איך להכין לחם טף טעים ובריא בבית

"`html

לחם טף: לחם בריאותי ואגדי

תארו לעצמכם לחם פריך מבחוץ, רך ונימוח מבפנים, שמלא בטעמים ועשיר במרכיבים בריאים. זה בדיוק מה שלנו יש להציע עם לחם הטף המדהים הזה! הוא לא רק בריא, אלא גם מציע טעם שבאמת לוקח את הלחם הקלאסי של סבתא שלנו צעד אחד קדימה. הקסם של טף, דגן עתיק שמספק לנו סיבים תזונתיים וחלבונים, הוא מה שמייחד את הלחם הזה.

המרכיבים שלנו כאן הם פשוטים, ומשדרים לעולם שאנחנו כאן כדי לאכול טוב ולהרגיש מעולה! ייחודיות הלחם משתקפת בטקסטורה שלו, בבישול המופלא, ובעיקר ביכולת שלו להתאים לכל ארוחה – בין אם מדובר בארוחת בוקר מפנקת, צהריים קלילים או ערב משפחתי. במהלך ההכנה, נתמקד גם בגרסאות שונות, כמו גרסה טבעונית ואפילו ללא גלוטן, כך שכולם יוכלו ליהנות!

Z זמן הכנת המתכון: 60 דקות R רמת קושי: בינוני M כמה מנות: 8-10 מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן תפיחה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין לחם טף אגדי זה, כדאי להצטייד במרכיבים הבאים:

  • 500 גרם קמח טף
  • 250 מ"ל מים חמימים
  • 1.5 כפית מלח
  • 3 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפיות דבש או סוכר (לגרסה טבעונית – סירופ אגבה)
  • 2 כפות שמן זית

מרכיבים חלופיים

לחם הטף הזה מצוין כמו שהוא, אבל אתם יכולים להוסיף או לשנות מרכיבים לפי הצורך:

  • לגרסה ללא גלוטן – וודאו שהקמח שאתם משתמשים הוא 100% קמח טף.
  • לגרסה טבעונית – אפשר להחליף את הדבש בסירופ אגבה.
  • אפשר להוסיף גרעינים כמו צ׳יה, פשתן או חמניות לתוספת פריכות ובריאות.

שלבי ההכנה

עכשיו, זה הזמן לחגיגה במטבח! בואו נתחיל במלאכה! כל שלב כאן הוא כמו פאזל שלאורו מתגלה לנו לחם טף מושלם.

  1. לערבב את הקמח עם המלח ובקערה נפרדת להמיס את השמרים במים החמימים יחד עם הדבש.
  2. לאחר שהשמרים התפכו והחלו לבעבע, יש לשפוך את התערובת לקמח ולערבב עד שהתערובת תתאחד.
  3. להוסיף את שמן הזית וללוש את הבצק בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה.
  4. להניח את הבצק בקערה משומנת, לכסות אותו עם מגבת ולהניח לו לתפוח במשך כ-20 דקות במקום חמים.
  5. לאחר שהבצק תפח, יש ללוש אותו שוב מעט ואז לשים אותו בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  6. להניח שוב לתפוח לעוד 10 דקות.
  7. לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  8. לאפות את הלחם במשך 30 דקות או עד שהלחם מזהיב ונשמע חלול כשמתופפים עליו.
  9. לקרר על רשת במשך 10 דקות לפני שמחלקים את הלחם לחתיכות.

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

העונג לא נגמר כאן! אפשר לשדרג את הלחם כך שיתאים לאווירה ולטעמים שלכם:

  • למרוח על הלחם חומוס או טחינה עם ירקות קצוצים.
  • לטבול את הלחם בשמן זית עם תיבול של עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין.
  • ליצור סנדוויץ' עם ירקות קלויים ואבוקדו.
  • להוסיף גבינות מענגות כמו גבינת פטה או מוצרלה.

שאלות ותשובות

באיזה קמח אני יכול להשתמש במקום קמח טף?
קמח שיבולת שועל, קמח תפו"ח (או תפו"ח מלא) הם חלופות טובות אבל כדאי לדעת שזה ישפיע על הטעם הסופי.

איך אני יודע שהלחם מוכן מבחינת תפיחה?
אתם יכולים להרגיש את הבצק – אם הוא רך ונעים למגע והוא הכפיל את גודלו, אז אתם בכיוון הנכון.

האם ניתן להקפיא את הלחם הזה?
כן! הוא שומר על טריותו מצוין בהקפאה. רק הקפידו לארוז אותו היטב.

מה כדאי להגיש עם הלחם?
סלט טרי או חומוס צהוב הם שילוב מושלם. אפשר גם להכין מרק חם לצד הלחם, זה פשוט נהדר!

האם אני יכול להפוך את הבצק לזוגות או רולים?
בהחלט! זה יוסיף לאווירת הארוחה וזה נראה כל כך מושך… רול קטן לכל אחד!

כיצד אוכל לדעת אם הלחם אפוי כמו שצריך?
נשמע חלול כשאתם תוקפים אותו עם אצבעותיכם, ואם הוא מזהיב – אז התמזל מזלכם!

איך אני יכול לדעת אם יש לי שאריות לאחר האפייה?
שמרו את הלחם בקופסה סגורה היטב כדי לשמור עליו רך. אם הוא מתייבש, אפשר למרוח עליו מעט מים ולחמם.

האם מתכון זה מתאים לדיאטת קיטו?
זהו מתכון דל פחמימות, אבל טף עצמו טיפה יותר גבוה בפחמימות מהרגיל. כדאי להתייעץ עם תזונאית.

האם ניתן לסנן את המרכיבים?
בהחלט! תמיד אפשר לשחק תפריט, במיוחד עם תוספות ולחמים נוספים.

האם ניתן להכין את הלחם במיקסר?
כן, אבל שמירה על טקסטורת הבצק היא קריטית. הקפידו לא לערבב יותר מדי.

מרגע שתקבלו את הלחם המושלם הזה, אתם תרגישו שהכנתם משהו כל כך מיוחד, שהמשפחה והחברים לא יפסיקו לדבר עליו. אבל אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות עם כל מי שאתם מכירים, ככה שכולם ייהנו מהלחם המשגע הזה!

"`

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
סלט עגבניות שרי ומוצרלה בלסמי שיבטיח הצלחה בכל ארוחה
סלט עגבניות שרי ומוצרלה בלסמי תארו לעצמכם יום קיץ חמים, ריח הבשמים הדקים של פרחים באוויר, והרעב מתגנב...
קרא עוד »
דצמ 08, 2024
כל מה שצריך לדעת על מחלת ליים עכשיו!
מחלת ליים: כל מה שאפשר לדעת על מחלה מסתורית זו בחודשים החמים של השנה, כשכולנו עוסקים בפעילויות חוץ...
קרא עוד »
אוק 22, 2024
שעועית לבנה עם בשר מרוקאי שטעים לא מהעולם הזה
מתכון לשעועית לבנה עם בשר מרוקאי נדמה שארץ ישראל מלאה במתכונים מופלאים שמנסרים בין העבר להווה,...
קרא עוד »
דצמ 16, 2024