איך להכין סטייק בתנור שיגרום לכם להתמכר

מתכון לסטייק בתנור – החוויה המושלמת

תארו לכם ערב שקט, רחצה של אור נעים, והשולחן ערוך עם פירות ויין טוב. ובמרכז השולחן – סטייק בתנור, כהה ומבריק, מפיץ ניחוחות משגעים שמסביבו ללקוחות טעמים ואנשים מאושרים. זה לא סתם מתכון – מדובר בסטייק אגדי, שמעלה את הרף של כל אירוח, כך שתהיו מוכנים לקבל המון מחמאות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

כדי ליצור את המנה המדהימה הזו, נצטרך את המרכיבים הבאים, אשר יבטיחו לנו תוצאה שמעלפת וחושנית:

  • 4 נתחי סטייק בעובי של כ-3 ס"מ (כמו ריב-eye או טי-בון)
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חמאה
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • סלט ירוק רענן כתוסף
  • תיבול לפי העדפה (תיבול עז או תיבול קל יותר)

כמובן שאם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הסטייק בטופו או בתחליפי בשר על בסיס צמחי. כמובן שכדי לשמור על תיבול מדויק, כדאי להשתמש באותן תבלינים למי שיש להם רגישויות.

שלבי ההכנה

בואו ניכנס לעובי הקורה ונתחיל בהכנה. אם תעבדו לפי השלבים, תגלו שהסטייק הזה מדהים ואפילו פשוט מכפי שאתם מדמיינים:

  1. נחמם תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. מתבלים את נתחי הסטייק במלח ופלפל משני הצדדים.
  3. מחממים שמן זית במחבת מעל חום גבוה..
  4. מניחים את נתחי הסטייק במחבת ומשחימים אותם כ-2-3 דקות מכל צד עד שהם מקבלים את הצבע המושלם.
  5. שוטפים את השום הכתוש וזורקים אותו למחבת, יחד עם כף חמאה אחת.
  6. בזמן שהשום מתגבר, שופכים את שאר החמאה על הסטייקים.
  7. מעבירים את הסטייקים לתנור ואופים במשך 10-15 דקות (תלוי ברמת הדם הרצויה).
  8. מוציאים את הסטייקים, מניחים להם לנוח על צלחת לפחות 5 דקות כדי שהמיצים יספגו.
  9. מניחים על צלחת ומוסיפים את השום המאודה מסביב.
  10. הגישו עם סלט רענן ותוספות לפי הטעם.

אין כמו הרגע שבו אתם מוציאים את הסטייק מהתנור וריח השום המבעבע ממלא את הבית. זה רגע מהנה במיוחד, ורצוי לשתף אותו עם כל מי שקורה בסביבה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן, תמיד אפשר לשדרג את המנה המושלמת הזו. תוספות צריכות להתקבל בברכה:

  • רוטב ברביקיו מתוק למי שאוהב מתוק-מלוח.
  • רוטב פטריות שימשיך את החוויה.
  • תוספות של תפוחי אדמה אפויים או פירה – שילוב שמי יודע, אולי יגרום לסטייק להיות מושלם עוד יותר!

שאלות ותשובות

מהו הסוד לסטייק עסיסי? כל אחד אוהב נתח בשר שונה. חשוב לבחור בשר בעל שומן, מכיוון שהשומן נוסיף עסיסיות וטעים מקסים.

מה לעשות אם לא מצליחים להשיג נתח בשר כהלכה? אפשר לבקש מהקצב לחתוך לכם נתח לפי העדפה, או לשאול אם יש להם נתח כשר. בסוף, השמירה על איכות הבשר היא סוד הצלחה.

אפשר לבשל את הסטייק גם על הגריל? בהחלט! גריל מוסיף טעמים מדהימים. רק בהחלטו זמן בישול קצר יותר.

באיזה טמפרטורה כדאי לבשל את הסטייק? סטייק בעובי 3 ס"מ מתבשל בצורה האידיאלית בין 200 ל-220 מעלות צלזיוס.

כיצד ניתן לדעת אם הסטייק מוכנה לפי דרגת הדם? יש לבדוק עם מד מתח או לאלתר עם אצבעותיכם – הסטייק חייב להיות רך במקצת.

האם ניתן להכין את המתכון הזה מראש? זה לא מומלץ, אך אתם יכולים לשמור את הסטייקים לפני הבישול במקפיא.

איך כדאי לאחסן את הסטייק אחרי הבישול? כדאי לשמור במיכלים אטומים במקרר עד יומיים.

איזה סלט הכי משתלב עם הסטייק? סלט קיסר או סלט ירוק פשוט עם חומץ בלסמי – כל אחד מהם ישדרגו את הטעמים.

מהו היתרון של בישול בתנור? זה מונע הצטברות שומנים מיותרים ששוכבים על הפלאטה.

נשמע הגיוני? אז מה אתם מחכים? צרו את המנה המהממת הזו, ושתפו אותה עם החברים! אל תחכו, יתכן ובמהרה תמצאו את עצמכם בתור מהבית לארוחה הבאה!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
הפתרון המהיר להורדת נפיחות בבטן היום!
```html איך להוריד נפיחות בבטן במהירות: טיפים פשוטים לעורכים תובעניים נפיחות בבטן היא תופעה שמטרידה...
קרא עוד »
דצמ 14, 2024
עקיצת דבורה: גלו טיפול טבעי ייחודי!
עקיצת דבורה: טיפול טבעי שיכול לשנות את הכל אז מתישהו, נניח שאתם בחוץ, נהנים מיום שמשי ואולי אפילו...
קרא עוד »
אוק 18, 2024
פילה עוף במרינדה – המתכון שישנה את הארוחה שלך!
```html פילה עוף במרינדה – מתכון מדהים וקל להכנה! צפות המון פעמים על השולחן, מתכונים חכמים ואוכלים...
קרא עוד »
מרץ 02, 2025
נגישות