איך להכין מתכון שרימפס מטוגן שיהיה מעדן
מתכון שרימפס מטוגן מדהים בטעם אגדי
כולם אוהבים לפנק את עצמם במנה עשירה ובריאה, והשרימפס המטוגן הוא אחת מהמנות הללו שמשביעות את התיאבון וגורמות לכל אחד לאהוב את המטבח הים-תיכוני. כשאתם מתקרבים למקלטים של מטבחי המסעדות, ריח טיגון השרימפס עולה באוויר כמו שעון מעורר לתיאבון. תכינו את הקטנועים שלכם, כי ברגע שתתחילו להכין את המתכון הזה, לא תפסיקו ללקק את האצבעות!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
במשך השנים, למדתי שהמרכיבים והכנה קפדנית הם המפתח למנה מושלמת. ובכן, הנה מה שאתם צריכים כדי להכין את השרימפס המושלם:
- 500 גרם שרימפס קלופים ומנוקים
- 100 גרם קמח תפו”ח
- 50 גרם קמח מצה (לא חובה, אבל ישדרג את המנה)
- 1 ביצה
- 1 כפית כורכום
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כוס מלח גס (לטיגון, להקפצה)
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- שמן לטיגון
- לימון לזריקה
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניין בשדרוגים נוספים, אפשר להוסיף כוסברה קצוצה או נענע על מנת לקבל טעם עשבוני ורענן. אם יש לכם אורחים עם דיאטה מיוחדת, תנו להם לטעום את השרימפס הבריא על ידי החלפת הקמח בתערובת של קמח שיבולת שועל או קמח שקדים. הם בהחלט יודה לכם!
שלבי ההכנה
והנה מגיע החלק הכי מעניין – איך להכין את השרימפס המעלף הזה! ההנאה שבבישול מתחילה כאן, אז הביאו את כל המרכיבים והתחילו! מהנסיון שלי, חשוב להיות קפדניים בכל שלב על מנת שהמנה תצא מושלמת ותשאיר את האורחים שלכם נפעמים.
- שמים את השרימפס בקערה ומוסיפים את המלח והכורכום. מערבבים היטב ומניחים בצד ל-10 דקות.
- בתוך קערה נפרדת, שוטפים את הביצה עם מלח ופלפל ולבנים ואז מוסיפים אותה לשאר המרכיבים.
- בתוך קערה נוספת, מערבבים את קמח התפו”ח עם קמח המצה והפפריקה, ומעצבים תערובת אחידה.
- מחממים שמן במחבת גדולה על חום בינוני.
- לוקחים את השרימפס ומעבירים אותם לתערובת הקמחים, מצפים היטב מכל הצדדים.
- מניחים את השרימפס בזהירות בשמן החם ומבשלים בכל צד כ-2-3 דקות או עד שהשערות מתחילות להזהיב.
- בזמן שהשרימפס מטגנים, קוטעים את הלימון ונחלק אותו למילים – כך תוכלו לזרוק חלקים על השרימפס המטוגן.
- מוציאים את השרימפס בעזרת רשת ומניחים על מגבת לייבוש סופית.
- מניחים בצלחת עם קישוטים כמו תמציות של נענע או כוסברה ואם רוצים – כמה עגבניות שרי חתוכות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
השדרוגים יכולים לשדרג את המנה למעמדים חדשים! תוספת של רוטב צ'ילי מתוק, או רוטב יין עם עשבים יכולה לעלות את האווירה למקום חדש. אפשר גם להוסיף פרוסות אבוקדו לצד מנת השרימפס, ככה שכל ביס יהיה חוויה משגעת! יש את האפשרות להחליף טיגון באפייה על ידי מריחת השרימפס בשמן והנחתם בתנור למשך כ-10 דקות על חום גבוה. זה יוסיף משהו חדשני ונעים לחך.
שאלות ותשובות
איך מכינים שרימפס שאינו מחוספס?
פשוט דאגו להטביל את השרימפס בתערובת הביצה בהקדם ולאחר מכן בציפוי. זה יוצר שכבת הגנה שתשמור על הרכות.
האם ניתן לשמור את השרימפס שנשארו?
מומלץ לשמור את השרימפס במקרר ליום נוסף, אך ישנעו עליהם תערובת רוטב ולחמם שוב במחבת עם טיפה שמן.
מה ההבדל בין שרימפס קפוא לטרי?
שרימפס טרי הם מאוד רכים עם טעמים טבעיים, בעוד הקפואים עשויים לשאת טעמים תעשייתיים ויודעות להיות יותר קשות לאחר הבישול.
האם אפשר להכין את המתכון עם פירות ים אחרים?
לגמרי! הסגנון מדהים עם קלמרי, מולים או פירות ים אחרים שתבחרו.
איך עושים את המתכון יותר חריף?
הוסיפו מעט מלח חם או טחון לדווקא של השרימפס לפני הטיגון.
האם אפשר להכין שרימפס עם פירות ים אחרים?
כן, ניתן לשלב בפקט של פירות ים אחרים כמו קלמרי או דגים לליטופים.
למה לקמח יש תפקיד חשוב?
הקמח הוא זה שמעניק לכל ביס רכות ורכות מעודנת, ואי לכך הוא מותיר את הטעמים בולטים.
מה אפשר להוסיף בסלט צמוד לשרימפס?
אורז עם ירקות בתוספת תפוחי אדמה או סלט עונתי מרענן הם רעיונות מצוינים.
האם זה מתכון בריא?
אם תשתמשו בשמנים איכותיים, ותמנעו מהקמח הרגיל, בהחלט ניתן להפוך את המתכון הזה לבריא.
מה הדרך הטובה ביותר לאחסן את השרימפס המוכנים?
אחסנו את השרימפס בתוך קופסה אטומה במקרר. הם עדיין יהיו בכל טעם עז ובריא באחסון הנכון!
אז אם אתם רוצים לחגוג את החום והאושר של כל טעימה וכל ביס, הכינו את המתכון הזה עכשיו! שתפו אותו עם החברים שלכם, כי כולנו יודעים שהחיים הם מתכון לחלוק! אם אהבתם, אל תהססו להעביר הלאה ולגרום לחברים שלכם לטעום את המדהים הזה!