אורז במיקרו מתכון קל מהיר וטעים לפינוק מושלם
אורז במיקרו – מתכון מהיר ומדהים
תארו לעצמכם, יום שני, ממש אחרי סופשבוע ארוך שבו אכלתם כל כך הרבה בורקסים וספגטי, ופתאום אתם מוצאים את עצמכם בלי רעיון לארוחת ערב. המכונה המוצלחת שלכם, המיקרו, יכולה להיות כוכב הערב הזה! אורז במיקרו הוא מתכון ממכר שיעניק לכם את האפשרות להנות מארוחה שהוא הלב שלה, באפס מאמץ ובמהירות שיא. מתכון הזה מתעלה על כל המוסדות הגלויים במטבח ומביא לכם אורז אורירי ומושלם שיתאים לכל תוספות שיש לכם במקרר. האם מוכנים לצלול לממלכת האורז המעלף?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות?
- זמן הכנה: 12-15 דקות.
- רמת קושי: קלה מאוד.
- מנות: מתאים ל-4 מנות.
הרכיבים הדרושים
על מנת להצליח במתכון הזה, יש להצטייד במהירות בכמה רכיבים פשוטים שלא דורשים מפות ארוכות במיוחד:
- 2 כוסות של אורז (פרסי או יפני).
- 4 כוסות מים.
- 1/2 כפית מלח.
- 1 כף שמן זית (לבריאות ולחשק!).
עכשיו, כשיש לנו את חומרי הגלם, בואו נדבר על כמה רעיונות לשדרוגים ואופציות שונות. אם אתם צמחונים, תוכלו לשדרג את המנה עם תוספת ירקות כמו גזר, קישוא או אפילו פטריות. פשוט חתכו אותם לקוביות קטנות והוסיפו אותם יחד עם האורז. אם אתם נטורליים, אורז במיקרו יכול להיות גם מתכון דל פחמימות, כשאתם מחליטים להוסיף קישואים חסרי פחמימות במקום האורז. תחשבו על זה!
שלבי ההכנה
ושוב, כדי להקל עליכם, הכנתי עבורכם את שלבי ההכנה בצורה ברורה ומסודרת. בואו נתחיל!
- מניחים את האורז בקערה מתאימה למיקרו.
- מוסיפים את המים, המלח והשמן זית.
- מערבבים היטב את כל החומרים יחד.
- סוגרים את הקערה עם מכסה מתאימה למיקרו או אם אין לכם, אפשר להשתמש בניילון נצמד (אל תשכחו לחורר אותו קצת כדי שהאדים יוכלו לצאת!).
- מכניסים את הקערה למיקרו ומקלים על טמפ' גבוהה למשך כ-10 דקות.
- באמצע הזמן, אחרי 5 דקות, עצרו את המיקרו וערבבו שוב את האורז כדי למנוע התייבשות.
- לאחר 10 דקות, תוציאו את הקערה ותנו לאורז לנוח לעוד 2-3 דקות.
- לאחר המנוחה, פתחו בעדינות את המכסה או ניילון הנצמד והעבירו את האורז לקערת שירות.
מעכשיו תיהנו מאורז אוורירי ומושלם! מהנסיון שלי, זה מתכון ששווה לשמור במקום הכי גבוה במעדה שלכם!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
כדי לעשות את המנה שלכם לאגדה מתמשכת, אפשר להוסיף גם תוספות כמו:
- קוביות פטריות מקוטעות.
- ערמונים אפויים.
- אגוזים קלויים כגון שקדים או פקאנים.
- עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה, כוסברה או נענע.
כל תוספת כזו לא רק תעזור לחגיגה של טעמים אלא גם לטפח את הבריאות שלכם. אל תהססו להיות יצירתיים!
שאלות ותשובות
מה השיטה הכי טובה לאורז במיקרו?
התשובה היא פשוטה. שימו לב לסוג האורז שאתם משתמשים בו, ודאגו לשמור על יחס נכון בין מים לאורז. כדאי לנסות עם 2 קופסאות מים לכל קופסה של אורז.
האם אפשר להכין אורז מלא במיקרו?
בהחלט! פשוט זכרו להוסיף יותר מים וכמה דקות נוספות למיקרו, כי האורז המלא לוקח יותר זמן.
למה יש להוסיף שמן זית?
האם שמן זית לא רק עוזר לאורז להיות טעים יותר אלא גם תורם לבריאות!
האם השיטה מתאימה לאורז בושל?
בדיוק! אם יש לכם אורז כבר מבושל, אתם יכולים לחמם אותו במיקרו במשך מספר דקות.
איך ניתן לתבל את האורז?
אתם יכולים לתבל את האורז עם כורכום, כמון, פפריקה או אפילו מעט סויה. כל תיבול יוסיף לא רק צבע אלא גם טעם משגע!
איך לשמור על האורז במקרר?
אחסנו אותו בקופסה אטומה. כך תוכלו לשמור אותו טרי למשך שבוע.
אילו תוספות כדאי להוסיף לאורז?
כל מה שציינתי קודם – ירקות, בשר, דגים, אפילו טופו יכול להיות עשור מצוין!
כמה זמן לוקח לאורז בתנור?
במקום מיקרו, אוורים לוקחים 20-25 דקות בטמפרטורה של 180 מעלות.
איך להחליף מים בשום או ציר?
אם אתם רוצים להוסיף טעם עשיר וטוב לאורז, פעולה של החלפת המים בציר ירקות או בשום תיתן לכם תוצאה מדהימה!
העומק של הכליים במיקרו חשוב?
כן, כדאי להימנע מכלים יותר מדי עמוקים. מיקרו עובד הכי טוב עם כלים שטוחים.
ככה, יש לכם את המתכון המושלם לקחת איתכם אל המטבח שלכם. האורז הזה פשוט משגע, מהיר ומעלף. אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם החברים ברשתות החברתיות – מה שנשמע טוב, נראה גם טוב!