איך להכין ממרח חציל טעים ומיוחד בקלות
"`html
ממרח חציל משגע לחלוטין
אם יש משהו שיכול להפוך כל ערב שגרתי לאגדי, זה ממרח חציל טעים וממכר. כל ביס ממנו הוא כאילו טעימה מהשמש הים-תיכונית, וכל נגיסה משאירה אתכם עם רצון לעוד. דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את הצנצנת ואתם מתמכרים לטעמו המדהים של החציל שנצלה בקפידה, עם תיבול מושלם שמקפיץ את הטעמים. כן, זה בדיוק מה שהולך לקרות כאן. רגע, האם אתם מוכניםלהכין את המנה הזאת? נשמע למסקרן, נכון?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- כיצד? כ- 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: 4-6 מנות
המרכיבים הדרושים
כמו שיש למטבח שלנו כל כך הרבה סודות, כך גם לממרח חציל הזה מגוון אפשרויות ייחודיות. המרכיבים שלנו יעזרו לכם ליצור ממרח שיגרום לכל אחד להרגיש כאילו הוא בשוק של החצילים בלב תל אביב.
- 2 חצילים בינוניים
- 1/4 כוס טחינת זיתים (או טחינה גולמית, אם רוצים)
- 2 כפות מיץ לימון טרי
- 2-3 שיני שום, קצוצות דק
- 1/2 כוס שמן זית, באיכות טובה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- מעט כמון (למי שאוהב את הטוויסט!!)
שלבי ההכנה
כעת נגיע לחלק הכי מהנה – ההכנה! תהליכי הכנה הם לא רק טקס, אלא גם מסע של טעימה וריגוש. ואנחנו מבטיחים שהכל יתממש בסופו של תהליך.
- מחממים את התנור על חום גבוה של כ-200 מעלות צלזיוס.
- חורצים קרוס ס באורך של 1 ס"מ בחצילים ומניחים אותם בתבנית.
- משמנים את החצילים בשמן זית ומבפנים ומבחוץ כדי להבטיח שהם יהיו מעולים ועדינים.
- צולים את החצילים בתנור במשך 30 דקות, עד שהקליפה שלהם מתכווצת והליבה רכה מאוד.
- לאחר הצלת, נותנים לחצילים להתקרר לטמפ' החדר.
- קולפים את החצילים ומעבירים את התוכן לקערה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים: טחינה, מיץ לימון, שום, מלח, פלפל וכמון.
- מערבבים הכל היטב עם מזלג או במעבד מזון עד שנוצר ממרח שמנמן ואוורירי.
- טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
- מעבירים לצנצנת ומשרים במקרר למשך 30 דקות, כדי לטעמים להתמזג.
והנה, הממרח מוכן, ואני מבטיח לכם שאי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות עם הטעם המעלף הזה. ואה, אל תשכחו לחלוק עם החברים, אבל רק אם אתם מרגישים נדיבים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם מרגישים יצירתיים, תמיד יש מקום להוסיף שדרוגים. אחד מהשדרוגים האהובים עלי הוא להוסיף לפסטה מנה של רוטב ממרח חציל, וזה יוצא אגדי!
ניתן גם לשדרגו ככל העולה על רוחכם – עם זיתים קצוצים, פטרוזיליה קצוצה, או אפילו טחינה נוספת שתעצים את הטעם. אה, ויש גם אפשרות להכין גרסה טבעונית על ידי השמטת הטחינה, זה בריא ואפילו דל פחמימיות!
שאלות ותשובות
האם זה מתכון בריא? בהחלט! מדובר בחצילים שהם מאוד בריאים,低 קלוריות, ואפילו מחזיקים בסיבים תזונתיים.
האם אפשר להכין את הממרח ללא שום? כן, אפשר פשוט להוריד את השום אם זה לא לטעמכם. הממרח עדיין יצא טעים מאוד.
כמה זמן מחזיקים את הממרח במקרר? הממרח יכול להחזיק במקרר עד שבוע, אם לא אוכלים אותו לפני כן.
אפשר להקפיא את הממרח? מומלץ לא להקפיא אותו, אבל אם אתם חייבים אז אפשר להקפיא את החצילים לפני ההכנה עצמם.
האם ניתן להשתמש בחצילים קטנים יותר? בהחלט, החצילים הקטנים מתאימים במיוחד, הם יוצרים ממרח עדין יותר.
מה הכמויות לשדרוגים? זה תלוי בטעמכם. תוכלו להתחיל בכף מכל תוספת ולנסות, לפני שאתם מגזימים.
האם אפשר להכין את הממרח על גריל? זו אפשרות מעלפת! יש לגריל את הטעם המיוחד שאין שני לו.
האם זה מתאים לאירוח? בטח! זה מתכון מושלם שהופך כל אירוח לטעים ומיוחד.
מה אפשר לשים בצד? יש מספיק מה להוסיף – ירקות חתוכים, פיתות רכות או אפילו קרקרים.
אפשר להכין גרסה חריפה? בהחלט! הוסיפו פפריקה חריפה או פלפל חריף לממזג את החום.
אז קדימה, קחו את המתכון הזה ותשקפו את האהבה שלכם לכל מי שסביבכם. אם אהבתם את המתכון, שתפו ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו מההכנה הזו!
"`