איך להכין אמנון על האש בקלות ובטעמים מדהימים
אמנון על האש – המנה שעושה כיף לכל אירוע
כשחושבים על קיץ, שמש, ובילוי עם חברים משפחה – מה שאולי עובר לכולנו בראש זו הארוחה המסורתית על האש. ועכשיו, דמיינו לעצמכם בצל המנגל, ריחות של מסעדת דגים על החוף, וצלילים של צחוק חברים… כל זה מתנקז לקציצות האמנון על האש שלנו! אז קדימה, אם אתם חושבים שדג זה רק לדגים? תחשבו שוב! המתכון המדהים שלנו כאן כדי לשנות את דעתכם ולהציג לכם איך דג יכול להיות ממכר, ממש לא יאמן.
זמן הכנת המתכון: 1 שעה | רמת קושי: קל | מנות: 4-6
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן בישול: 40 דקות
- סך הכל: 1 שעה
הרכיבים הדרושים
כעת, אנחנו נעבור על הרכיבים שצריך ללקט מהמרכול. אל דאגה, הם די זמינים, ואולי חלקם כבר בקיירים שלכם!
- קילוגרם אחד של אמנון טרי (או דג לבחירתכם)
- חצי כוס שמן זית
- 4 שיני שום, קצוצות דק
- מיץ מלימון אחד
- כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
- חבילה של פטרוזיליה קצוצה דק (כחצי כוס)
- אופציה: תוספת של כוסברה או נענע לקצת תיבול טרי
שלבי ההכנה
והנה מגיע החלק המעניין: איך להכין את האמנון על האש שלנו בשלבים פשוטים וכל כך כיפיים!
- נניח את נתחי האמנון בקערה גדולה.
- בקערה נפרדת, נערבב את שמן הזית, שום קצוץ, מיץ לימון, פפריקה, מלח, ופלפל.
- נשפוך את התערובת על דג האמנון, ובאמצעות הידיים נמרח היטב על כל הנתח.
- נכסה את הקערה בניילון נצמד, ונשאיר במקרר כ-30 דקות להתמזגות הטעמים.
- בזמן שהדג מת marinate, נחמם את המנגל על חום גבוה.
- נצור פיסות של נייר אלומיניום, נניח עליהן את נתחי הדג עם מעט פטרוזיליה קצוצה.
- נניח את פיסות האלומיניום על המנגל, ונבשל במשך כ-15-20 דקות, תלוי בעובי הנתח.
- לסיום, נשלוף את הדג מהעל האש וניתן לו לנוח כמה דקות.
- נגיש עם סלט טרי וקשיו של סלט טחינון, ובכך ניצור שילוב מדהים!
וזהו! עכשיו אתם עם מנת דג מדהימה, מסעירה ושובת לב, בדיוק כמו שאפשר לדמיין. אבל רגע, לפני שנמשיך, בואו נדבר על כמה גרסאות אלטרנטיביות שאפשר לעשות עם המתכון הזה.
במידה ואתם צמחוניים או טבעוניים, אתם בהחלט יכולים להשתמש בסייטן במקום דג. זה ייתן לכם תחושת בשר משגעת. כמו כן, דגי סלמון או טונה יתאימו בצורה מעולה במקום האמנון וישיבו לכם את טעם הים שאתם כל כך אוהבים. אל תפספסו את ההזדמנות להתנסות!
שדרוגים ותוספות
לאחר שנשמע את הטריקים של מתכון האמנון, הזמן לדבר על שדרוגים! אתם יכולים לשדרג את הרוטב, להוסיף צ'ילי חריף לטעם נוסף, להציע תוספת סלט ירוק רענן, או לארגן קבב דגים עם תיבול טחון להפליא. בינתיים, תוכלו לשדרג את הלימון מבושל עם מלח ים, טעם כזה אינו יחלוף על פניכם.
שאלות ותשובות
מה הפער שבין האמנון לדגים אחרים?
האמנון הוא דג בעל טעמים ייחודיים. הוא צמחוני כמעט לחלוטין וייתן לכם גם טעם דגני, כך שהרבה אנשים מעדיפים אותו על פני דגים אחרים.
איך שומרים על האמנון טרי?
יש להקפיד לשמור על האמנון במקרר, עטוף בניילון נצמד ובקערה סגורה. כדאי להשתמש בו תוך יומיים-שלושה.
כמה זמן לקח להכין את המתכון?
כמו שציינתי, עם הכנה ובריאות הדג, אתם צריכים בין 20 ל-30 דקות של הכנה.
מהו המתכון שלך לדברים שנשארו?
אם נותר דג, תוכלו לבשל קציצות דג בחלב עם רוטב שום – זה ייתן לכם משהו חדש ומרענן!
האם ניתן להקפיא את האמנון?
כן! אפשר להקפיא את אמנון. רק תוודאו אתם מכסים אותו היטב בניילון אטום.
ומה יהיה אם אכין את המתכון עם דג קפוא?
כדאי קודם להפשיר את הדג במקרר, ולא בשולחן. זה ייתן לדג טעם יותר טוב וימנע ממנו להיות חוסם.
מה התוספות המומלצות לאמנון על האש?
אני ממליץ על סלט ירקות מלפפון, עגבניות, בצל סגול ורטבים כמו טחינה או יוגורט.
מתי מומלץ לאכול את המנה?
את האמנון תוכלו לאכול כל אימת שיש לכם חשק. מומלץ לארוחת צהריים בזוג או מפגש חברים.
האם זה דג בריא?
בהחלט! האמנון הוא דל קלוריות ועשיר באומגה 3, כך שהוא טעים ובריא.
איפה קונים אמנון טרי?
אתם יכולים לרכוש אמנון במשקל במרכולים ובחנויות הדגים הקרובות באזורכם. ייתכן אפילו שתגלו תפריט שלי שמספר על דגים באיכות גבוהה.
אנו מקווים שבסוף המתכון הזה, אנשים לא רק יכינו אמנון על האש בבית, אלא גם ירגישו הקסם של המנה המדהימה הזו! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות כדי שיותר אנשים ייהנו מהשילוב המושלם הזה!