מרק קובה סלק מוכן ב-10 דקות שכולם אוהבים
מרק קובה סלק – המנה המדהימה ששובה את הלב
לאחרונה, בזמן שאני מפשפשת במתכוני סבתא, נתקלתי במרק קובה סלק, שנדמה כמו קסם חורפי. מרק זה, עם הצבעים המעלפים והטעמים המפנקים, זכה ליחס מחבק גם מהמשפחה וגם מחבריי. כשאני מכינה אותו, אני מרגישה כמו שף במסעדת גורמה, למרות שמדובר במתכון פשוט שיכול להעביר אותנו לעולם של חום ונועם. הייחודיות של המרק הזה טמונה בשילוב הסלק, שמעניק לו צבע כל כך מרהיב וטעים, ובקובות הממלאות את המרק, שבכל נגיסה נמסות בפה. עכשיו, בואו נצלול לעולם המהמם הזה!
זמן הכנת המתכון, רמת הקושי וכמות מנות
- זמן הכנת המתכון: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המרק המושלם הזה, נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 250 גרם סלק קלוף וגרר
- 150 גרם קובות (אפשר לקנות ממותגים מוכרים או להכין בעצמכם)
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 גלילי שום מרוסק
- 1 ליטר מים
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- כפית כמון
- קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט
תשאלו את עצמכם, למה אני חייבת את הסלק? ובכן, הסלק לא רק מוסיף צבע מדהים, אלא הוא גם בריא. הוא מכיל כמויות גדולות של חומרים אנטי-דלקתיים, בעיקבות כך הוא הופך את המרק לבריא וגם למזין. ואי לכך, זו פשוט מנה מושלמת!
שלבי ההכנה
אחרי שהתארגנו עם כל המרכיבים, בואו נניח יד על המגש ונצא לדרך. כאן תמצאו את הצעדים הדרושים להכנת המרק המהיר:
- מחממים שמן זית בסיר גדול.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים את השום המרוסק ומטגנים במשך דקה נוספת.
- מוסיפים את הסלק הגורר ומערבבים למשך 2 דקות.
- יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקובות, אם הן קנויות אז ממש לא צריך לחשוש, ואם הן ביתיות, זה הזמן להוסיף את הקובות המיוחדות שלכם!
- מתבלים במלח, פלפל וכמון, ומערבבים היטב.
- מבשלים במשך כ-5 דקות נוספות, עד שהקובות מבושלות.
- מעבירים לצלחות ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
- מגישים מיד ונהנים!
עכשיו כל מה שנשאר הוא להנות ממסעדת הבית שלכם! אם תרצו לנסות גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הקובות בקובות מבית טוב שלא מכילות פירות מהחי. אישית, אני ממליצה על קובות פטריות טריות – בהחלט שדרוג!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחת מהחביבים שלי היא להוסיף מעט חלב קוקוס לתוך המרק, מה שנותן מרקם קרמי מדהים. קחו לכם גם מחית טחינה שיכולה להוסיף טעם אגדי והבדלי מרקם לא צפויים. למי שאוהב חריף, פלפל חריף קצוץ לשדרוג הטעמים. כמו כן, פטריות טריות או קפואות יכולות להיכנס להגשה או לבישול – למה לא, זה משגע!
שאלות ותשובות
איך ניתן לשמור את המרק למחר?
שמרו את המרק בקופסה סגורה במקרר למשך 2-3 ימים. חימום חוזר יעניק לכם טעמים מדהימים.
מה אם אין לי קובות במקפיא?
אפשר להכין קובות עם כל סוגים של בצק, או פשוט לשים פיסות ירקות וקטניות או לרסק חומוס לקובות גסות.
האם ניתן להוסיף ירקות נוספים למרק?
בוודאי! גזר קלוף קצוץ או תרד יכולים להוסיף גוון נוסף במרק.
מה עושים עם שאריות הסלק?
לא צריך לזרוק את הסלק. הוא בהחלט יכול לשמש לסלט מרענן או לקציצות.
איך מומלץ להגיש את המרק?
אני אוהבת להגיש עם לחם פריך בגודל נאה, זה משגע ויוצר ניגודיות טובה.
האם זה מרק בריא?
בהחלט! סלק הוא ירק מדהים עם הרבה בריאות, החלבונים מקובות נשארים עם ערכים תזונתיים גבוהים.
מה אם אני רוצה להכין כמויות יותר גדולות?
כמובן! אפשר שתיים מכל מרכיב – פשוט הוסיפו 50% מים נוספים.
האם המנה מתאימה לילדים?
בוודאי! ילדים אוהבים צבעים, והסלק מספק להם צבעים מהנים ובעיקר טעמים!
אפשר להכין את המרק ולהקפיא לחורף?
מרק קובה סלק הוא אגדי גם בהקפאה – הוא שומר על צבעו וטעמים מדהימים.
מה עוד ניתן לשים מעל לצלחת המרק?
כף חמאת שקדים או טחינה עליונה נותנת טוויסט מעניין וטעמים אגוהים.
לסיום, מומלץ לחלוק ולשתף את המתכון הנפלא הזה עם חברים ברשתות החברתיות. לא רק שהמרק מושלם, אלא הוא גם יוצר חיבור חברתי נפלא. שיהיה בהצלחה ובאכול עם חיוך על הפנים!