אורז אסור: המתכון המושלם שלא תרצו לפספס
אורז אסור: מתכון מדהים שלא תוכלו לעמוד בפניו
כל אחת ואחד מאיתנו מכירים את הרגעים הללו במטבח, כשפתאום מתחשק לנו להכין מנה מיוחדת, שונה, כזו שאנשים לא יצפו ממכם. איזה כיף לפתוח את המקרר ולגלות את רכיבי החומרים שמאפשרים לנו להמציא את עצמנו מחדש. היום נלמד להכין אורז אסור, שמתעלה על כל הציפיות ויהפוך לכלה האהובה שלכם בכל ארוחה. זהו מתכון באמת ממכר ומדהים, שמלא בטעמים כובשים ובמרקמים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: כ-30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אורז אסור הוא לא סתם אורז. הוא משגע ומדויק, ובשילוב עם תיבולים ומרכיבים שונים, הוא יכול להפוך למנה עיקרית אגדי. חשוב להשתמש באורז איכותי, ולזכור לא לחרוג מהמרכיבים העיקריים, כי הם כבר מדברים בעד עצמם!
- 2 כוסות אורז אסור
- 4 כוסות מים
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 2 שיני שום קצוצות
- 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות
- המלח והפלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (לא חובה, אבל מוסיף צבע ופר fresher)
- רץ לדמיין, אולי אפילו חצי כוס של צימוקים (מושלם עם האורז!)
גרסה טבעונית
למי שמעוניין בגרסה טבעונית, אין שום בעיה! פשוט תחליפו את השום והבצל בתיבול מתקתק או במעט תבלין כמון או כורכום. האורז האגדי שלכם יישאר נפלא ואפילו יוסיף טעמים נוספים!
שלבי ההכנה
עכשיו, כפי שכולנו יודעים, השלב החשוב הוא ההכנה. הכמיהה הזו שזורמת בכם, בדיוק כמו ההכנה הזו שמביאה את הבית להריח כמו עליסה בארץ הפלאות. זה הזמן לבשל, לחייך ולהרגיש את הקסם.
- שוטפים את האורז במים עד שהמים צלולים.
- יוצרים רתיחה של מים בסיר גדול על חום גבוה.
- מוסיפים את האורז שנשטף למים הרותחים ומנמיכים את החום.
- מערבבים את האורז, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך למשך 20 דקות.
- בינתיים, חממים את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ והאדום ומטגנים עד שהופך לזהוב.
- מוסיפים את השום הקצוץ וגזר הקוביות, ומטגנים עוד כ-5 דקות.
- שולפים את האורז מהסיר ומערבבים אותו עם התערובת מהמחבת.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
- מיד לפני ההגשה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה וצימוקים אם רוצים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אתם יכולים להוסיף לאורז האסור הזה כל מיני תוספות שייצרו גיוון! נסו להוסיף גרגרי רימון או פירות יבשים כמו תאנים או שבבי קוקוס כדי להוסיף עוד מימד של טעם ומרקם. או אם אתם ממש רוצים להתרגש, תוסיפו שמן כמהין כדי לקבל חוויה יוקרתית במיוחד!
שאלות ותשובות
איך שומרים את האורז לאחר הבישול?
בשמירה בתבנית סגורה במקרר, האורז ישמור על טריותו. גם חימום חוזר שלו לא מהווה בעיה, הוא נותר מדהים!
האם אפשר להחליף את האורז באורז אחר?
אפשר בהחלט! ניסוי עם אורז יסמין או אורז עגול יכול להביא לתוצאה משגעת ומגוונת.
מה ניתן להגיש עם האורז?
מומלץ להגיש לצד מנה בשרית כמו עוף בתיבול מתקתק או דג בתנור. כמו כן, סלט ירקות טרי בהחלט ישדרג את הארוחה.
למה אורז אסור הוא כל כך מיוחד?
אורז אסור מבדל את עצמו בצבע השחור המיוחד שלו, שמגיע היישר מחיטה ויש לו ערכים תזונתיים גבוהים מאוד!
איך אפשר להעשיר את האורז בטעמים?
ניתן להוסיף תבלינים כמו כמון, קימל, או תיבול של סויה, תלוי במתכון שאתם מכינים.
האם המתכון הזה לוקח הרבה זמן?
לא! זמן ההכנה קצר יחסית, ולא ידרוש לכם יותר מ-30 דקות במונחים סטנדרטיים.
האם האורז מתאים למסיבות?
בהחלט! מערבבים עם עוד מנות ויצרתם בר עשיר ובריא!
עד כמה האורז בריא?
האורז האסור הוא בריא ומסייע בניהול רמות הסוכר בדם благодаря его низкому гликемическому индексу.
אפשר להכין את האורז לפני זמן?
בוודאי! אורז שלא נצרך מיד יכול להתקרר ולשמור על ערכו.
מה הסוד לאורז אוורירי?
לא לשכוח לערבב באבירות במעבר בין המים לאורז כדי לא לפגוע במרקמו הסופי.
אם הגעתם עד לכאן, זה אומר שהתאהבתם באורז האסור שלנו! קדימה, אל תשכחו לשתף את המתכון המיוחד הזה ברשתות החברתיות ולפנק את החברים שלכם. הם יאהבו את זה!