איזה מספר בשר לחמין יתן את הטעמים הטובים ביותר

איזה מספר בשר לחמין

מחפשים את המתכון המושלם לחמין שיגרום לכולם לשכוח מהקול קפה מהאדמה ומהממלכה. כשנגמרו רק הרעיונות, וחושבים איך לגרום לשבת להיות בכיף, הנה מתכון מדהים לחמין מסורתי עם טוויסט שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו. זהו חמין שיגרום לנו להרגיש בבית, בבישול המסורתי של סבתא, אבל עם טעם אגדי ותחכום מודרני. אתם לא תפסיקו לנשוך מהבצלים הקרמלים, הבשר הנימוח והקטניות שמחכות לכם על כל צלחת.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות.
  • זמן בישול: 8 שעות.
  • רמת קושי: בינוני.
  • מספיק ל-8 מנות.

הרכיבים הדרושים

בשביל לחמין הזה, נצטרך לשלב את המרכיבים הטובים ביותר שיהפכו כל ביס לנשיקה על הלב. לחמין הזה נשתמש במגוון רחב של טעמים ועשבים, שיבטיחו לנו חוויה שלא נשכח.

  • 1.5 ק"ג נתח בשר (חזה או עצמות מזוודרות – בחרו מהמתח צהרה).
  • 2 כוסות שעועית לבנה (או כל קטנייה אחרת שאוהבים).
  • 2 בצל בינוניים, קצוצים דק.
  • 2 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות.
  • 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים.
  • 6 כוסות מים.
  • 4 שיני שום, קצוצות.
  • 2 כפית פפריקה מתוקה.
  • 1 כפית כמון.
  • 2 עלי דפנה.
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  • שמן זית למקור החום.

כמובן, אם אתם צמחוניים או רוצים לגוון, אפשר לשים פטריות במקום הבשר או להשאיר את כולם צמחיים ולהשתמש בתחליף בשר.

שלבי ההכנה

כשהמסך ניצב על החמין, הגעתם לשלב שיגרום לכם לפרוץ בצחוק ולהרגיש שאתם אוחזים ביצירה מפתיעה:

  1. מתחילים בשמן זית בחמאה חמה בסיר גדול.
  2. מוסיפים את הבצל ומקפיצים עד שהוא מתרכך.
  3. מוסיפים את הגזר ומערבבים למשך בערך 5 דקות.
  4. מוסיפים את נתח הבשר ומקפיצים עד שהוא משנה צבע.
  5. מוסיפים את השום, הפפריקה והכמון. מבשלים עוד כ-2 דקות.
  6. מוסיפים את תפוחי האדמה, השעועית המושרת והמים.
  7. מוסיפים את עלי הדפנה, מלח ופלפל והכל צריך לחלוף כמו שיר שקט.
  8. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על חום נמוך במשך 8 שעות.

שימו לב, יש something magical בפעולה הזו. ככל שהחמין מתבשל יותר, כך הטעמים מתמזגים יחד כמו בסיפור רומנטי של לילה מתוק.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהעולם של התוספות נפרס לפנינו, אנחנו יכולים קצת להפתיע את האורחים שלנו:

  • אפשר להוסיף מעט פטרוזיליה קצוצה מעל כל צלחת לפני הגשה.
  • למי שאוהב חום, אפשר להוסיף כמה פלפלים חריפים לפנופה.
  • כמובן, גם חצילים קלויים יהפכו את המנה למפתיעה וטעימה.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין חמין בטוסטר אובן?
כן, בהחלט. טוסטר אובן מספק חום מסביב למנה ושוהה לא פחות טעים.

מה עושים אם יש טעמים עזים מדי?
אפשר להוסיף קצת מים לאחר הבישול על מנת למתן את הטעמים.

האם החמין מתאים גם לצמחוניים?
בקלות! פשוט להמיר את הבשר בפטריות או בשר סויה.

מה הטמרונים לסנן את קטניות?
מומלץ להשרות אותן במים לכמה שעות מראש, כדי להקל על הבישול.

האם אפשר להשתמש בשמנים אחרים?
לגמרי, שמן חמניות או שמן קוקוס יכולים לעבוד טוב, אך השאירו את שמן הזית לדוכנים.

כמה זמן אפשר לשמור חמין במקרר?
אפשר לשמור עד 3-4 ימים בכלי סגור.

האם זה מתאים למסיבות?
כמובן! החמין גודלו מושלם על צלחות גדולות, והוא יגרום לאורחים שלכם לדבר עליו עוד זמן רב.

האם אני יכול להשתמש בבשר אחר?
בוודאי! נתחי עגל, דגים או בשר עוף יכולים לעבוד גם כן.

איזה בפירות אפשר לשים בתוך החמין?
פירות יבשים כמו משמשים יכולים להוסיף מתיקות נפלאה.

מה הדבר הכי חשוב לדעת על חמין?
חמין משיג את הטעמים שלו עם זמן והסבלנות להמתין לו היא שווה כל ביס!

אז קדימה, תפסו את המתכון הזה, התאימו אותו על פי טעמכם ושילחו אותו לחברים! חמין צריך להיות בהישג יד אצל כולם, אז אל תתביישו לשתף. המנה המושלמת חיכתה לכם, ועם כל הידע שכאן, אתם מוכנים ליצור את החוויה המדהימה הזאת גם בבית שלכם!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
צנונית כבושה – המתכון המושלם שכל אחד צריך לנסות
צנונית כבושה - מתכון מדהים, מרענן ומלא בטעמים! אין כמו קריספיות של צנונית כבושה, בדיוק כשאתם צוללים...
קרא עוד »
מרץ 25, 2025
כיצד לשפר זרימת דם ברגליים בקלות?
מים זורמים, רגליים חיות: הכל על זרימת הדם ברגליים זרימת הדם ברגליים היא אחד מהנושאים החשובים ביותר...
קרא עוד »
אוק 30, 2024
תוספי תזונה לחיזוק מערכת החיסון – הגלו את היתרונות!
```html תוספי תזונה לחיזוק מערכת החיסון: מה באמת עובד? מערכת החיסון שלנו היא כמו חיילים בצבא - הם צריכים...
קרא עוד »
דצמ 11, 2024
נגישות