ממש במרחק נגיעה מידיכם, אנחנו הולכים לדלות את הסוד הקסום של עוגת גבינה רכה, נימוחה ומשגעת, בלי שום שמנת מתוקה. כן, שמעתם נכון! מדובר במתכון חדשני, בריא וקליל, שיתפוס את החך שלכם. השוקולד המריר נמס בפה, הפירות הטריים מרעננים ומחממים את הלב. תארו לכם שהעוגה הזו היא המתכון המושלם לכל אירוע, בין אם מדובר בחגיגות משפחתיות, יומולדת או סתם נשנוש מתוק לערב מול הטלוויזיה. אם אתם על הדיאטה, אל תדאגו! זהו מתכון בריא ואפילו דל פחמימיות, כך שאפשר ליהנות מבלי להרגיש רע.
זמן הכנה ורמת קושי
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 8 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כאשר כבר סקרנו את הפתיחה שישבה לנו על השפתיים, הגיע הזמן לבדוק מה נדרש כדי להפוך את העוגה הזאת למציאות מתוקה!
- 600 גרם גבינת ריקוטה (או גבינת קוטג' אם רוצים טקסטורה שונה)
- 3 ביצים
- 120 גרם סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס שמן קוקוס (או שמן אחר שמועדף)
- מיץ מלימון אחד
- 80 גרם קקאו איכותי (לגרסה שוקולדית)
- פירות טריים לקישוט (בין אם זה תותים, אספרגוס או כל דבר אחר שאוהבים)
כמובן שאפשר לגוון עם הגבינות. אם אתם בעניין של גרסת טופו בשביל גרסה טבעונית, תוכלו להחליף את הגבינה ברסק טופו – התוצאה תהיה בריאה לא פחות!
שלבי ההכנה
בואו נצלול לתוך המהות של הדור הבא של הקינוחים – שלב אחרי שלב, בלי דאווין!
- מחממים תנור ל-160 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית בקוטר 20 ס"מ עם כיסוי נייר אפייה.
- בקערה גדולה, מערבבים את גבינת הריקוטה עם הסוכר החום והווניל עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
- מוסיפים את הביצים אחת-אחת, וממשיכים לערבב כל פעם עד שהן נבלעות בתערובת.
- מוסיפים את שמן הקוקוס ומיץ הלימון, ומערבבים עד שהתערובת נראית דלילה ומזמינה.
- אם אתם עושים גרסה שוקולדית, הכניסו את הקקאו כאן. ערבבו היטב.
- יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת ומיישרים עם מרית.
- אופים 40 דקות עד שהעוגה מתייצבת ומחממת את מטבחכם בניחוחות מדהימים.
- מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר לפני שמניחים אותה במקרר לשעתיים נוספות.
- לאחר ההקפאה, יש לקשט בפרי טרי או בכל מה שאתם אוהבים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
צריך לגעת באלמנט הכיף והיצירתיות? אפשר להוסיף מעל העוגה רוטב שוקולד או אפילו סירופ מייפל. אם רוצים גרסה עונתית, קיץ ואביב מציעים פרות כמו מנגו, פסיפלורה ותותים עונתיים שיעניקו מראה צבעוני.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את העוגה ללא סוכר?
בהחלט! אפשר להשתמש בסוכר תחליפי או דחוף שטחיות אם רוצים גרסה הרבה יותר עם פחות סוכר.
האם ניתן להקפיא את העוגה?
נכון מאוד! עוגת הגבינה הזאת נשמרת היטב. הניחו אותה בבקבוק סגור היטב במקפיא ולוודא שכל אוויר סגור.
איך אני יודע אם העוגה מוכנה?
בדיוק כמו עוגת גבינה! היא צריכה להיות בכדי להרגיש הכוונה רכה באופיה.
מתי אוכל לאכול את העוגה?
העוגה מומלצת לשעתיים לאחר שהוצאתם אותה מהמקרר!
מה אם אני רוצה להוסיף שוקולד שוקולדי?
פשוט הוסיפו שוקולד צ׳יפס לבלילה – מאפשרת לה העוגה להיות משגעת ומשודרגת!
האם ניתן להשתמש בשלל גבינות שונות?
בהחלט! גבינת מסקרפונה יכולה להוסיף עוד דבר כדי להגיע להפתעה מרהיבה.
האם אפשר להפוך את הגרסה הזו ללקטוז?
כן, יש גבינת ריקוטה וגבינת קוטג' נטולת לקטוז בשוק שניתן למצוא.
מה חובה לשים לב במהלך האפייה?
שימו לב לא לבשל את העוגה יתר על המידה – היא לא תהפוך לאגדי אם לא ובכן – נשרף.
האם יש טכניקות מיוחדות להפקת טעם?
מומלץ לשדרג עם קינמון או אגוז מוסקט – כל אלו יתנו טעם אגדי!
מה אם לא הצלחתי להשיג גבינת ריקוטה?
שום בעיה! גבינת קוטג' או מסקרפונה יוכלו לקבל את התוצאה המושלמת.
עונג טהור בעוגת גבינה המושלמת, שלב בעוגיות מעולות עם הפירות הטריים או השוקולד. שתפו את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות ותנו להם לטעום את העונג הזה!