איך להכין לחם מחמצת כוסמין ביתי ומושלם
לחם מחמצת כוסמין – טעימה היסטורית במבט חדש
דמיינו רגע את הריח המדהים הזה ששואב אתכם לתוך עולם של טעמים, חום ולבביות של בית. זהו הלחם המושלם, שלא סתם מגיע עם תווית של "אגדי". לחם מחמצת כוסמין הוא לא סתם לחם – מדובר ביצירת אמנות ממכרת שיחד עם כל פרוסה תלך עימכם למסע מופלא של חגיגות טעמים ובריאות. אם אתם אוהבים את זה נימוך ואוורירי, עם קרום פריך אך רך בפנים, הגעתם למקום הנכון.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן התפחה: 12-24 שעות (בהתאם לטמפרטורת הסביבה)
- זמן אפייה: 45-60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: כ-10 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, לפני שנצא לדרך עם המתכון המדהים הזה, נשמח להציג לכם את מרכיבי הלחם, כל אחד מהם הוא כוכב בלעדי בזירה הקולינרית!
- 500 גרם קמח כוסמין מלא
- 450 מ"ל מי ברז בטמפרטורת החדר
- 100 גרם מחמצת מוכנה (מנצחת בעמדת הכוכב!)
- 10 גרם מלח ים
- 1 כף דבש (לגרסה מתוקה ומושלמת)
לאלרגיים או כאלו שרוצים לשדרג, תוכלו לשנות את המתכון לגרסה טבעונית על ידי שימוש בסוכר במקום דבש.
שלבי ההכנה
עכשיו, הגיע הזמן לאור נאמן ולטמפרטורה חמה במטבח, בואו נצלול לעולם המופלא של הבצק!
- נקחו קערה גדולה ונוסיף את קמח הכוסמין, המים, מחמצת ומלח. נעבוד היטב עד שהשאריות ייעלמו והבצק יתאחד.
- נשפוך טיפה מים על הידיים ונתחיל ללוש את הבצק במשך כעשר דקות, עד שיתפתח מרקם גמיש ונעים.
- נכסה את הבצק בניילון נצמד ונשאיר אותו לתפוח בטמפרטורת החדר במשך 12-24 שעות.
- לאחר שהתפחה, נניח את הבצק על שולחן מקומח ונחלק את הבצק לשניים.
- נשאיר את הבצק שנית לתפיח במשך 30 דקות נוספות.
- נחמם את התנור ל-220 מעלות, עם תבנית מים בתוכו להכנה של סביבה רטובה.
- נטפח את כיכר הלחם על התבנית ואופים במשך 45-60 דקות, עד שהקרום משגע מבחוץ והלחם עולה ועוד עולה.
- נוציא מהתנור וניתן לו להתקרר על רשת – עד שיתמוסס לכם בפה!
מה להביא לחלופות?
אם אתם בעניין של לגוון לחם מחמצת כוסמין, הרי לכם כמה למוצרים חלופיים:
לגרסה דלת גלוטן, אפשר לשלב קמח תפו”א או קמח שקדים בחלק מהקמח.
כמו כן, תוספות של גרעינים כמו צנוברים, חמניות או אגוזים יכולים להוסיף את הכמוסה המושלמת.
תוספות ושדרוגים אפשריים
בואו נדבר על מה שיכול לשדרג את הלחם שלכם לרמות חדשות:
- תוספת של זיתים או עגבניות מיובשות – למראה ולטעם משגע.
- שום קצוץ יגרום לכך שהלחם שלכם יהיה צפוף ואין על זה עוררין.
- חילוף חצי מכמות הקמח בכוסמת או קמח אורז ייתן לכם תוצאה מגוונת ובריאה.
שאלות ותשובות
מהי מחמצת ואיך מכינים אותה?
מחמצת היא תמצית של קמח ומים שמתססת עם הזמן. ניתן להכין אותה בבית על ידי ערבוב קמח ומים ולתת לה לעמוד מספר ימים. זהו אחד המסמלים שמייחדים את הלחם הזה.
האם אפשר לאפות את הלחם בתבנית אינגליש?
בהחלט! אין שום מניעה, רק שימו לב להקטין את זמן האפייה במעט.
איך מאחסנים את הלחם אחרי האפייה?
לשמירה על טריות, כדאי לאחסן אותו בשקית נושמת או עטוף בנייר סופג. הוא גם טעים מאוד כשאתם מחממים אותו בטוסטר.
מה אם אין לי מחמצת מוכנה?
ניתן לקנות מחמצת משכנותיכם האכאיות או להכין אחת מההתחלה בעצמכם. זה פשוט מאוד אם אתם מסורים לכך!
האם זה ידרוש יותר זמן להכין את הלחם לעומת לחם רגיל?
כן, תהליך ההכנה כולל זמן התפחה ארוך יותר, אך התוצר הסופי שווה כל רגע!
איזה סוגים של קמח ניתן להשתמש?
למרות שקמח כוסמין הוא הדגש, אתם בהחלט יכולים לערבב קמחים אחרים כמו חיטה מלאה, חיטה לבנה או קמח תפו”א.
אם אני רוצה לנסות להכין לחם באפיה על אבן? האם זה אפשרי?
בהחלט! אכפת לכם לאפות? אבן עושה את הקרום של הלחם יפה ופריך בצורה שאין דומה לה.
לאיזה מנת גובה להגיע?
אם הלחם עלה לגובה של 8-10 ס”מ, אתם על דרך המלך.
מה אם אני רוצה ללחם ללא גלוטן?
ישנן תערובות קמח דלי גלוטן שמאפשרות הכנה של לחם מצוין, גם ללא קמח כוסמין.
האם אפשר להקפיא את הלחם?
כמובן! שמרו אותו עטוף בניילון ותהיו מוכנים לשחזר את העונג הנפלא כשיגיע הזמן!
לסיום, אם ניסיתם את המתכון שלנו של לחם מחמצת כוסמין המושלם, נשמח אם תשתפו את החוויה והמתכון עם חברים ובני משפחה! תנו להם גם לטעום מהטעם אגדי הזה והפיצו את הבשורה. לחם זה לא רק מזון – זו דרך חיים!