אוסובוקו בסיר עם תפוחי אדמה שיעשה לכם את היום
"`html
אוסובוקו בסיר עם תפוחי אדמה – מתכון אגדי!
מה אתם יודעים על אוסובוקו? זו לא סתם מנה, זו מסע ריחות וטעמים שמושך אתכם לעולם של פלאים קולינריים. כשמתחילים את הבישול, המחשבה על בשר נמס בפה עם קצב מתון של תבלינים שמחבקים את המרקם, גורמת לכל אחד מכם לרצות להיות חלק מהחווייה הזו. ואוסובוקו בסיר עם תפוחי אדמה, הוא הכוכב של הערב – מנה שיש לה את הכוח למשוך חברים ובני משפחה סביב השולחן, בין אם זה בחורף הקר או בקיץ החם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
כעת, לפני שנצא למסע הבישול, כדאי להסתכל על מה שאנחנו צריכים. חשוב לציין כי כל רכיב חשוב, וביחד הם יוצרים את אותה הרמוניה מושלמת שבסופו של דבר נוגעת בלב כל אחד.
- 4 חלקי אוסובוקו (כשהשומן לא מונע מהם להיות מדהימים)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 תפו”א בינוניים חתוכים לקוביות
- 2 כוסות ציר בשר (אפשר להשתמש גם בציר ירקות)
- 1 חבילה פטרוזיליה קצוצה
- כפית טימין יבש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כוס יין לבן יבש (זה מכל הסיבות שאפשר לחשוב עליהם)
- כף רסק עגבניות (אוהבים אדום, נכון?)
- קליפת לימון (למגע אחרון של קסם)
שלבי ההכנה
עכשיו כשהיינו מוכנים עם כל המרכיבים, נתחיל את שלב הבישול. נדמה לי שכל מה שתכינו ידליק לכם את החושים, אז תתכוננו!
- בסיר גדול, מחממים שמן זית על חום בינוני.
- מוסיפים את חלקי האוסובוקו ומשחימים מכל הצדדים.
- מסננים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
- בשמן שנותר, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקוף.
- מוסיפים את השום ומערבבים עד שמרגישים את הניחוח.
- מוסיפים את הגזר ותפו”א ומערבבים.
- מחזירים את האוסובוקו לסיר.
- שופכים את היין ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הציר ואת רסק העגבניות.
- מתבלים במלח, פלפל, טימין וקליפת הלימון.
- מבשלים על חום נמוך עם מכסה סגור במשך כ-2 שעות או עד שהבשר רך.
- בסוף הבישול, מפזרים פטרוזיליה קצוצה.
שדרוגים ותוספות
בעבודת בישול אתם לא חייבים להישאר עם המתכון כפי שהוצג. יש לכם יכולת לשדרג כל מנה! אפשר להוסיף לאוסובוקו גם גרגירי חומוס שהושרו קודם, מה שייתן למנה עמקות נוספת. רעיון נוסף הוא לשלב ירקות שורש אחרים כמו סלק או דלעת, שהם באמת מעצימים את החוויה הקולינרית.
שאלות ותשובות
מה זה בעצם אוסובוקו?
אוסובוקו הוא חלק בשר מאזור השוק של הסוס או הבקר. הבשר מכיל גם עצם, מה שהופך אותו לבשר ממש טעים בעקבות תהליך הבישול הארוך.
האם אפשר לשדרג את המתכון לגרסה טבעונית?
בהחלט! אפשר להמיר את הבשר בעדשים שחורות או בבצלי לבן, ולהשתמש ביין לבן כדי לשמור על העושר שבטעמים.
עד כמה חשוב לתת למתכון לבשל לאט?
זה חלק מהקסם! הבישול האיטי מאפשר לבשר להתמזג עם התבלינים, מה שמוביל לתוצאה נימוחה במרקם ומלאה בטעמים.
מה לעשות אם הציר שלי מרגיש דל?
אם במהלך הבישול לא מתווסף מספיק ציר, אפשר להוסיף מים רותחים בכדי לשמור על רטיבות המנה וטעמה העמוק.
האם אפשר להכין את האוסובוקו יום קודם?
בהחלט! יום לפני ההגשה, הוא רק מתעורר לחיים ומספק פלאים נוספים, עבור הטעמים.
למה כדאי להוסיף קליפת לימון?
קליפת הלימון נותנת לזמן המתוק של המנה מצב רוח מרענן, ושובר את השומניות של הבשר.
איך אני יודע שהבשר מוכן?
כשהבשר מגיע לרמה של רכות שיוצאת בקלות מהעצם, אתם יודעים שהכל מוכן!
מה ניתן להגיש ליד האוסובוקו?
אורז בסמטי, פירה תפו”א או אפילו פסטה טרייה, כל אלו נהדרים ליד המנה המושלמת הזו.
אם לא בא לי להשתמש ביין, יש תחליף?
אפשר להשתמש בסודה או בחומץ בלסמי מעודן, כך שתקבלו חמיצות מבלי לדרוש אלכוהול.
איך אני יודע כמה זמן להכין אוסובוקו בסיר מהיר?
להשתמש בסיר לחץ יכול לקצר את זמן הבישול לקצת יותר משעה, ולתוצאות מרשימות!
אז מה אתם מחכים? זה הזמן לקחת את המתכון הזה, לשים את המשרוקית על הקטנה וליצור קסמים במטבח! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים, כי מי לא רוצה לחוות את הטעמים האגדים של אוסובוקו בסיר?
"`