איך להכין ספרינג רול עוף בקלות בבית

ספרינג רול עוף

שמעו, כשזה מגיע למנות מספורטיביות וכאלה שמצליחות להרים את הראש מעל כל המנות השגרתיות – ספרינג רול עוף לא רק משגעות את החיך, אלא גם מרעננות את הקיץ. תחשבו על צין קריר, רוטב חמוץ-מתוק שמלטף את הלשון, וגזר, מלפפון ועוף עסיסי שמתמזגים יחד בנשיכה. הפעם אנחנו הולכים לשדרג את המתכון הקלאסי הזה וליצור משהו מדהים ומשגע – שבו לא תצליחו להפסיק ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4

הרכיבים הדרושים

לפני שנזנק להכנה, בואו נראה מה אנחנו צריכים כדי ליצור את המנה המושלמת הזו.

  • 500 גרם עוף קצוץ
  • 8 דפי אורז
  • 1 גזר, מקולף ומגורד
  • 1 מלפפון בינוני, פרוס דק
  • 1/2 כוס כרוב קצוץ
  • 1/2 כוס עלי מינץ' קצוצים
  • 1/4 כוס סויה
  • 3 כפות חומץ אורז
  • תיבול: מלח, פלפל, מעט ג'ינג'ר מגורר
  • שמן לטיגון

ובשביל מי שמעוניין לדעת – את המתכון אפשר להתאים גם לגרסה טבעונית על ידי שימוש בטופו במקום עוף או להוריד את הגלוטן עם דפי אורז ללא גלוטן. כך או כך, זה יהיה מעלף!

שלבי ההכנה

ועכשיו, חבל על הזמן, נתחיל בהכנה!

  1. נחמם מעט שמן במחבת על חום בינוני.
  2. נוסיף את העוף הקצוץ ונבשל עד שהעוף משנה צבעו ומבושל כראוי.
  3. נתבל במלח, פלפל וכמה גרגרי ג'ינג'ר מגורר.
  4. נוסיף את הגזר, המלפפון, הכרוב ועלי המינץ' למחבת ונבשל עוד 2 דקות.
  5. יש לנסוע עם העוף וירקות לקערה להכנה של תערובת מתובלת.
  6. נכין דפי אורז: נשקול מים חמים (לא רותחים) בצלחת שטוחה.
  7. נש immerse את דף האורז במים החמים מספר שניות עד שהוא מתרכך.
  8. נניח את הדף על משטח עבודה ונוסיף לקצה שלו 2 כפות מתערובת העוף והירקות.
  9. נסגור את צדדיי הדף ונטיל אותו לגליל.
  10. נחזור על כך עם שאר הדפים ותערובת העוף.
  11. נחמם שמן במחבת ונקפיץ את הרולסים עד ששחומים מכל הצדדים.
  12. מניחים על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.
  13. מגישים עם רוטב הסויה והחומץ לערבב יחד עם מעט שמן שומשום אם רוצים!

תאמינו לי, ברגע שתשבו לאכול עם המוזיקה של כל הברווזים שאתם מכירים מסביב, תרגישו כמו אצילים סינים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

מי שאוהב להתנסות, יכול להוסיף לתערובת ממולאת גם נוטלה של פטריות או קבוקים חריפים להשגת טעם בלתי נשכח! אפשר גם לנסות להוסיף אבוקדו בשביל ההפתעה הטרייה או לגרם קצת עוקרים עם רוטב טחינה.

שאלות ותשובות

אפשר להכין את המתכון בלי עוף?
בהחלט! אפשר להחליף את העוף בטופו או בשעועית שחורה עבור גרסה טבעונית לא פחות אגדה!

כמה זמן אפשר לשמור את ספרינג רולים במקרר?
הם אפשר לשמור במקרר עד יום, אלא אם כן קיבלתם השראה להניאם קודם!

האם אפשר להקפיא את הספרינג רולים?
כן, את ספרינג רולים אפשר להקפיא לפני טיגון. לפני ההגשה, כדאי להפשיר ולטגן כמו שצריך!

מהי דרך ההגשה האידיאלית?
מומלץ להגיש עם רוטב סויה או רוטב חמוץ-מתוק. בלילה טובה, מגישים עם בירה!

אפשר להשתמש בירקות אחרים?
בהחלט, הירקות פה לא חייבים להיות קבועים, תוכלו לשים תרד, קישואים, או כל מה שאתם אוהבים במגירה!

מהי דרך הטיגון המומלצת?
טיגון בשמן עמוק (לא רותח יותר מדי) עוזר להשיג ספרינג רולים טעמים ומתפוצצים, לא שומניים.

אם יש לי דפים מכמה מילים, מה עושים?
אם יש לכם שום סרט טיגון קורא, עליו את הדפים הקדושים – ששניים יכנסו לדף אחד!

כמה זמן ניתן לאכול ספרינג רול?
אני ממליץ שיהיה לכם סבב נושאים אינסופיים בשיחה, לפחות עד שהמנה נגמרת!

מה עושים אם יש שאריות?
אם נשארו – קחו חצי, חם למיקרוגל, ואם מדבור במקרר תלכו עליכם וטעמו שוב!

מה המלאכות הקטנות כדי לדאוג למנהל?
הכנת ספרינג רולים היא תמיד חצויה ‘וללמוד מניסיון’ – אף אחד לא רוצה לעטוף פדיל.

הכי כיף להכין את המתכון הזה באווירה טובה עם חברים או משפחה ולפעמים לא חוסכים במילים – "זה היה אגדי!" אל תשכחו לשתף את המתכון עם כולם ברשתות החברתיות! זה הזמן שלכם לאתגר את היצירתיות!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
חישוב הריון לפי ביוץ מאוחר: המדריך המלא!
```html איך לחשב הריון? העניין של ביוץ מאוחר כשהריון מתבצע, הכל מתנהל כמו שעון. בואו נודה בזה, המידע על...
קרא עוד »
ינו 22, 2025
עד איזה שעה מותר לאכול חמץ? גלו עכשיו!
```html עד איזה שעה מותר לאכול חמץ? המדריך השלם! במהלך חג הפסח, השיחה על חמץ והשעות שבהן מותר לאכול אותו...
קרא עוד »
ינו 13, 2025
מצא את ההצלחה שלך: קבוצת תמיכה לירידה במשקל
```html איך קבוצת תמיכה יכולה לשדרג את מסע הירידה במשקל שלך? במסע המורכב של ירידה במשקל, ישנם גורמים רבים...
קרא עוד »
פבר 20, 2025