איך להכין סושי מטוגן שיהיה מעדן מושלם
איך להכין סושי מטוגן
תארו לכם את הצליל המשגע של טיגון, את הריח הממכר של אורז ובשר שנטעמים בטעמים ייחודיים, ערוכים באלגנטיות על צלחת. סושי מטוגן זהו חידוש קולינרי שלא מפסיק להפתיע, ולמי שלא ניסה עדיין, זה הזמן לגלות עד כמה זה מדהים! כל נגיסה מביאה עונג טעמים אלוהי, והמנה הזו מתאימה לכל אירוע: מסיבות, חגיגות משפחתיות או סתם פינוק עצמי בשישי אחר הצהריים.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול אל תוך שלבי ההכנה, נצטרך להתכונן עם המרכיבים השונים. הכנת סושי מטוגן דורשת קצת יותר מאמץ ממה שחשבנו, אבל התוצאה היא פשוט אגדית!
- 2 כוסות אורז סושי
- 2 ½ כוסות מים
- 1/3 כוס חומץ אורז
- 1 כף סוכר
- ½ כפית מלח
- 250 גרם דג טונה (או סלמון) טרי, חתוך לקוביות קטנות
- ½ לאבנה (או גבינת שמנת)
- 2 אבוקדו, חתוכים לקוביות
- נורי (דפי אלג’י)
- 1 כוס פירורי לחם (לציפוי)
- ½ כוס קמח
- 2 ביצים, טרופות
- שמן לטיגון
- רוטב סויה להגיש
אם אתם שואלים את עצמכם איך להכין גרסה טבעונית, אפשר להמיר את הבשר בתחליף דגים טבעוני, ובמקום גבינת שמנת אפשר להשתמש בטופו או אבוקדו בלבד. אפשר גם להכין את הסושי פשוט עם ירקות בלבד.
שלבי ההכנה
נתחיל לבצע כמה שלבים פשוטים, ובסופו של דבר נגיע לתוצאה מעלפת!
- שוטפים את האורז מתחת למים עד שהמים הופכים צלולים.
- מניחים את האורז בקדרה עם מים ומביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים, מכסים ומבשלים על חום נמוך לעשר דקות.
- כשהאורז מוכן, מורידים מהכיריים ומניחים לו להתקרר.
- בזמן שהאורז מתקרר, ממיסים את החומץ עם סוכר ומלח. מוסיפים את התערובת לאורז ומערבבים היטב.
- על גבי רצועת נורי, מניחים שכבת אורז מדובק.
- מוסיפים בתמיסה המרכזית קוביות דג, אבוקדו ולבנה.
- מגלגלים בעדינות את הנורי לסושי בצורה הדוקה.
- חותכים את הסושי לחתיכות בגובה ארבעה ס”מ.
- טובלים כל חתיכת סושי בקמח, בביצה הטרופה ובפירורי הלחם.
- מחממים את השמן במחבת על חום בינוני.
- טורפים את הסושי בקפיצים עד שמשחים מכל הצדדים.
- מניחים על נייר סופג. מגישים עם רוטב סויה.
תהיו בטוחים שהמנה הזו תמצחיד את כולכם ותשאיר את הערב עם טעמים מרגשים ומגעים נפלאים. אל תשכחו לעשות כמה סושי נוספים, כי העונג הזה הוא ממכר!
שדרוגים ותוספות אפשריים
כמובן שאפשר להוסיף מגוון של תוספות כדי להפוך את המנה למיוחדת עוד יותר. הרעיון הוא לשחק עם הטעמים והמרקמים:
- אפשר להוסיף דגים מעושנים כמו אנשובי או סלמון מעושן.
- למעלה מתוך המושלמות, אפשר לשים מעט רוטב צ'ילי מתוק או מיונז שמספק טעם חריף וקומפלקס.
- לגוון בטעמים של סויה או חמאת בוטנים.
- אפשר גם להוסיף ירקות נוספים כמו מלפפון, גזר ופטיקה כדי לקבל פריכות נוספת.
- אם אתם אוהבים חריף, אל תהססו לשים כמה פרוסות של פלפל ירוק חריף.
שאלות ותשובות
מה כדאי להגיש לצד הסושי המטוגן?
מומלץ להגיש עם רוטב סויה, ג’ינג’ר מוחמץ ורוטב צ'ילי מתוק כדי להוסיף טעמים שונים.
כמה זמן הסושי המטוגן נשאר טרי?
כדאי לאכול את הסושי מיד לאחר הטיגון, אבל אם נשאר, אפשר לשמור במקרר ביום-יומיים הקרובים.
האם אפשר להכין סושי מטוגן ביום שאחרי?
בהחלט! אם מכינים את הרכיבים מראש, אפשר פשוט לחמם את הסושי למשך כ-5 דקות על מחבת עם מעט שמן.
אפשר לעשות את הסושי המטוגן ללא גלוטן?
בוודאי! יש להשתמש בקמח תפו”ח וגרסה ללא גלוטן של פירורי לחם.
מה הסוד לסושי מושלם?
אחד הסודות החשובים הוא לא לאדות את האורז יותר מדי, וגם הערבוב עם החומץ חייב להיות עדין כדי לשמור על טקסטורת האורז.
האם יש אפשרות לגרסה צמחונית?
בהחלט! אפשר לגוון עם ירקות כמו גזר, אבוקדו, קוביות טופו ופרוסות היו זפת.
למה לבחור בסושי מטוגן ולא בגרסה היבשה?
מדובר במנה מעלפת שנותנת טעמים קסומים ולא צפויים בצורה קריספית ועשירה.
איך אפשר להוריד את השמן מהסושי?
מומלץ לשים על נייר סופג לאחר הטיגון להיפטר מהשמן העודף.
האם יש הוראות אחרות לניסוי של מתכון?
אם אתם רוצים לשדרג את הסושי עוד יותר, אפשר לשים טעמים נוספים כמו חומוס או טחינה.
כמה סושי אפשר להכין מכמות בלילה?
הכמות המצוינת מספיק ל-4-5 אנשים. אם אתם אירוע רב משתתפים, מוטב להכפיל את הכמות.
הסודי לדייק, לא משנה מה תקראו – חשוב לנסות את המתכון הזה בבית! אני בטוח שזה הכי טעים שיש, ותמצאו את עצמכם בבילויים מתוקים עם החברים, ממש בלב המסיבה. אל תהססו לשתף ברשתות חברתיות ולספר לחברי קהילה שלכם על העונג הקולינרי הזה!