איך להכין בויאבז כמו מקצוען בשילוב טעמים מיוחדים
מתכון בויאבז מדהים
בשעה שכם מתארחת אצלכם משפחתכם, מתחילים להרגיש את הרעב מציק ויוצרים את הדחף להכין משהו שמחמם את הלב. ברקע ריח תבשילים מבית סבתא שלכם מתחיל לעלות, ובדיוק אז אתם נזכרים במתכון המושלם – בויאבז! עבור כל אחד ישנו משהו מאוד מיוחד במתכון הזה. הוא משלב מכל טוב הים, ירקות טריים ותבלינים מרעננים, כך שמדובר לא רק באוכל, אלא בחוויה קולינרית שלמה. תוך כמה שלבים אנחנו יכולים לחבר את כל העולמות ולקבל מנה מדהימה ומעלפת שתשאיר את האורחים שלנו ללקק את האצבעות.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבויאבז המושלם, אנו זקוקים לרשימה של רכיבים שמזכירים את טעם הים, כמו גם ירקות שאותם ניתן למצוא בכל שוק. זה בדיוק מה שיגרום למתכון להיות מגניב ואגדי!
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 שיניים שום, קצוצות
- 1 גזר, קלוף וקצוץ
- 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 פלפל ירוק, קצוץ
- 1 פלפל אדום, קצוץ
- 800 מ"ל מים או ציר דגים
- 500 גרם דג לבן (כמו נסיכת הנילוס, דניס או סול), חתוך לקוביות
- 300 גרם שרימפס קלופים
- 300 גרם קלמרי, פרוס לרצועות
- 2 כפות פשטידת עגבניות
- 1/2 כפית פפריקה חריפה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- צרור כוסברה קצוצה
לאלה מכם שרוצים לשדרג את המתכון או לשמור על כיוון בריאותי יותר, אתם יכולים לבחור בדגים או בשר טחון (כמו הודו או עוף), ולהפסיק להשתמש בשרימפס. המנה יכולה להיות נהדרת גם ללא גלוטן אם נוותר על התוספות הקבועות.
שלבי ההכנה
כעת, נעבור לרגע המרגש – זמן ההכנה! אנחנו מצרפים את כל תחושותינו ומעבירים את המנה מקונספט ליצירה אמיתית שמעלה את התיאבון.
- שמים את שמן הזית בסיר גדול ומחממים על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומאדים עד לשקיפות, בערך 5 דקות.
- מוסיפים את השום ומערבבים במשך דקה נוספת.
- מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה, הפלפלים ומערבבים יחד 5 דקות נוספות.
- כשהירקות מתרככים, מוסיפים את המים או ציר הדגים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות.
- מוסיפים את הדג, השרימפס והקלמרי ומערבבים בעדינות.
- מוסיפים את פשטידת העגבניות, הפפריקה, מלח ופלפל וממשיכים לבשל עוד 10 דקות.
- לסיום, נוסיף את הכוסברה הקצוצה ונערבב היטב.
ואי, איזה ריח נפלא! במהלך הבישול, אתם יכולים לתהות איזה יין מומלץ להשתלב עם המנה. אם בא לכם לשדרג את החוויה, סעו על יין לבן קריר – הוא ילך נפלא עם טעמים הים של הבויאבז.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם חובבי תוספות, ממליץ לשקול להוסיף פרוסות חלה קלויה שהתיבול שלהן הוא פשוט עונג בפה, או לתת פיניש עם שינויי טעמים – למשל, פסטו טרי או רוטב חמאת שום שמניחכנים את עצמם לטעמים העדינים של המנה.
שאלות ותשובות
כיצד ניתן לשמור על הבויאבז אם נשאר?
סביר להניח שהמנה תהיה כל כך ממכרת, שתשכחו לשמור, אבל אם יישאר, ניתן לאחסן במיכל אטום במקרר עד שלושה ימים ולחמם שוב לפני ההגשה.
האם אפשר להכין את הבויאבז בלי דגים?
בהחלט! ניתן להכין בויאבז טבעוני בעזרת ירקות מגוונים דוגמת קישוא, פטריות ותרד, תוך שמירה על ציר ירקות עשיר.
האם ניתן לשדרגו עם תבלינים?
כמובן! תוספת של כמון, קימל, או טימין יכולה לשדרג את הטעמים ולקחת את המנה למקסימום!
איך ניתן להפוך את המנה ליותר חריפה?
מומלץ להוסיף עוד פפריקה חריפה או אפילו מעט צ'ילי קצוץ לפי טעמכם.
האם יש הצעות להגשה?
אפשר להגיש עם בלילת רטבי קרם חמאה רכה, חלה קלויה לצד הסיר, ולפעמים לשדרגו בכמה טיפות מיץ ליים.
מה צריך לעשות אם התבשיל יוצא סמיך מדי?
אל פחד! פשוט להוסיף עוד מים או ציר שיביא למרק סמיך אך נעים.
האם ניתן להכין את הבויאבז יום מראש?
בהחלט! יש המאמינים שהטעמים מתהדקים עם הזמן ולכן מתכון כזה יהיה נהדר גם מיום לפני ההגשה.
מהו היתרון של השימוש בציר דגים?
הציר מביא את עושר הטעמים מהים, ומשפר משמעותית את החוויה הקולינרית של המנה.
האם יש אפליקציה מומלצת לעשות יומן על מתכונים?
יש מספר אפליקציות מעולות שמתמחות בהכנת מתכונים ואירוח כמו "Paprika" ו-"My Recipes", שיכולות להועיל.
מה המלצה לצוות על המנה?
אני ממליץ שלכל אחד יהיה רוטב מלווה – שלא יפחדו לנסות רטבים נוספים ולחפש טעמים חדשים יחד אתכם.
וכך, אנחנו הגענו למתכון שבטוח יגרום לכם לצאת מהשגרה הקולינרית שלכם ולהמתיק את חוויות ההתארחות בסגנון של בית. אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם כל חברים ברשתות החברתיות ולמלא את הבית בריחות מעוררי התיאבון של בויאבז משגע! בואו ונחגוג את האוכל שאנחנו אוהבים!