בדיקות קורונה לטסים לחו"ל – למה חשוב שנבצע אותה

בדיקות קורונה לטסים לחו"ל

עד לפני שנתיים בערך, כל הרעיון של טיסה היה נראה לנו פשוט וקל. היינו יכולים לרכוש כרטיס מהיום להיום, לארגן מזוודה, היינו מזמינים מונית, מגיעים לשדה, ואחרי שהיינו עוברים בדיקות ביטחוניות במקום יכולנו לעלות למטוס ולהמריא. 

מגיפת הקורונה, כידוע לנו, שינתה הרבה מאוד דברים בשגרת החיים שלנו, בין היתר, היא שינתה כל מה שקשור בהתארגנות לקראת טיסה. לצערנו, היכולת שלנו להחליט לטוס מהיום להיום, נעלמה שכן אנחנו צריכים לעבור בדיקות ולוודא שאכן אנחנו יכולים לעלות על המטוס ולהמריא ללא שום חשש. 

באופן טבעי, החשש הוא כפול. ראשית, קיים חשש שאנחנו חולים ועל כן אנחנו צריכים לקבל טיפול מתאים, שנית, קיים חשש שאנחנו עלולים להדביק גורם כזה או אחר, בין אם זה במטוס או בארץ היעד אליה אנחנו טסים. לכן מדינות רבות מחייבות אותנו לעשות בדיקות קורונה לפני טיסה לחו"ל. חברות תעופה אף הן מחייבות אותנו להציג בדיקה בתוקף לפני שהן מאפשרות לנו לעלות לטיסה. 

כיצד זה מתבצע בפועל?

בעיקרון יש שתי אופציות לבדיקות קורונה לפני טיסה לחו"ל. אופציה אחת היא לבצע את הבדיקה 72 שעות לפני הטיסה, אז אנחנו יכולים לעשות את הבדיקה בנקודות שונות ברחבי הארץ ולקבל אישור טיסה. חשוב לציין, שלא לכל המדינות זה אפשרי, שכן יש מדינות שנחשבות אדומות ואז ייתכן שלא נוכל לטוס אליהן כלל. 

האופציה השנייה היא להגיע אל השדה זמן מה לפני הטיסה ולבצע בדיקה מהירה שם. אם יצאנו שליליים, אז נקבל אישור אותו נוכל להציג בעלייה למטוס וכן בארץ היעד, לפני שיתאפשר לנו להיכנס אליה. צריך לציין, בדיקת קורונה נתב"ג אינן מונעות בהכרח בידוד או שימוש באמצעים שונים לצורך הגנה עלינו ועל אחרים. 

כללי
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
פודקאסטים שנולדו בעקבות סדרות טלוויזיה
אם אתם לא בטוחים מה אתם אוהבים יותר - להאזין לפודקאסטים או לצפות בטלוויזיה, שווה בהחלט לדעת כי דרך...
קרא עוד »
נוב 17, 2020
מה ניתן לעשות עם שבר באצבע?
שבר באצבע הוא שבר בעצמות האצבעות. ההפסקות נגרמות מלחץ חוזר על העצמות, דבר שכיח לאנשים שעובדים עם...
קרא עוד »
יול 09, 2022
ירידה בחשק המיני
במאמר, נוכל לדון על ירידה בחשק המיני וכיצד זה משפיע על אנשים. כיצד זה משפיע עלינו ביום יום וגם באופן...
קרא עוד »
יונ 20, 2022