אוסובוקו בתנור מתכון קל שכבש את המטבחים!
אוסובוקו בתנור – מתכון קל ומדהים
אם אתם מחפשים מנה שמצליחה לגעת בלבבות של כל בני המשפחה, הגעתם למקום הנכון. האוסובוקו שלנו הוא מנה שהופכת כל ארוחה לחגיגה! כשהיא מבושלת עד ריכוך מושלם, טעמים שמתמזגים יחד, ובשוקיים השמנמניות פשוט נמסות בפה. תוכלו אפילו לשדרג את האוסובוקו הזה מבחינה מטעמים שונות, כך שכל אחד ואחת מהאורחים שלכם ימצאו את מה שמתאים להם.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 2 שעות
- רמת קושי: קל
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
לכאן נצטרך לאסוף את כל המרכיבים כדי שהקסם יוכל להתחיל. כל רכיב תורם את חלקו המיוחד ליצירת מנות מדהימות. האוסובוקו שלנו הוא מתכון שמופיע בספרי המתכונים של סבתא, אבל עם טוויסט שמשדרג אותו עוד יותר.
- 1.5 ק"ג אוסובוקו (שוק עגל, חתוך לסטייקים של 2.5 ס"מ)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 שיני שום, כתושות
- 1/2 כוס יין לבן יבש
- 1 כוס ציר בשר או מים
- 1/2 כוס עגבניות מרוסקות (או רוטב עגב tomato)
- 2 גבעולי רוזמרין
- 2 עלי דפנה
- מלח ופלפל טחון לפי הטעם
אם אתם רוצים לשנות קצת את המתכון או להתאים אותו לדיאטה, אפשר להשתמש בנתח עוף או אפילו צמחי ליצור הגרסה הטבעונית. זה פשוט מדהים כמה אפשרויות יש!
שלבי ההכנה
כבר נאמר שמנה טובה מתחילה עם הכנה איכותית. לכן, אספנו את הצעדים הקלים באופן מדויק, כדי להפוך את המטבח שלכם לארבעה כוכבים.
- חממים את שמן הזית בסיר רחב על חום גבוה.
- מניחים את נתחי האוסובוקו בסיר ומקנים להם תשומת לב של 3-4 דקות לכל צד, עד שמתמזגים והם מקבלים צבע חום זהוב.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים עד שהוא מתרכך.
- מוסיפים את הגזר והשום ומבושלים יחד עוד 2 דקות.
- יוצרים מקום במרכז הסיר ומוסיפים את היין הלבן, תוך ערבוב שיטתי כדי שהטעמים יתמזגו.
- ממתינים עד שהיין מתאדה (כ-3 דקות) ואז מוסיפים את הציר, העגבניות המרוסקות, הרוזמרין ועלי הדפנה.
- מתבלים את הכל במלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את החום לסימן נמוך ומכסים את הסיר. מבשלים במשך 1.5-2 שעות, עד שהבשר רך וניתן לפירוק בעזרת מזלג.
- מתבלים שוב לפי הטעם ומגישים עם אורז, פירה או אפילו לחם כפרי כדי לנגב את כל הטעמים המדהימים.
זה לא כל כך קשה כמו שזה נשמע, נכון? בין המתכון לבין הבישול, אתם תגילו שזה מתכון שהכי טעים שיש.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו כשסיימנו עם המנה הבסיסית, בואו נדבר על אפשרויות לשדרוג המנה או להוסיף לה טעמים חדשים. מהניסיון שלי, יש כמובן הרבה דרכים לבחון שדרוגים.
אחת האפשרויות היא להוסיף פטריות שמפיניון קצוצות עם הבצל, לקבלת עוד עומק טעמים. אפשר לשדרג את המתכון עם פירות יער או פירות טריים כמו דובדבנים, שמוסיפים מתיקות נהדרת.
כמובן, ניתן אף לשדרגו עם ירקות שורש נוספים כמו תפו”א ואפילו בטטות שיתנו צבע מדהים וערך תזונתי לבעיה.
שאלות ותשובות
האם צריך להשתמש בכבר לאוסובוקו? בהחלט. כמות השומן והנאמן של הבשר משפיעים על התוצאה הסופית.
אפשר להכין את המנה קדם ולהקפיא? כן! המנה מתייצבת נהדר לאחר הקפאה כך שניתן להפשיר ולחמם מחדש.
האם האפשרי הבישול בישול איטי? כן! אפשר לשים את התערובת בסיר בישול איטי למשך 6-8 שעות.
אפשר לשדרגו ולעשות גרסה טבעונית? בוודאי! תוכלו להשתמש בנתחי סייטן או טופו.
האם אפשר להחליף בצירים? בהחלט, הציר מסוג צמחי יתן גם הוא תוצאה טובה.
האם מתאים כחלק מתפריט דל פחמימות? בוודאי, זו מנה עשירה בחלבון ודלה בפחמימות.
כמה זמן החזקה במקרר לאחר הבישול? במקרר המנה שורדת כ-3-5 ימים.
איזה סלטים מומלץ להוסיף? סלט ירוק מרענן או סלט כרוב עשוי להיות תוספת מושלמת.
האם נהנים לקשט? בהחלט! רוטב פטרוזיליה או רוטב צ'ימיצ'ורי מתאימים כמו כפפה.
האם יש לחם שקצת מומלץ? כן, לחם כפרי או פוקצ'ה יהוו תוספת מצוינת למנה.
אנא שתפו את המתכון המדהים הזה עם חברים ומשפחה! בואו נעזור לכולם לגלות את הטעם המשגע של האוסובוקו בתנור!