אסאדו במעשנה שיעשה לכם חוויה גסטרונומית מושלמת

מתכון אסאדו במעשנה – טעמים של ביטחון!

אחד המרקים הרוויים חום ואהבה הוא האסאדו. רבים מאיתנו זוכרים את הריחות המהפנטים שעולים מהמעשנה כאשר בני המשפחה מתאספים סביב השולחן. מדובר במנה שמשתלבת בצורה המושלמת בכל אירוע, בין אם מדובר בברביקיו קיץ או סתם ערב שכולו חוויות קולינריות עם חברים. בשילוב של מתכונים מדהימים, מדובר באוכל שמייצר זכרונות ותחושת חום שכולנו רוצים להתמלא בה.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 6 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 6-8 אנשים

המרכיבים הדרושים

האסאדו המושלם משלב בין עור ומסה עסיסית, טעמים שמדברים יחד ומים שאורחים לא מפספסים להזמין שוב ושוב. אתם תגלו שההכנה כל כך קלה שתרצו להכין את זה כל שבת! אילו מרכיבים נצטרך?

  • 1.5 ק"ג בשר אסאדו, חתוך לרצועות
  • 3 כפות מלח גס
  • 1 כוס תערובת תיבול (חוואיג')
  • 3 כפות סוכר חום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפות דבש
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית כמון
  • חצי כוס מים
  • עץ עבור העישון (שקד או פירות יער)

גרסאות חלופיות

אפשר להכין את המתכון גם בגרסה לא טבעונית עם תחליף בשר מצד אחד, על ידי הוספת טופו מעושן או פירורי חלבון צמחי. כמו כן, גרסה ללא גלוטן ניתן להשיג פשוט על ידי שימוש בתבלינים קלאסיים ללא שורש עם גלוטן.

שלבי ההכנה

כולנו רוצים לדעת איך להכין את המנה המושלמת הזאת, אז בואו נתחיל!

  1. משרים את נתחי הבשר במים עם מלח גס למשך שעה.
  2. בינתיים, מכינים את תערובת התיבול בקערה, מערבבים עם הסוכר החום, שמן הזית, הדבש, הפפריקה והכמון עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  3. לאחר שהבשר סיים להישאר במים, מסננים ומייבשים אותו בנייר סופג.
  4. שמים את נתחי הבשר בקערה עם תערובת התיבול ומעסים היטב, כך שהתיבול יקור בכל חלקי הנתח.
  5. מכניסים את הבשר למקרר למשך 3 שעות לפחות, כדי שהתיבול יספוג את הטעמים.
  6. אחרי שהבשר צבר טעמים, מכינים את המעשנה – מחממים אותה לטמפ' של 120 מעלות.
  7. שמים את נתחי הבשר על רשת המעשנה ומוסיפים ירקות לפי טעם (כמו בצל או פטריות) לשיפור החוויה.
  8. מניחים את העץ בעישון כך שהוא יתפוס חום ויספק את ה"טוויסט" המיוחד למנה.
  9. מעשנים במשך 6 שעות ולא טורחים לבדוק כל עשר דקות, טפיחה עם מצקת כבוד לסוף הבישול!
  10. לאחר שסיים את הזמן, מסננים את הבשר ונותנים לו לנוח למשך כ-15 דקות לפני שחותכים.

שדרוגים אפשריים

יש המון דרכים להוציא את המקסימום מהאסאדו שלכם! לקראת סוף הבישול אפשר לנסות להוסיף סוסוברו (רטבים קלאסיים) כמו פיקו דה גאיו או רוטב צ'ימיצ'ורי. כמו כן, הוספת כמה קליפות תפוחי אדמה או טבעות בצל למשך העישון מאפשרת לקבל טעמים שהופכים את המנה למעלפת! ובשיחות עתידיות עם החברים, נשמע כל כך אגדי!

שאלות ותשובות

מהו הבשר המומלץ ביותר לאסאדו?
האסאדו מסורתי בדרך כלל עשוי מבשר חזיר או בקר, אך ניתן להשתמש גם בבשר עוף בתוספות מתאימות לכל סוג בשר מתחייק לגוון לכל טעם.

האם אפשר להכין את האסאדו במעשנה חשמלית?
חד משמעית! העישון החשמלי יתן את אותו הטעם והאופי כמו במעשנה פחמים, רק הצעת כייחודיות של טעמים נוספים.

כמה זמן מומלץ לעשן את הבשר?
העישון צריך להעשות במשך שש שעות לפחות כדי שהטעמים יוכלו להתמזג בצורה מושלמת.

איך יודעים שהבשר מוכן?
שימוש במדחום בשר יכול להציג טמפרטורה מדויקת, בדרך כלל יש לטפח בשר ויספקו תוצאה נימוחה לאחר הגעתו ל-90 מעלות צלזיוס.

האם ניתן לחמם מחדש בשר שנשאר?
בוודאי! רק מומלץ לחמם אותו על חום נמוך מאוד במיקרוגל או בתנור כדי לשמור על הלחות שלו.

האם אסאדו יכול לשמש כמנה עיקרית לכל קבוצה?
כמובן, עם כמה סלטים מרעננים זה יכול לשמש כאירוח אידיאלי לכל קבוצה. תפארת לחיים!

האם אפשר לעשן בתחנת גז?
לא תענוגות מרשימים אבל אנחנו ממליצים עדיף להשקיע במעשה עשן רצינית כדי לשמור על עושר טעמים.

מה עושים אם לא מצליחים להגיע למצב הקשה על הבשר?
לא להתייאש! לא כל העישונים מצליחים, אך תמיד יש מקום לנסות ולאפות מחדש בחום על טפוח מארז הקהל.

מה כדאי להגיש לצד האסאדו?
סלטים רעננים כמו סלט קיסר, ירקות קלויים או פירות חתוכים יכולים לפנק את המנה ובכך להפוך אותה למושלמת.

כיצד ניתן לאחסן את האסאדו שנותר?
הבשר ישמר במקרר עד יום שלם בכלים שטוחים עם מכסה או בשקית אטומה.

בסיום, אחרי עושר של טעמים וריחות, זכרו לשתף עם חברים את המתכון המדהים הזה. תנו לאנשים ללקק את האצבעות ולהרגיש את החוויה המושלמת! משפחות צבעוניות, חיוכים מוגדים ופרוסות אסאדו שמחכות בחום! אל תשכחו לשתף!

כללי מתכונים
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
תפריט לתינוק בן 8 חודשים: 5 רעיונות מפתיעים!
```html מה לאכול? התפריט האידיאלי לתינוק בן 8 חודשים בתהליך הצמיחה וההתפתחות של התינוק שלך, גישה נכונה...
קרא עוד »
ינו 16, 2025
סלט פירות מתכון מושלם לחוויית טעמים מרעננת
סלט פירות מרענן - מתכון מדהים וממכר בעונת הקיץ, הטריות והצבעים המרעננים של הפירות מושכים אותנו בצורה...
קרא עוד »
דצמ 21, 2024
מה כדאי לאכול אחרי צום: המדריך המושלם!
```html מה כדאי לאכול אחרי צום? תגליות וסודות שיפתיעו אתכם! למי שאהב את התהליך של צום – בין אם מדובר בצום...
קרא עוד »
ינו 05, 2025